30 Kasım 2010 Salı

Nba'de Bugün - 29.11.2010


Miami Heat einde kolay takımlara krşı maç kazanma geleneğini sürdürüyor. Kasım fikstürü Heat adına bulunmaz fırsattı ancak kadronun oturmaması belirsizliğini koruyan roller ve oyuncu koç çatışmalarıyla oynanan 18 maçta alınan 8 yenilgi var. Dün Wizards'ı 105-94 ile geçti Miami ve önlerinde kısmen kolay olan iki maçlık bir seriye iyi girdiler. Wade 26 sayı 7 ribaunt 8 asist ile takımı sırtlarken James ise 30 sayı ile mücadele etti. Wizards cephesine bakacak olursak Wall'ın sakatlığı halen sürerken Arenas'ın takımı taşıma çabaları devam ediyor ancak kısıtlı kadro seviye atlamalarına engel tanıyor.

*Heat'te başarılı ile sonuçlanan 33 serbest atışın 29'u Wade-James-Bosh üçlüsünden geldi.
*Wizards'ta Blatche 26 sayı 9 ribaunt ile bu sezon Heat pota altında devleşen bir diğer oyuncu oldu.

Dallas dolu dizgin galibiyetlerine devam ediyor. Dün kendi evinde Rockets'i konuk eden Texas ekibi üst üste 6.galibiyetine imza attı. Son üç-dört maçtır Nowitzki'nin yanında da olması gerektiği gibi katkı bulan Dallas'ta dün gece Dirk'in 20-10'luk performansının yanında dikkat çeken benchten gelen Marion'un double'ı ve Butler'ın son dönemdeki takım içindeki yükselen performansı olmalıdır. Houston ise sezon başından beri düştüğü yerden kalkabilmiş değil düşene bir de Dallas vurdu. Kadro yapısı olarak herkesin istediği bir kadroya sahipler ancak bir türlü dikiş tutturamadılar.


Hornets ara ara galibiyetler alsa da şu ara çok formsuz olduğu apaçık ortada. Önce Spurs sonrasında Thunder yenilgileri geldi üst üste mesaj maçlarını kaybetti Hornets. Bir sorun olduğu ortada ve bir an önce toparlanmaları gerekiyor. Spurs maçında olduğu gibi yine son çeyrek rakibine teslim olan bir takım görüyoruz. Belki de sorun benchte çünkü ilk beşteki her oyuncunun belli bir rolü ve ortalama olarak yaptığı istatistikler var ancak bench katkısı çok az Hornets'in. Jack'i aldılar Raptors'tan ancak ona da takas olduktan sonraki maç dışında pek süre ve şans tanınmadı. Oklahoma ise beklenmedik Rockets yenilgisinden sonra moral buldu b2b maçında. Westbrook bu sezonki iyi oyununu sürdürürken Durant'te skorer kimliği ile yine ön plana çıkan isim olmuş.

*Oklahoma ribauntlarda 56-36'lık müthiş bir üstünlük sağladı Hornets'e. Benchten gelen Ibaka skor üretemese de 11 ribaunt ve 3 blok ile önemli katkı sağladı takımına.

Son olarak Utah Jazz sessiz sedasız zirve takibini sürdürüyor. Sezona kötü başlasalar da Deron'un yükselen performansı ile şu an lider Spurs'un 1.5 maç gerisinde. Utah son çeyrek performansı ile dün gece Bucks engelini geçmeyi başarmış. Son çeyrekte sadece 15 sayı atmasına izin vermişler Bucks'un. Jennings'in 27 sayısına rağmen katkı vermesi beklenen Salmons'un felaket bir maç çıkartması nları yenilgiye götürmüş. Millsap'tan yeterli verimi alamayan Utah bir diğer pota altı Jefferson üzerinden oynadı ve Jefferson maçı 22 sayı 11 ribaunt 4 blok ile tamamladı. Utah'ta son dönem de Watson'da benchten gelerek sergilediği performans ile dikkat çekiyor.

* Ersan üst üste ikinci defa ilk beş başladığı mücadele de 41 dakika sahada kaldı. 18 sayı 6 ribaunt 3 top çalma ile mücadeleyi tamamladı.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...