4 Ekim 2008 Cumartesi

Nba Preview - New Jersey Nets


Gelenler:

Brook Lopez -P- (Draft)

Ryan Anderson -F- (Draft),

Chris Douglas-Roberts -G- (Draft),

Yi Jianlian –F- (Takas Milwaukee),

Bobby Simmons –F- (Takas Milwaukee),

Jarvis Hayes –G- (Detroit Pistons),

Eduardo Najera –F- (Denver Nuggets),

Keyon Dooling –G- (Takas Orlando),
Eddie Gill -G- (Colorado 14'ers)
Julius Hodge -G- (Adelaide 36'ers)
Awvee Storey -G- (Serbest)
Brian Hamilton -G- (Serbest)

Gidenler:

Richard Jefferson –F- (Milwaukee Bucks),

Bostjan Nachbar –F- (Dinamo Moskova),

Marcus Williams –G- (Takas Golden State),

Nenad Krstic –P- (Triumph Moskova),
DeSagana Diop –P- (New Jersey Nets),

Hassan Adams –G- (Toronto Raptors),

Billy Thomas -G- (Panorama),


Nets'in sorunları daha geçen sezonun başında ortaya çıkmaya başlamıştı. Kidd'in mutsuz olduğu, maçlara çıkmadığı bir dönemden geçmişti Nets. Carter'da aldığı kontratın üstüne yatarcasına bir sezon başlangıcı yapınca tüm işler Jefferson'a kalmış ve o da layıkiyle takımını sırtlamıştı. İşler iyi gitmiyordu Nets için ki bu süreç Kidd'in takasına kadar devam etti. Takas sonrası Harris ve yeni oyuncular ile yeni bir hava yakalansa da Nets 3 galibiyet ile play-off'u kaçırıyordu.

Yaz geldiğinde ise Nets'in konuşulan tek yanı 2010 ve LeBron iddialarıydı. Draft gecesi de bu iddiaları güçlendirecek bir hamle yaptı Nets. Hamle denir mi bilemem ancak geçen sezon iyice değerlenmiş Jefferson'u yok pahasına Bucks'a gönderdiler. Tamam takasın bu yönü açısından Nets büyük bir kazık yemiş gibi durmakta ancak finansal konumuna baktığımız da madalyonun öbür yüzünü görüyoruz. Nets öncelikle Jefferson'un kontratından kurtularak 2010'da serbest kalacak olan Simmons'u takıma katı. Bunun dışında kumaşı olan Yi'de takıma kazandırıldı. Fena değil hiç yoktan LeBron umutları için. Ancaksırf LeBron için 2 senesi heba olacak Nets'in..

Draft gecesi yapılan bu takastan sonra draftı oldukça karlı bir şekilde kapattı Nets. Öncelikle Brrok Lopez'i seçen Nets, Diop'un takımdan ayrılması ile pota altını bu genç uzunla kapatmayı deneyecek. Ki Lopez bu drafttaki en iyi uzunlardan birisiydi. Bunun dışında 40.sırada adeta bir hazine gibi buldukları Chirs Douglas Roberts var ki o da Jefferson'un gönderilmesinin ardından ciddi ciddi ilk beşi zorlayacak bir isim.

Bir de takımdan Avrupa kervanına katılan iki oyuncu var. Kristic ve Nachbar. Eksikleri kaaptılmayacak oyuncular değil ki Nets drafttan aldığı uzunlar ve yaptığı bir-iki hamle ile uzun sorununu kapattı gibi. Devam edelim ;

Yaz aylarında ise Nets gereksiz hamleler yapmaya devam etti bence. Hayes ve Najera'yı takıma kattı Nets ancak bu isimler takıma katkı sağlasa da takım var olan play-off ateşini o draft gecesi söndürdü ve 2010'u beklemeye başladı. Hayes ve Najera iyi birer bench oyuncusu olabilirler ancak lotaryaya oynayacak olan Nets yerine şampiyonluk kovalayan bir takımın kadrosunda bulunsalar daha çok iş görürler. Yine de tecrübeleri ile az-çok takımdaki genç oyunculara birşeyler aşılayacaklardır.

Şimdi elde kalan tek iş görür oyuncu Carter. Nets artık dağıldı. Harris gibi tecrübesi olan bir guard takımın başında ancak eldeki oyuncular ile takımı nereye kadar taşıyabileceği meçhul. Carter tabi devreye girip '' Bu sene takıma hem saha içinde hem de dışında liderlik edeceğim.'' diye başlayan açıklamalarda bulunmaya başladı. Eh bakalım liderliğini göstersin. Artık ondan da Artık onunla da biryerlere varılamayacağı aşikar. Adam artık 31 yaşında ve bir başka şampiyonluğa ulaşması için yapacağı ancak ve ancak LeBron'un takıma katılması için dua etmesi ve o zamanki kadroda yer edinebilmesi olacaktır.

Nets için umutlu konuşmak mümkün değil yazın yürütülen politikayı görünc.e Umutlar 2 sene sonra yeşerecek bu takım için. LeBron hayallerinin peşine düşüp 2 sezonu heba ettiler. Bakalım bu sezondan kaç galibiyet çıkartabilecekler merak ediyorum..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...