25 Ağustos 2008 Pazartesi

Nba News


Pekin 08'e konsantre olunca şu son 2 haftada Nba aksadı. Neredeyse 3 haftadır Nba ile ilgili birşey yazmamışım burada. Geçen 3 haftada önemli-önemsiz yapılan hamleleri ve gelişmeleri yazacağım. Herhangi bir kronolojik sıralama olmadan yazıyorum. Başlayalım barii..

Sixers yıldız ismi Andre Iguodala ile yeniden anlaşma sağladı.Iguodala 6 yıl daha Sixers forması giyecek ve karşılığındaki kontratı da 80 milyon $.

Bucks-Cavs ve Okc arasında üçlü takas gerçekleşti. Bucks Mo-Williams'ı kadrosuna katarken kendisine Nba'in en iyi şutör'ü diyen Damon Jones'u Bucks'a gönderdi. Bucks ayrıca Okc'den Luke Ridnour ve Adrian Griffin'i aldı. Okc ise gönderdikleri isimler karşılığında Cavaliers'tan Joe Smith ve Bucks'tan Desmond Mason'ı aldı.

Fillip Murray Atlanta Hawks ile anlaşma sağladı. Avrupa'ya gitmesi beklenirken Hawks ile anlaşan Murray oldukça iyi bir bench oyuncusu ve Hawks için gayet yararlı bir hamle.

Daha önce buradan Spurs'un istediğini söylediğim ve daha sonra Hawks'ın da ciddi ciddi ilgilendiği Pargo sürpriz bir kararla Moskova yolunu tuttu ve Avrupa kervanına aktılan isimlerden biri oldu. Halbuki Spurs ile anlaşabilse belkide Nba şampiyonluğunu kazanacaktı. Tony Parker'a da çok iyi bir yedek olurdu ama parayı seçti Pargo.

San Antonio Spurs veteran ismi Michael Finley ile yeniden anlaşma sağladı. Kontrat detayları hakkında bilgi yok ancak Finley önümüzdeki sezonda Spurs forması altında şampiyonluk kovalayacak.Geçen yıl maç kaçırmadan ligi tamamlamıştı Finley. Spurs adına sevindirici bir gelişme.

Supersonics'in eski oyuncusu 39 yaşındaki Shawn Kemp Avrupa'yı tercih etti ve İtalya'nın Premiata Montegranaro takımı ile anlaşma sağladı.

Fa piyasasında bulunan pivot Jamaal Magloire, Miami Heat ile idmanlara çıkmaya başladı ancak herhangi bir kontrat yada anlaşma haberi daha gelemdi. Sadece idmana çıktığını biliyoruz..

Dallas Mavericks deneyimli oyuncusu Devean George ile iki yıllık anlaşma sağladı. Ayrıca George'un kontratının 2. yılında oyuncu opsiyonu bulunuyor.

Off-Season'da bir türlü takımı ile anlaşma sağlayamayan Jr Smith sonunda Nuggets ile anlaşmaya varmış. Nuggets için oldukça önemli bir oyuncuydu. Kenardan gelerek önemli katkılar yapabilen bir isim. Jr Smith'in 3 yıl için 16.5 milyon $ alacağı belirtildi.

Son olarak 05/06 sezonunda 40 maça çıkan ve bir daha parkelerde görülmeyen Darius Miles tekrar parkelere dönüş yapacak önümüzdeki sezon. Miles son şampiyon Boston Celtics ile anlaşma sağladı ancak kontrat detayları basına verilmedi.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...