22 Kasım 2010 Pazartesi

Nba'de Bugün - 21.11.2010


Üst üste iki mağlubiyetin ardından galibiyetlerine tekrar devam eden Lakers dün gece Warriors'u evinde 28 sayı farkla 117-89 ile geçmeyi başardı. Maçta şüphesiz tüm dikkatleri üzerine çeken isim İspanyol yıldız Pau Gasol oldu. Gasol tek kişilik bir resital sundu dün gece bizlere. Sadece 30 dakika süre alan Gasol 28 sayı 9 ribaunt 5 asist 4 blok ile mücadele etti ve bunu yaparken tek şut dahi kaçırmadı. 10/10 isabetle oynayan ve maçı adeta domine eden Gasol'un ismi sezon başından beri sergilediği performans ile adı Mvp adayları arasında dahi geçmeye başladı üstelik takımda Kobe olmasına rağmen. Benchten önemli katkılar veren Brown'da yine bu maç maçın erken kopmasıyla bulduğu süreleri iyi değerlendirmiş. Warriors cephesinde de çaylak Jeremy Lin benchten gelerek ilk kez çift haneli skor üretti bu sezon.

Thunder maçında sakatlanan Rondo'nun eksikliğinde Raptors deplasmanına çıkan Celtics beklemediği bir yenilgi ile Kanada'dan ayrıldı. Rondo'nun pasör oyunundan ziyade atmaya yönelik oynayan ve Celtics sisteminin içinde sırıtan istisna bir oyuncu olan Nate Robinson ilk beş çıkan isimdi. Robinson maçı 22 sayıyla tamamladı ve sadece 2 asist yaptı. Celtics Rondo'nun yokluğunda cidden sınıf olarak bir kademe aşağıda bir basketbol oynuyor. Bunu son anlarda yaptıkları gereksiz top kaybı ile de görebiliyoruz. Toronto'da Bargnani ön plana çıkan isim olarak dikkat çekse de ben genelde Raptors maçlarında Amir Johnson'u takip ediyorum. Yazın aldığı kontratın hakkını verircesine oynadı dün gece. Boston üst üste ikinci yenilgisini alırken Raptors ise kısıtlı kadrosu ile son üç maçını kazanan taraf oldu.


Gecenin en çekişmeli karşılaşması şüphesiz Detroit-Washington maçıydı. Wall'ın yokluğunda Wizards'ı taşıyan isim olan Arenas dün gece yine etkili bir performans ortaya koydu oynadığı dönemlerde. İlk devresini izledim mücadelenin ve ilk devrede Wizards adına olumlu iş yapan yegane isimlerden biriydi ki maçı da 19 sayı 16 asist gibi dikkat çekici istatistiklerle tamamladı. Detroit çoğu maç Stuckey&Hamilton ikilisinden gelen basketler ile maça başlıyor. Maç başı sistemlerini yansıtıyorlar ama daha sonraları bunu göremiyoruz. Ancak uzatmada sahneye çıkan ve maçı alan isim Rip Hamilton olmuş. Hamilton'un o enfes perdeden çıkarak bulduğu basketleri izledik bol bol dün gece. Detroit'te benchten gelerek önemli işlere imza atan ve son dönemde dikkat çeken bir diğer isim ise Villanueva. Zaman zaman takımda tek mücadele eden isim oydu, değerini bilsin bu oyuncunun Pistons cidden yürekli oynuyor.

Batı'nın zirve ekiplerinden Hornets dün gece Kings deplasmanındaydı. Maç oldukça kısır geçti aslında skordan da bunu görebiliyoruz. 75-71 ile karşılaşmadan galip ayrılmayı başardı Hornets ki maçın ilk bölümlerinde fazlasıyla çember dövdüler. Chris Paul yine maçı kazandıran isim olmuş. Attığı sayıdan daha değerli olan istatistiği böylesine az basketin olduğu bir maçta yaptığı 14 asist. Bu sezon iyi performansına devam eden David West yine dikkat çeken isim olurken Kings cephesine baktığımızda da Donte Greene'nin etkili oyununu görüyoruz. Ancak ön plana çıkması beklenen Evans dün gece çember dövdü ve takımına gerekli katkıyı sağlayamadı.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...