29 Eylül 2008 Pazartesi

Serie A 'da Haftaya Bakış


Liderden başlayalım ; Lazio . Bu seneye çok iyi bir giriş yaptı gerçekten Lazio , açıkcası bu kadarını beklemiyordum . Sadece Milan yenilgisi . Onun haricinde başarılı bir oyun ve dört galibiyet . Tabii liderlikte işin güzel kısmı . Ezeli rakip Roma kötü başlamışken , Lazio liderlik koltuğunda oturuyorsa kuşkusuz Lazio 'lulardan mutlusu yoktur şimdi . Özellikle Zarate büyük oyuncu olduğunu gösterdi . Beş maç altı gol . Zamanında şöyle bir yazı yazmıştım . Adaptasyon sorunu yaşamazsa , sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum demişim . Zarate beklentilerimi şimdilik karşıladı . Devamını bekliyoruz kendilerinden . Amin ...

Fiorentina 'ya geçelim şimdide . Hafta içi Lazio 'dan fark yemişlerdi . Hem de goller bir anda gelmişti . Yani bir anlamda ne olup ne bittiğini bile anlayamadı Fiorentina 'lılar o maçta . Lige çok iyi girmediler , biraz daha toparlanmaları lazım . Özellikle ofansif olarak eksik kalıyorlar . Aslında Gilardino ve Mutu başta olmak üzere etkili elemanları var ama işte her etkili eleman golle sonuçlanmıyor . Bir tek Gilardino işliyor . Üç golü var kendisinin , zaten takımda dört golde şuan . Bu hafta Genoa 'yı yendiler , gol Gilardino 'dan tabii ki . İçerde puan kaybetmeleri gelecekleri için kötü olurdu . En azından şimdilik bir nefes aldılar ama hala oturmadı takım ...

Juventus 'dan devam edelim . Yenilgisiz iki takımdan birisi . İki galibiyet , üç beraberlik . Onların sıkıntısıda Fiorentina ile aynı . Ofansif olarak zayıflar . Açamıyorlar takımları , açsalarda zar zor . Ama açılmıyorlarda , böyle kısır maçlara imza atıyorlar işte . Golsüz berabere kaldılar Sampdoria ile . Sampdoria 'da etkili oynadığı maçta dördüncü beraberliğine imza attı . Onlarda hücumda kötüler , beş haftada iki golleri var . Juventus böyle devam eder . Kısır sonuçlu maçlara hazırlıklı olun .

Sıra geldi liderin ezeli rakibine ; Roma . Açıkcası bu sene onlar adına iyi başladı dersek hata yapmış oluruz . Hazırlık maçında Tottenham 'dan beş yemeleri , ligde bu maçtan önce dört haftada iki yenilgi almaları ve Cluj 'a 1-0 'dan maç vermeleri takımda işlerin iyi gitmediğini göstermişti . Bu hafta kazanmaları lazımdı . Hem kötü gidişe dur demek için , hem de içeride olması nedeniyle maçın . Kazandılarda ; iki farklı bir şekilde gol yemeden Atalanta 'yı uğurladılar . Bakalım bu Roma 'nın tırmanışı için ön ayak olacak mı ?

Napoli - Udinese ve Catania 'da alkışı hak eden takımlar ilk beş hafta sonunda ... Bir ilginç notla posttu kapatalım ; Lazio 'nun iki golcüsü Pandev ve Zarate 'nin toplam gol sayısı 10 ' ken bu sayıya ulaşan başka bir takım yok . En çok gol atan takım 8 gol atabilmiş durumda . Bu da Lazio 'nun etkinliğini gösteren güzel bir not .

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...