24 Ağustos 2008 Pazar

Usa vs Spain / Gold Medal Match


Pekin'de son güne geldik.Bireysel branşlar geride kalırken son güne erkekler bazında takım sporları kalmıştı. Günün benim ve birçok spor sever tarafından en çok merak edilen maçı şüphesiz Amerika-İspanya basketbol erkrkler finaliydi.
İspanya ve Amerika grup maçlarında da karşılaşmıştı. Amerika grup maçını 37 sayı farkla kazanmıştı. Zaten turnuvanın geneline bakıldığında Amerika en büyük favoriydi. İspanya'nın altın madalyayı alması büyük sürpriz olurdu ancak yine de final maçıydı ve bir önceki maç gibi olmayacağını öngörmek yanlış olmazdı.

Sabahın beşinde yatınca ilk yarıda uyuya kalabiliyorsunuz bazen. Eh bizde uykuya yenik düştük ama bereket 2. yarıyı kaçırmadım.. Şu ana kadar olimpiyatlarda izlediğim en adam gibi maçtı. Maç sonunda bitmesin diye dua eder duruma geldim o derece. Amerika maçlarından sıkılırdım özellikle sonlara doğru. Sonuç ortaya çıkardı çünkü ama bu maç öyle olmadı. Cidden turnuvanın en güzel maçıydı şüphesiz benim için. İspanya maçlarında da daha önce hiç bu kadar heyecanlanmamıştım. Sıkıcı oluyordu genelde bana göre ancak bu maç harikaydı cidden.Bu arada ilk yarıda tv karşısında uyuyunca Wade'in 21 sayılık performansını da es geçmiş olduk. Ne oynamış ama be. Devrede box score'a bakınca maç bitti falan mı dedim attığı sayıyı görünce. Neyse..

İkinci yarıda İspanya istekli oynadı. Alan savunması ile Amerika'Nın dengesini bozmaya çalıştı ancak bir türlü öne geçemedi. Farkı bir ara 2 sayıya kadar indirdiler ve tv karşısında beni mest ettiler ancak son darbeyi vuramadılar. Yada Amerika ipleri istediği zaman eline alıp maçı götürdü desek de yanılmayız.
Bu arada İspanya'dan bahsetmişken Calderon neden oynamadı bir fikrim yok ama keşke oynasaydı da onu da görebilseydik sahada..
Üçüncü çeyrek ile beraber Navarro'nun tek başına sürüklediği bir takım vardı sahada. Navarro önderliğinde hoş bir basketbol oynayan ve Amerika'yı korkutan İspanya daha sonraları devreye Fernandez'in de girmesiyle iyiden iyiye rüzgarı arkalarına almışlardı. Ancak o anda sahneye dün doğum günü pastasını kesen Kobe çıktı....
Kobe Bryant son 5 dakikada maçı alan isimdi Amerika adına. İspanya ciddi ciddi altın madalya için devreye girmişken Amerika'da sahneye çıkan isim Kobe Bryant oldu. Amerika hep ona baktı maç krize girince ve Kobe'de gerekeni yaptı. Son dakikalarda seyrine doyum olmadı onunda. Maçı adeta bitiren üçlüğünden sonra İspanya'ya ve belkide 8 yıllık kaderlerine bir Sus işareti yaptı Kobe. Sadece hücumda da değil, savunmada da aynı aktifliği gösterdi Kobe ve İspanya'nın başına dert oldu son anlarda. Maçı son dakikalardaki performansı ile aldı ve altın madlayayı hem kendisine hemde takıma hediye etti.
Bu dakikalarda sadece Kobe değil altını arzulayan Wade-Melo-Paul'da oldukça agresif bir görüntü çizdi ve maçın kazanılmasında etkili oldular.

İspanya'nın son 1 dakikada Navarro'nun kaçırdığı turnikenin ardından beyaz bayrağı çekmesiyle Amerika ekibi kutlamalara başladı. Eh 8 yıldır özledikleri bir duyguydu şampiyon olmak. Hemde olimpiyatlarda..

Turnuvanın bronz madalya maçında da daha önce yine gruplarda karşılaşmış olan Arjantin ve Litvanya vardı. Son olimpiyat şampiyonu Arjantin grup maçında yenildiği Litvanya'yı bu kez mağlup etti ve 87-75'lik skor ile bronz madalyanın sahibi oldu.

1 yorum:

D-WILL dedi ki...

Muhteşem bir maçtı. Amerika zorlanmadan şampiyon olur diyordum. Buraya kadar hiç zorlanmadan geldi ama finalde çok zorlandı. Yine de altını aldılar. Amerika her zamanki iyi oyununu oynadı fakat karşılarında bu defa muhteşem bir İspanya vardı. Zorlanmalarının nedeni kendilerinin kötü oynaması değil İspanya' nın muhteşem oynamasıydı. İki takımı da bize izletttirdikleri muhteşem final için tebrik ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...