24 Ağustos 2008 Pazar

Pekin 08 - Jamaika


Pekin 08 Yaz Olimpiyat Oyunları şu an süren kapanış seromonisi ile bitmek üzere. Bu olimpiyatlarda aklımda yer edecek iki insan var ki herkes gibi. Biri Phelps ki daha önce çok bahsettik ondan bir diğeri de Usain Bolt. Aslında benim dikkatimi çeken sprint koşularındaki Jamaikalı atletler.

Jamaika 08 olimpiyat oyunlarını 6 altın 3 gümüş 2 bronz olmak üzere 11 madalya ile tamamladı ve kazanılan madalyaların hepsinin atletizmde sprint yarışlarında geldiğini görüyoruz.

Usain Bolt 100 ve 200 metre yarışını forse etti ve buradan iki altın çıkarttı. Bunun dışında yine Usain Bolt'un da içinde bulunduğu Jamaika takımı 4x100 yarışından da altın çıkarttı.

Bayanlar 100 metrede kürsüde 3 adet Jamaikalı bayan durmaktaydı.Shelly Ann Fraser ilk sırada yer alırken Sherone Sımpson ve Kerron Stewart gümüş madalya aldı. Bunun dışında bayanlar 200 metrede de 2 madlaya kazanıldı. 100 metrede gümüş madalya sahibi Stewart bir de bronz elde etti. Altın ise Veronica Campbell-Brown'a gitti. Bunun dışında bayanlarda 4x400 metre yarışından bronz gelirken, 400 metre ve 400 metre engelli koşularından da 1 altın ve 1 gümüş madalya elde edildi.

Jamaika kazandığı tüm madalyaları sprint yarışları ile kazandı. Eskiden Amerikan atletlerin egemen olduğu bu dalları bu sene forse ettiler. Usain Bolt ise asla unutulmayacak derecelere imza attı burada.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...