4 Ekim 2008 Cumartesi

Wnba Finalleri


Digiturk'e Nba Tv geldi geleli anca Wnba'den bir-iki maçı gözüme kestirip izlemeye çalışmışımdır o da 10 dakikayla sınırlıdır. Wnba finallerini elbet merak ediyordum ama ilk maçını kaçırdık bayram telaşına. Baktım ikinci maçta NtvSpor'da Türkçe anlatımla izledik haliyle..
Ama dediğim gibi daha önce ne izlemişliğim ne de oyuncuları tanımışlığım var. Yalan olmasın bi Becky Hammon'u tanıyorum. Onu da tanımayanı vursunlar zaten.

Neyse ilk maçı Detroit deplasmanda kazanmış ve yine deplasmanda maçı daha çok isteyen takım görünümündeydi. İlk çeyrekte cidden oldukça iyi oynadı Shock. Doğru hamleler, kaliteli hücumlar ile seyir zevkini yukarılara çıkardılar. SilverStars ise ilk basketini çeyreğin bitimine 4 dakika kala buldu. İlk çeyrek baya kötüydü ki artık boş şutları dahi atamaz olmuşlardı güvensizlikten. Backy Hammon ilk çeyreğin sonunda gösterdiği performans ile takımını oyunda tutmaya çalıştı.

İkinci çeyrek ise ibre tamamen tersine döndü. Bu kez SilverStars oynamaya, Shock izlemeye başladı. San Antonio evinde farkı kapatınca bizlere de maçı izlemek için iyi bir sebep oldu. Maç yeniden başlıyordu nerdeyse. Evinde kazanması önemliydi San Antonio'nun, eğer 2-0 geriy düşecek olursa bundna sonraki iki maç Detroit'te idi.

Karşılaşmanın ilk yarısını adam akıllı izledikten sonra ikinci yarıyı çok az takip edebildim. Dershane de vardı - ki birazdan gideceğim - o yüzden sonlarını izlemeden yattım. Mçı da Detroit almış 69-61 ile ve 2-0 öne geçmişler. Detroit'te Katie Smith maçı aldı götürdü. San Antonio'ya her alanda cevap verdi. Hücumda savunmada yaptığı işlerle maçın kazanılmasını sağlayan oyuncuydu. Diğer cephede ise Becky Hammon'dan başka direnen oyuncu yoktu. Hammon ne kadar oynarsa San Antonio'da o kadar oynuyordu. Wauters denen ablamızın biraz aktkıları oldu SilverStars'ta ama neye yeter. Detroit maçın başından beri oldukça dengeli oynadı ve kazanmayı bildi.

Detroit 2-0 önde ve evinde oynayacakları iki maçtan birini kazanmaları halinde şampiyon olacaklar. Artık iyiden iyiye çok yakınlar hatta süpürme ihtimalleri de kuvvetlice. Bakalım 3. maç pazartesi gecesine denk geliyor yanılmıyorsam.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...