20 Kasım 2010 Cumartesi

Mavs 83-88 Bulls (Ribaundu Al Maçı Kazan)


Chicago'da ki sirk nedeniyle iki haftalık bir deplasman turnesinde Chcicago Bulls. Sezonun geri kalanı için oldukça önemli bu turne çünkü başarı durumuna göre Bulls'un sezonu şekilleniyor. Turnede üçüncü maçına Dallas deplasmanında çıkan Bulls kısır geçen maçı 88-83 kazanmasını bildi ve önemli bir galibiyet elde etti Dallas deplasmanında.

Chicago'da Rose-Gibson ikilisi maça çok iyi bi başlangıç yaptı. Dirk'in savunmasına rağmen üst üste sayılar bulan Gibson, Bulls'u maçın başında öne çıkartan isim oldu. İlk çeyrek sadece 13 sayı bulan Dallas'ın 10 sayısı Dirk'ün elinden gelmişti. Hani Dirk'in Dallas sistemi için ne kadar önemli olduğunu bilirim ki çoğu set aslında set değil ver Dirk'e oynasın oyunudur ancak dün gece izlediğim performansı uzun süredir izlememiştim. Tek başına bir şeyler yapma çabasında olan, maçı isteyen Dirk, Dallas'ın hücumda eli ayağı oldu. Dirk dışında hiç bir isminden beklediği verimi alamayan Dallas'ın maçı kaybetmesinin başlıca nedenlerinden biri de bu zaten. Terry olsun Kidd olsun Butler olsun hatta bunlara Barea'yı da dahil edersek işin şut kısmında hiç biri gününde değildi. Boş şutlar buldular zorlamaya pek kaçmadılar ancak o boş şutları dahi sayıya çeviremiyorsan kaybetmeyi göze almışsın demektir.

Chicago bir an üçüncü çeyrekte geri düşmesine rağmen karakter örneği gösterip oyuna tekrar ortak oldular. Gerçi fark öyle aman aman 15-20'lere ulaşmadı ancak kısır geçen bir maçta 8 sayının bile önemi vardır. Rose'un gerektiği anda sahneye çıkan efektif performansının yanında dün gece Gibson muazzam bir gece geçirdi. 17 sayısının yanında ribaunt sezgisi ile 18 ribauntu tek başıan alan Gibson'un galibiyete payı büyüktü. Yine onun yanında Noah 10 sayı 17 ribaunt ile mücadele etti. Yani sadece Gibson-Noah ikilisinin aldığı 35 ribaunt var ve bunların 13'ü hücu ribaundu. Dikkat çeken istatistik ise Dallas takım halinde 34 ribaund alırken hücum ribaundu sayısı ise sadece 9'da kaldı.

Dallas alan savunmasına geçtiği dönemde Bulls'u fazlasıyla zorladı. Aslında kadrosunda şutör eklemeleri fazla olan Bulls bu alan savunmasına karşı zorlandı. Yine de zaman zaman Korver'ın ceza şutları fazlasıyla işine geldi Bulls'un. Watson'da benchten gelerek önemli katkı verdi. Ancak burada Bulls'un bu savunmaya karşı yaptığı hücumdan değil de işin savunma kısmından bahsetmek istiyorum. Bu sene Dallas'ın ilk kez savunmada bu kadar iyi olduğu bir maçı izledim. Bu savunmayı her maç uygulayabiliyorlarsa büyük iş yapıyorlar. Yardım savunmasını doğru şekile yapıyorlar ve rakibin dengesini de fena bozuyor bu savunmaları. Ancak ribauntlara biraz olsun fazla konsantre olmaları gerekiyor.

Ömer Aşık dün gece sayı üretemedi ancak oyunda olduğu dönemde uzun boyu ve uzun kolları ile pota altında önemli işlere imza attı. 3 ribaunt 2 blokla maçı tamamlayan Ömer, Dallas'ın ivme yakalamaya çalıştığı anlarda savunmada bloklarıyla geçit vermedi ve önemli getirilerde bulundu takımına. Boozer gelince belki süreleri biraz olsun azalacak ancak o performansıyla kendini kabul ettirdi artık takımına ve her maç iyi kötü süre alacak bu belli.

Deplasman turnesinde 3.maçında 2.galibiyetini aldı Bulls. Bu sene sirk turuna gayet iyi başladılr yani. Bir haber de Boozer'dan verelim. Maç içinde yapılan röportajda haftaya antrenmanlara başlayacağını ve ondan sonraki hafta oynyabileceğini ifade etti. Yani turne sonunda Bulls şehrine döndüğünde Boozer'ı da sahada izleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...