21 Kasım 2010 Pazar

Nba'de Bugün - 20.11.2010


Bu sezonun ilk maç kazandıran son saniye basketi Rudy Gay'den geldi. Memphis şampiyonluk adaylarından Miami'yi Gay'in son saniye basketiyle devirmeyi bildi. İki takımda b2b maçındaydı ve dün geceden kalma yorgunluklar gözüküyordu. Miami'de Wade'in eksikliği Stackhouse'un rotasyonda ilk beşe yerleşmesini sağladı ancak bu basketbolu unuttuğu gerçeğini değiştirmiyordu. Maç boyu Wade'i çok aratan Stackhouse'un kötü oyununa rağmen bereket House gibi bir isim var ki kadroda Heat'i oyun içinde tutan isim o oldu. James tek başına bir şeyler yapmya çalıştı ancak yetmedi. Son çeyrek özellikle Zach pota altında Chris Bosh falan bırakmadı. Oj Mayo son dönemdeki kötü performansı nedeniyle benche çekildi ancak bu bile oyuncuya ekstra motivasyon sağlamadı ve 1/7 gibi berbat bir yüzde ile oynadı. Memphis iyi güzel kazanıyor ama Mayo'yu geri kazanmaları başlıca hedefleri olmalı.

Utah Jazz'ın ardından GüneyDoğu turnesinde olan Batı takımı bu kez Phoenix Suns oldu ancak onlar Utah kadar başarılı değillerdi bu turnede. Miami-Orlando ve son olarak Charlotte deplasmanında alınan yenilgi. Nash'in eksikliği de elbette bir neden tabi buna ancak Dragic'in onun yokluğunda istatistiksek olarak iyi performanslar ortaya koyması sevindirici. Henüz Nash'siz kazanan, ağır başlı bir takım olamıyorlar belki ama Nash'in arkasından gelecek Dragic'in onu aratmayacağı da ortada. Bobcats, Suns'a karşı pota altında sertliği arttırmak yerine Tyrus Thomas ile oynamayı tercih etti ve Suns'u biraz olsun maç içinde tuttu ancak bu kumar sayesinde Thomas'ın elinden benchten 22 sayı buldular. Yine Diaw ve Jackson'un iyi oyunları söz konusu. Agustin sezon başından bu yana belli bir çizgide gidiyor ve Bobcats'in kısa rotasyonunda Felton'dan sonra sırıtmıyor.

Dün gece Indıana deplasmanında çok zorlandı Magic. Howard'a karşı yılmadan oynayan Hibbert'in double-double'lık performansı önemli ancak Granger'ın kötü bir yüzdeyle oynadığı karşılaşmada Magic'i bir hayli zorlamayı başardılar. Magic'de dikkat çeken olay ise bu sezon son toplara giden maçlarda sürekli olarak Nelson'un sorumluluk alması. Ne Lewis ne Carter bu bölümlerde topu eline dahi almazken Nelson'un elini taşın altına sokması onlar için önemli. Belki son anlarda değil ancak Lewis uzun bir aradan sonra iyi bir maç çıkarttı bu da gözden kaçmasın. Orlando ne kadar zorlansa da üst üste dördüncü galibiyetini aldı ve Doğu'da zirve ortağı oldu.


Batı'da sessiz sedasız rakiplerini bir bir deviren ve liderliğe yükselen San Antonio Spurs buralara biraz da kolay fikstür avantajı ile geldi. Yaşlı bir kadroya sahipler ve Duncan artık eskisi kadar efektif değil anak buna rağmen kısaların lige formda girmesi ile bir anda Batı'da tepeye çıktılar. İlk b2b maçları olan Cavs karşısında zorlanacaklarını düşünüyordum ancak görünen o ki Spurs bir engeli daha aşmayı başarmış. Boşanma davası magazin falan derken gündemde farklı konularla yer meşgul eden Parker son dönemdeki formunu yine sürdüdü dün gece. Benchten muazzam bir destek alan Spurs'te Splitter'ın muazzam performansı dikkat çekiciydi.

Deplasmanda b2b maçına çıkan Dallas, Atlanta deplasmanından galibiyetle dönmeyi başardı. Dirk Nowitzki yine takımını taşıyan isim oldu 21 sayısıyla. Bulls karşısında çok zorlanan Dallas'ta Nowitzki'nin dışında benchten gelen Terry ve Marion'un da önemli katkıları vardı. Atlanta'da son dönemin formda isimlerinden Horford'un 20-20'lik performansı ve Josh Smith'in çok yönlü oyunu galibiyete yetmemiş.

Kuzeybatı grubu Minnesota dışında dört play-off hedefi olan takım ile dikkat çekiyor. Bu takımların kendi aralarında oynadığı maçlarda oldukça önemli hale geliyor. Utah'ta dün akşam Portland deplasmanından oldukça önemli bir galibiyetle döndü. Galibiyette Deron, Al-Jeff veya Millsap'ın dışında bu maç sahneye çıkan isim Cj Miles oldu. Benchten gelerek 25 sayı bulan Miles galibiyeti getiren isim oluyordu. Portland'da Roy bu maçtada forma giymedi. Aldridge, Roy'un yokluğunda sorumluluğu alıp takımını taşıyan isim olsa da galibiyete taşıyamadı. Matthews'de eski takımına karşı düşük bir yüzde de kaldı ve Utah kazanan taraf oldu.


Batı'nn dibinde bulunan La Clippers dün gece New York'u konuk etti Staples Center'da. Üst üste 9.yenilgilerini aldılar ancak bu maç oyundan skordan çok Griffin'in konuşulması gerek. 44 sayı 15 ribaunt 7 asist ile oynayan çaylak biri yukarıda Mozgov'un üstünden vurduğu smaç olmak üzere iki posterlik hareketiyle muazzam bir gösteri sundu izleyenlere. Knicks'te bir sorun mu var diye düşünüyor insan bu performanslardan sonra. Çok değil bir hafta önce Love'ın 30-30'luk bir performansı da mevcuttu çünkü Knicks pota altında. Griffin'den ziyade karşı tarafta Amare'nin de müthiş bir performansı vardı dün gece. Son üç maçını kazanan Knicks'te biraz olsun toparlanma görülüyor ancak basketbolları halen iyi düzeyde değil.

Oklahoma City dün gece Celtics karşısında Durant ve Green olmadan kazanmayı bilmişti. Hemen bir gece sonrasında da Bucks deplasmanına konuk olan ekipte yine aynı eksikler olmasına rağmen kazanan taraf oldu. Westbrook'un dışında bu maç sahneye çıkan isim Harden olurken benchten gelen Maynor'un da önemli katkıları vardı galibiyette. Bucks'ta 25 sayı bulan Jennings'in düşük yüzdeyle bu skoru elde etmesi biraz olsun takımı baltalarken benchten gelerek 25 dakika süre alan Ersan 9 sayı 5 ribaunt ile mücadeleyi tamamladı.

Denver evinde dün gece Batı turnesinde bulunan Nets'i ağırladı. Beklenenden zorlu geçen maçta son sözü söyleyen isim 28 sayı 8 ribaunt 5 asist ile mücadele eden Melo oldu ve galibiyette başrol oynayan isimdi. Melo'nun yanında Nene'de Nets pota altına karşı iyi bir mücadele çıkartırken benchten de 42 sayılık katkı buldu Denver. Nets cephesinde ise Harris ve Lopez'in eline bakan bir takımdan ziyade tüm oyuncularından belli katkılar alan her alanda mücadele eden bir takım vardı. Ancak maç sonunu bir kez daha getiremedi Nets ve üst üste 3.maçını kaybetti.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...