3 Ekim 2008 Cuma

NBA Preview - Philadelphia 76ers


NBA Preview bölümümüze Philadelphia ile başlıyorum.

Gelenler:

Marreese Speights -F- (Draft),

Andre Iguodala –G- (Sözleşme yeniledi),

Louis Williams –G- (Sözleşme yeniledi),

Elton Brand –F- (Los Angeles Clippers),

Royal Ivey –G- (Milwaukee Bucks),

Kareem Rush –G- (Indiana Pacers),

Theo Ratliff –P- (Detroit Pistons),

Donyell Marshall –F- (Oklahoma City Thunders),

Maurice Cheeks -Antrenör- (Sözleşme yeniledi)

Gidenler:

Rodney Carney –G- (Takas Minnesota),

Calvin Booth –P- (Takas Minnesota),

Louis Amundson –F- (Phoenix Suns),




Sixers son beş sezon baz alındığında orta hallice bir takım görünümünde. 35-45 arası galibiyet alan konferansının durumuna göre zaman zaman play-off görebilen bir ekipti. Allen Iverson'un takımdaki son zamanlarında takım iyice kötüydü ve değişikliğin gerekliliği kendini gösteriyordu Iguodalan'ın da sivrilmeye başlaması ile.

Iverson takasının ardından yine çizgisini koruyan Sixers geçen sene ile birlite atılım yapmaya başladı Doğu Koneferansı'nda. Belli başlı sorunlar olsa da iyi bir çizgide seyretti Sixers. Miller takım için oldukça önemli bir isim ama kısadan ziyade uzun rotasyonunda sorunlar göze çarpmaktaydı. Çaylak Young'un oldukça iyi bir sezon geçirmesi ile bu bölgedeki açığını az da olsa kapatan Sixers, Louis Williams'ın da kademe atlayan basketbolu sayesinde iyice rahatladılar.
Play-off'lar da beklenmedik bir şekilde Detroit önünde 2 galibiyet alan Sixers ileriye biraz olsun umutla bakılmasını sağlıyordu ancak eksikleri de büyüktü.

Öncelikle uzun forvet pozisyonunu Evans ile tamamladılar geçen sene. Evans burada yeterli olabilecek biri değil. Sixers'ta zaten en çok uzun forvetten sıkıntı çekti. Dalembert savunma meziyetleri ile pota altındaki gediği kapatmaya uğraşsa da uzun forvet başa belaydı Sixers için. Bunun dışında bir dış şut problemi vardı ki takımda sormayın. Nba'in geçen sezon en az üçlük kullanan takımı ve isabet yüzdesinde en gerideki takım Sixers. Hal böyle olunca off-season hamleleri de bu doğrultu da gerçekleşti.

Belkide bu yazın en büyük hamlelerinden biri olarak görülebilecek Elton Brand ile başlayalım. Elton Brand'in gelişi ile Sixers pf pozisyonundaki açığını belkide en iyi şekilde kapatmış oldu. Elton Brand geçirdiği sakatlığa rağmen bu pozisyonda şu devirde bulunabilecek sayılı isimlerden. Evans ile geçtiğimiz sezonu tamamlayan Sixers için hazinedir Elton Brand. Bi kere pota altındaki hücum sorununa çözüm getirecek. Kendi pozisyonunu yaratabilen, dış şutu da olabilen bir tehdit Brand. Dalembert ile birlikte Doğu'da iyi bir ikili oluşturacaklardır. Bunun dışında ego sorunu da yok Brand'in. Yani takıma uyumu çabuk olacaktır ve iyi derece de katkı verecektir. Onun gelişi ile geçen sezon burada da oynayan Young 3 numaraya ve Iguodala'da 2 numaraya kayar ise Sixers'ın buradaki açığı da kapanmış olacak. Drafttan alınan ve sezon içinde oldukça yararlı olabilecek bir uznu da var Sixers'ın. Bir de Ratliff'i kadrosuna kattı Sixers. Yani o da güvenilebilecek bir isim değil ama uzun rotasyonun da benchte bulunması iyidir.

Bir de dış şut sorunu var ki geçen sezon Korver'ın ayrılması ile bu bölgede menzili olan siim neredeyse kalmadı Sixers'ta. Miller'ın Young'un ve Williams'ın menzili neredeyse yok. Tek çare bu bölgede Iguodala'nın eline bakmaktı. Hoş Sixers'ta geçen sezon neredeyse her top ona bakıyordu ya neyse. Şimdi uzun forvet konusunu oldukça iyi bir hamle ile kapattıktan sonra sıra şutör bulmaya gelmişti. Pacers'tan Kareem Rush geldi. Şutör açığı da şiyi bir hamle ile kapatılmış oldu. Üstüne bir de Oklahoma'dan veteran Marshall alındı ki o da görev aldığı sürede tehdit oluşturacaktır.

Bunun dışında Sixers iki önemli ismin kontratını da yeniledi. Louis Williams ile beş yıllık bir anlaşmaya imza atan Sixers bunun dışında yıldız ismi Iguodala ile de 6 yıl 80 milyonluk bir kontrata imza attılar. Williams hamlesi gerçekten iyi, gelişmeye açık bir oyuncu. Iguodala ise geçtiğimiz yaz 57 milyonluk kontrata hayır demişti bu yaz 80 aldı.

Sixers'ın bu sezon kontrat sorunu olan tek ismi Andre Miller. Miller'ın yaklaşık 10 milyonluk kontratı sene sonunda bitecek. Bu yüzden de Miller'ın bu sezon oldukça verimli oynamasını bekliyorum. Kontrat kapabilmek için sık sık iyi geceler çıkarttığını görebileceğiz. Bu da hem kendine hem de Sixers'a yarayacak. Miller'ın önemi çok büyük bu takımda. Hızlı hücumlarda ayağı çabuk olan ve pas trafiğini layıkiyle ayarlayabilen bir guard. Bu sezonda onun elinde takım.

Sixes yazın yaptığı bu hamleler ile birlikte Doğu'da önemli bir yol kat etti. Tahminim 50 galibiyete ulaşacaktır Sixers ve iyi bir sıradan play-off görecektir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...