25 Kasım 2010 Perşembe

Nba'de Bugün - 24.11.2010


Gecenin en çok merak edilen maçlarından biriydi. Heat'i daha açık bir şekilde değerlendireceğim daha sonra olaya Magic açısından bakmak istiyorum. Kazanılması gereken bir maçtı onlar adına. Heat'in kötü bir dönemde olması ve pota altında Haslem'in de eksikliği ile daha rahat oynayan bir Howard vardı maçta. 24 sayı 18 ribaunt ile tek başına duman etti boyalı alanı. Q.Rich'in sezon başından beri Magic'in ne dış şutuna ne de 3 numarasına yararı yok. Dün de takımın içinde en kötülerinden biriydi. Heat'in guard sorununa karşın Nelson'un 17 sayı 14 asistlik performansı da mesaj veren bir istatistikti.

En çok merak edilen maçtan sonra en heyecanlı geçen maçlardan birine bakalım. 2 uzatmaya gitti Suns-Bulls maçı. Maçın daha ilk periyodunda farkı 20 seviyesine çeken Phoenix'e erken şalter indirme şansı gelmişti ancak bunu başaramadılar. Atletik bir takım olan Bulls, Suns'u hızlı hücum sayıları ile avladı ve skoru eritti. Bir gece önce Lakers'a karşı ynamış olan ve b2b maçında olan Bulls'un bu geri dönüşü bile takdiri hak ederken 2 uzatmada maçı kazanmaları önemli bir olay onlar adına. Deplasman turnesi hiçte fena gitmiyor şu ana kadar.


Back-to-back maçı oynayan bir diğer takım Dallas'tı. Thunder deplasmanları zordur genel de başa baş giden maçlarda seyirci de devreye girer ve tam bir deplasman olur. Ancak Dallas, Spurs'ten sonra oradan galibiyetle dönen 2.texas ekibi oldu bu sezon. Yorgunluk belirtileri beklediğim ve Dallas'a ziyade daha genç ve atletik olan Thunder'ın öne çıkacağını düşündüğüm maç beklemediğim bir şekilde geçmiş. Dallas'ın son maçlarını takip etme fırsatım oldu. Takımda Terry hemen hemen her maç benchten gelerek belli bir seviyede katkı veriyor. Pota altında Chandler gibi bir opsiyon guardda da Nba tarihinin en iyi isimlerinden olmaya aday Kidd var. Buna rağmen takım Dirk'e inanılmaz bağlı oynuyor. Dün gece de takımını sırtladı Dirk. Hani hücum setleri 'ver Dirk'e oynasın'dan ibaret sadece.

Gecenin merak edilen bir diğer maçında Batı'da sezona müthiş başlayan Hornets, Utah'a konuk oluyordu. Deron ve Paul ikilisini de karşılıklı izlemekte maçın önemini arttırıyordu. Utah ilginç takım hani Boozer hamlesi sonrası Jefferson'a rağmen cidden bir gerileme içindeler ama bir şekilde kazanmayı topu potadan geçirmeyi başarıyorlar. Ama devamlılık yok bugün Hornets'i yenerken ertesi gün Cavs'a yenilebilirler. Hornets ise kötü bir dönemden geçiyor. Önce Clippers mağlubiyeti ve şimdide Utah yenilgisi.

Shaq'tan uzun zaman sonra efektif bir performans gördük. Nets karşısında Celtics'i sırtlayan isim olan Shaq 25 sayı 11 ribaunt ile müthiş bir performansa imza attı. Dizleri artık bitme noktasına gelen Shaq'a yıllar öncesinden bir gece yaşatan Lopez'i de unutmamak gerek tabi.

Houston'un felaket sezon başlangıcından halen kurtulamadı. Golden State'i yenmeyi başarsalarda henüz 4.galibiyetlerini aldılar ve halen istenilen seviyede basketbol oynamıyorlar. Ancak bu kötü dönemde bile Lowry ve Scola'nın performansı onlar adına tek olumlu nokta.

Son olarak Spurs uzatmada da olsa Wolves engelini geçmeyi başardı ve galibiyet serisini 12 maça çıkarttı. Spurs gibi normal sezonu 3. viteste geçen ve kendini play-off'a saklayan bir takım için müthiş bir seri gerçekten. Ginobili'nin de All-Star'lık performanslarının altını çizmek gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...