27 Kasım 2010 Cumartesi

Nba'de Bugün - 26.11.2010


Gecenin en zevkli ve önemli karşılaşmalarından biri Dallas-Spurs karşılaşmasıydı dün gece. Maçın başından beri ne Dallas ne Spurs farkı açamadı maç hep ortada ve aynı çekişmede geçti. Dallas son iki üç maçını Nowitzki odaklı oynamış ve kazanmıştı. Bu sefer ekstra katkıları da iyi aldı Dallas. Dirk 12/14 şut isabeti ile 26 sayı üretti ancak Dallas adına önemli olan ilk beş rotasyonundan Kidd ve Chandler'ın benchten de gelen Marion ve Terry'nin çift haneli rakamlara ulaşması oldu. Maçın kritik bölümlerinde de özellikle Dirk'in yanında Marion'un da müthiş katkısını gördük. Spurs'te de Manu'nun müthiş performansı sürüyor. Manu'nun yanında benchten gelen Hill'in iyi performansı Spurs'u ayakta tutarken Parker ise kötü bir gece geçirdi ve Spurs 12 galibiyetlik serisini seyircisinin önünde bıraktı.

Rajon Rondo üç maç aradan sonra dönüş yaptığı maçta Raptors karşısında yine asistleri ile takımını galibiyete taşıdı. 14 asist ile takımını sırtlayan Rondo'nun yanında Garnet'in double'ı ve bir önceki maç Nets'e karşı uzun süreden sonra çok iyi maç çıkartan Shaq'ın 16 sayı 8 ribauntu ile galibiyete rahat ulaştı Boston. Semih'te 11 dakikada 8 sayı 1 ribaunt ile mücadele etti. Toronto'da yine bench rotasyonu ilk beşten iyi performansa imza atmış ve benchten 63 sayılık katkı aldı Raptors. Calderon'da ilk beşe yerleştikten sonra iyi performanslar sergilemeye başladı. 12 sayı 15 asist ile Rondo karşısında oldukça iyi bir performansa imza atmış Calderon.


Batı turnesinde bulunan Chicago Bulls batının kalbur üstü takımlarına karşı oldukça başarılı grafikler çiziyor. Denver'a konuk olan Bulls maçın başında skorda geriye düştü ve mental olarak fazla yorgun olduklarını gözlemledik. Rose'un da yokluğunda zorlanan ancak daha sonra Watson'un oyunu ile toparlanan ve maça ortak olan Bulls'ta maçın son anlarında Lucas'ın serbest atışları kaçırmasıyla galibiyetten olan Chicago Melo'nun buzzer'ına engel olamadı ve bu deplasmandan yenik ayrıldı. Melo 22 sayı 6 ribaunt 8 asisti ile takımını sırtlarken Billups'ın yokluğunda Lawson iyi performansıyla dikkat çekti. Ömer'de 18 dakika süre aldığı maçta 2 sayı 3 ribaunt ile mücadele etti ve pek güvenilecek bir istatistik olmasa da +/- istatistiğinde +20 ile takımının en iyisi oldu.

Oklahoma dün gece Indıana deplasmanında oldukça zor anlar yaşadı. Uzatma sonunda galip gelmeyi başaran Thunder'da Westbrook'un 43 sayı 8 ribaunt 8 asistlik performansı gecenin performansıydı. Sefolosha ve Green'in double'lık performansları ve Durant'in 25 sayısı ile galibiyete uzanan Oklahoma'da James Harden'ın bi ileri bi geri performansları sürmekte.


Dün gece Miami-Philadelphia maçının büyük bölümünü izledim. Hayatımda izlediğim en kötü basketbol maçlarından biriydi. Heat açısından konuşayım ne bir hücum seti var oyunda ne bişey. Wade yada James topu alıyor diğer dört kişi maçı sadece en pahalı yerden seyrediyor. Hani tamam bu yıldızlar varken onlar üzerinden oyun kurarsın edersin ama bu kadar da bağımlı aciz hücum etmemeli bu takım. Maçı kazandı ama Sixers'ın daha kötü olmasından kazandı Miami. Sixers'ta Weems özellikle ikinci çeyrekteki performansıyla dikkat çekti ve maçı 21 sayıyla tamamladı.

İki maçlık bir mağlubiyet serisi ile yalpalayan Hornets dün gece Portland'ı deplasmanda mağlup ederek silkindi. Paul'un 16 sayı 13 asistle başı çeken Hornets'te Ariza'da 18 sayı 7 ribaunt ile dikkat çekti. Portland'da Brandon Roy dönmesine rağmen ve hatta 27 sayı ile oynamasına rağmen performansı galibiyete yetmedi.

Suns evinde Clippers'ı mağlup ederken Hidayet skor üretemedi ve 2 asistle oynadı. Ersan ise takımının Pistons'a mağlup olduğu maçta benchten gelerek 14 sayı 11 ribaunt ile mücadele etti.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...