10 Eylül 2008 Çarşamba

French Kiss


Eurobasket 09 elemelerinde Fransa önünde muhteşem bir basketbol oynadık. Maçın başından itibaren hırs istek arzu vardı maçı kazanma adına takımda. Zaman zaman tökezlemeler olsa da seyirci desteğini de arkamıza alıp kazanmayı bildik ve oldukça rahatladık grupta.

Maça cidden oldukça hırslı başladık ve kontrolü hemen elimize aldık. Tempolu bir maç oldu aslında bu bize olumsuz etki yapabilirdi ama kafa yönünden bu maçı almış 12 dev adam zaten. Sadece çıkıp basketbol oynadılar Fransa önünde. Gruptan lider çıkabilmemiz için oldukça önemli bir maçtı ve iyi de bir farkla kazanmayı bildik. Ara ara farkı kapattı Fransa ama cevap vermesini bildik rakibin serilerine.

Bu akşam Ukrayna rahat bir galibiyet alır muhtemelen Belçika önünde. Maçla ilgili henüz bir bilgim yok. Önümüzdeki maç Ukrayna'da deplasmanda. Alırsak zaten garantiliyoruz büyük ihtimalle Polonya'yı. Fransa baya kötü bir duruma düştü bu ikinci yenilgisi ile. Ukrayna sürpriz yapıp elemelerden çıkabilir..

1 yorum:

Berkan Karadurmuş dedi ki...

Öncelikle maçın kazanılmasında başrolü oynayan seyircimize teşekkür edelim. Bugün bir kez daha gördük ki her spor seyirciyle daha güzel, daha zevkli, daha heyecanlı oluyor. Seyircini bugün takımımıza itici güç oldu ve oyuncularımız o seyircilere aldıkları muhteşem galibiyetle teşekkür ettiler.

Bu maç için konuşalacak pek fazla bir şey yok. Şöyle bir takım izlemeyeli çok uzun zaman olmuş. Hücumda bu kadar iyi top paylaşımı, bütün oyunculardaki o hırs ... kısacası her şey muhteşemdi.

Bugün herkes muhteşemdi tamam ama bir kişiye da ayrı değinmek bence o da Kerem Tunçeri. En olgun zamanları. Neye ihtiyacımız varsa onu yapıyor. Skora ihtiyacımız olduğunda sayı üretiyor, baskı yapmamız gerektiğinde basıyor, top çalıyor, asist yapıyor, üçlük atıyor.... Bugün gerçekten muhteşemdi. Bu kadar kaliteli bir guardla oynadıkları için diğer oyuncularda çok şanslı çünkü onlara muhteşem pozisyonlar da hazırlıyor. Ermal Kuqo bir röportajında ''Kerem Tunçeri' nin olmadığı bir milli takım düşünemiyorum.'' demişti. Bugün bu sözün ne anlama geldiğini anladık.

Ayrıca Oğuz ve Kerem de şu anda formlarının zirvesinde. Ben açıkcası hücumda bu kadar etkili olacaklarını düşünmüyordum ancak beni şaşırttılar. Muhteşem oynadılar. Özellikle Oğuz Savaş skora ihtiyacımız olduğunda topu alıp bire bir oyunlarla sayı buldu. Bugün ikisinin de yaptığı katkı gerçekten inanılmazdı. Bu performansı onlardan her zaman bekliyoruz.

Ve Ender Arslan.. Efes Cup' tan bu yana inanılmaz bir düzeyde. Önceki Belçika maçı ve ardından da bu maçta bir resital sergiledi. Attığı bir son saniye üçlüğü hakem yüzünden güme gitti ama... Neyse!!

Liderimiz!! Bu maçta liderliğin sadece sayı atmakla olmadığını gösterdi. Sadece 5 top kullandı ve bunların ikisini sayıya çevirdi. Yaptırdığı fauller, kaçırdığı topu kaybetmemek için yere atlaması... Bu seviyede bir oyuncu bu kadar mücadele ediyor. Skor üretmese bile nasıl katkılar yaptığı ortada.

Ayrıca elemelerdeki en formda oyuncumuz Ersan da bu maçta skor olarak sivrilemese bile yine ribaundlarda çok iyi katkı verdi. Çok iyi savaştı, o da bu maçı çok isteyenlerdendi.

Velhasıl her şey bizim için çok güzel. Artık yolun yarısını da geçtik hatta hedefe ulaştık bile diyebiliriz. Dışarda alacağımız bir Ukrayna galibiyeti bize liderliği garantiletir. Eğer Ukrayna' yı yenersek evimizde Belçika' yı rahat geçer ve Fransa' ya da gezmeye gideriz Kahkaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...