1 Aralık 2010 Çarşamba

Fenerbahçe 100-97 Cibona (Fırtına Devam Ediyor)


Euroleague'de fırtına gibi esen Fenerbahçe Ülker son olarak evinde henüz galibiyeti olmayan Cibona'yı geçmeyi bildi. Maçın başından beri kurduğu üstünlükle dikkat çeken Fenerbahçe Ülker maçı 30 sayı farkla 100-70 kazanarak averaj olarak da iyi bir avantaj elde etti grupta.

Maçın hemen başında savunmada fazlasıyla istekli başlayan Fenerbahçe Ülker, Ömer'in Bogdanovic'i savunmada alması ve hücumad bir anda 10 sayı ile fırlaması ile ilk molaya Fenerbahçe önde giriyordu. Maçın hemen başında öne geçen Fenerebahçe bir daha bu üstünlüğü kaptırmayacaktı. Ömer'in ilk çeyrekteki iyi oyununu devam ettiren isim Kaya Peker oldu. Euroleague kariyerinin 1000. sayısına ulaşma hedefi ile maçaç ıkan Kaya oldukça motive olduğu maçta pota altında önemli bir tehdit oldu.

Spahija çok cesur hamleler ile devam etti maça. Henüz ilk çeyrekte Erbil'i oyuna süren ve sonrasında da sahadaki beşi Can Maxif Mutaf ile takviye eden Spahija maçın henüz yarısı dahi geçmemişken bu genç oyunculara bu şansı tanımışsa iyi bir mesaj veriyor demektir. Bu takımda herkesin yeri var ve kim hak ediyorsa formayı o giyecek. Gençler adına da güzel bir tecrübe olmuştur bu maçta aldıkları süreler. Üçüncü periyotta Oğuz ve Kinsey ile skor bulmaya devam eden Fenerbahçe, Mirsad ile de üst üste hücumlar kullanıyordu. Rako Ukic'de fazlasıyla verimli oldu. Saha içi yüzdesi fazlasıyla yüksekti.

Fenerbahçe önemli bir sınavı daha atlattı. Haftaya Barca maçı içerde olacak ve eminim ki kazanırsak liderliğe kadar gideriz. Siena'yı burada 13 sayıyla geçmeyi bildik. Belirli bir avantajımız da mevcut. Kalan üç maçın ikisi de İstanbul'da. Fikstür avantajı, takımdaki hırs mevcutken bu takımın kolay kolay sırtı yere gelmez. Yürüyedur Fenerbahçe Ülker.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...