2 Aralık 2010 Perşembe

Nba'de Bugün - 01.12.2010


Dün gecenin kuşkusuz en ilgi çekici yanı Carlos Boozer'ın sezonun ilk maçına çıkması oldu. Sezon başında elinden sakatlanan ve iki ay kadar basketboldan uzak kalan Boozer takıma döndü. Boozer'ın dönüşü ile Noah ve beklediğimiz gibi Ömer'in süreleri azaldı ancak dikkat çekii nokta Boozer gibi ribauntlara önem veren Noah gibi bu konuda lig ikincisi iki oyuncunun varlığına rağmen koca maç boyunca sadece 21 ribaunt aldı Bulls ki Noah'ın aldığı ribaunt sayısı 0'ı gösteriyordu. Ömer'de 9 dakikada, Bulls'un toplam ribauntlarının 7'de 1'ini toplayan isim olmuş. 3 ribauntla takımdakilere göre iyi bir maç çıkarttığını dahi söyleyebiliriz. Ayrıca Ömer'in 3 bloğuna da dikkat çekmek gerek.

Bir önceki gece Lakers'ı deviren Memphis deplasmanda Hawks ile karşılaştı ancak istediği sonuçla ayrılamadı salondan. Hawks ise sessiz sedasız kötü gidişe dur dedi ve üst üste 4.galibiyetini aldı. Conley dün gece yine takımının iyisi olurken Hawks cephesinde de dikkat çeken isim bu sezonun çoğu maçında olduğu gibi Al Horford olmuş.

Büyük maç öncesi evinde Pistons'u ağırlayan Heat rakibin kısa rotasyonunda bulunan Stuckey ve Rip'in kötü bir gününde olmasının da avantajını kullanarak maçı rahat bir şekilde kazanmayı bildi. Üçüncü çeyrekte sadece rakibe 9 sayı izni verdiler. Detroit adına sezonun en felaket maçı olarak görüyorum ben bunu ki takımın en iyisi Monroe oldu.


3 uzatmalı müthiş maçı kazanan taraf Durant'ın eksikliğine rağmen Oklahoma olmuş. Westbrook'un durdurulamaz yükselişi de hızla sürmekte. Dünkü maçı 38 sayı 15 ribaunt 9 asist 3 top çalma ile tamamladı. Muazzam istatistiklerinin yanında kısa rotasyondan gelen biri için ultra muazzam bir ribaunt rakamına sahip. Bunun yanında Green'de 37 sayısıyla kariyer rekoruna imza atmış. Nets ise kazanabileceği bir maçı çok ekstra bir üçlükle uzattı buna rağmen ilk uzatma ve ikinci uzatma sonunda da maçı kazanma noktasına geldiler ancak beceriksizliklerinin de katkısıyla galibiyetten oldular. Eh onlara müstahak artık diyecek laf yok.

Lakers'ın mağlubiyet serisi devam ediyor. Böyle bir cümle kuracağımı hiç düşünmezdim aslında. Grizzlies yenilgisinden sonra bu maçla beraber toparlanacağını düşünüyordum Lakers'ın ancak pota altındaki sorunu iyice dikkat çekmeye başladı. Ratliff ve Bynum zaten sakatlıktan dolayı oynayamıyorken Gasol'un 40 dakikada kendi standartlarına göre çok kötü oynaması kabul edilemez. Gasol yerine Odom çıkmış 45 dakika sahada kalarak fazlasıyla iş görmüş ancak savunma kısmında da problemleri var bu takımın. Dün Conley'e kariyer maçını yaaşttılar bugün Martin skorda Lowry asistleriyle baş belaları olmuş.

Boston evinde Portland'ı yenmesini bildi. Mühim olan o değil aslında mühim olan Celtics gibi bir takımın maç sonunda 15-0'lık bir seri yemesi ve kopan maçın ortaya gelmesi. Sorun. Semih'e baktığımızda 5 dakika süre alarak 2 sayı üretmiş. Portland'da Matthews'in müthiş performansları sürüyor. Utah'ta da bu ve buna benzer performansları vardı ama bir türlü dikkat çekemiyordu. Portland tam yeri belki de onun kendini göstermesi ve kariyeri için. Müthiş bir yüzdesi var biraz daha skordan ziyade diğer alanlara katkı da verirse tadından yenmez.


Clippers'ta Griffin muazzam performanslarını sürdürüyor. Hadi Knicks'e karşı ona buna karşı iyi maçlarını izledik ancak Spurs'e akrşı yaptıkları artık sınırı aştığının göstergesi. Her Clippers maçında en az bir muazzam hareketini izliyoruz özetlerde. Spurs'un aslında zorlu fikstür ve Warriors'un ardından b2b maçına çıktığını varsayarsak kabul edilebilir bir yenilgi onlar adına. Ki nisan ayında iyi olması beklenen bir takım için fazla önemsenecek bir olay değil ancak ilk deplsman yenilgileri olduğunu belirtmek gerekiyor.

Hornets ise kötü gidişe dur dedi Bobcats karşısında. West dolu dizgin kontrat seonunda iyi istatistiklerine devam ediyor. Dün yine takımının en skorer ismi oldu. Yine Batı'da tepeye oynayan bir diğer takım olan Dallas evinde Wolves'i geçmeyi bildi ve üst üste 7.galibiyetini aldı. Ribaunt makinesi Kevin Love 12 sayı 15 ribaunt ile yine takımını sırtlayan isimdi. Dallas'ta ise Dirk'ün 10 sayıda kaldığı bir maçı kazandığı için övgüyü hak ediyor.

Ersan'ın takımı Bucks ise deplasmanda Denver'a kaybetti. Denver'da Melo 2 teknik faul alarak oyun dışı kaldı. Ersan ise 41 dakika sahada kaldığı maçı kötü şut yüzdesiyle bitirdi. Toplamda 7 sayı 9 ribaunt 4 asist ile takımına katkı sağladı.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...