4 Ekim 2008 Cumartesi

Nba Preview - Sacramento Kings



Gelenler:

Jason Thompson -F- (Draft),

Beno Udrih –G- (Sözleşme yeniledi),

Bobby Brown –G- (Serbest),

Bobby Jackson –G- (Takas Houston),

Donte Greene –F- (Takas Houston),

Gidenler:

Ron Artest –F- (Takas Houston),

Patrick Ewing Jr. –F- (Takas Houston),


Sacramento Kings'in elinde Bibby Artest ve Miller gibi tecrübeli ve iyi isimler vardı ancak takımda artık gençlerin iyiden iyiye sivrilmeye başlaması ile önce Bibby ve 15 milyonluk kontratı ve sonrasında ise Artest ve 8 milyonluk kontratını yolladı Kings. Elde kalan ise Brad Miller oldu. Miller'ın kalmasının sebebi ise geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru yakaladığı ivme ve takımdaki adam akıllı tek uzun olması. Tecrübesi ile çaylak uzunların gelişimlerine de oldukça katkı sağlayacaktır Brad.


Şimdi öncelikle Artest takasına bakalım. Şimdi salary rahatlatmak açısından mantıklı bir hamle. Artest'i vererek Donte Greene gibi potansiyali olan bir genci takıma kattılar ayrıca draft hakkı da elde ettiler takas sonunda. Bobby Jackson ise miladını yavaş yavaş dolduran bir isim. Geçen sezon sadece 26 maç forma giydi ve iyiden iyiye düşüşte. Belki bu düşüşü eski takımı Kings yavaşlatır. Taraftarda sever onu nasılsa. Ancak yine de Udrih'in arkasında kalacak..


Yani Sacramento'da Artest dışında öyle aman aman bir off-season hamlesi -Daha ne bekliyorsak- olmadı. Kontratı biten isimler vardı takımda onlardan bahsedelim. Beno Udrih ve Francisco Garcia ile 5 yıllık kontrat yaptı Kings. Udrih ile başlayalım. Spurs'te üç sezon ortalama 13 dakika süre alan Udrih kendisini gösterememişti. Sezon başında geldiği Kings'te ise birden aldığı süre 30'lu dakikalara fırladı ve neler yapabileceğini gösterdi. Ancak yine de bu bir yıllık performans 5 yıllık 30 milyon dolarlık kontratla mı ödüllendirilmeliydi bilemiyorm. Tabi yine de burada birşeyler başardığı ortada ve iyi de bir hamle.


Garcia'nın 5 yıllık kontratına bakacak olursak, şimdi Garcia son 2 sezonda sadece 6 maç kaçırmış ve gayet de özverili olan terinin son admlasına kadar mücadele eden bir isim. Her takımın benchinde bulundurmak isteyeceği bir isim ancak Garcia bu sezon ilk beş dahi başlayabilir Kings'te. O da Udrih gibi 5 yıl ve yaklaşık 30 milyon dolarlık kontrata imza attı. Garcia 27 yaşında ve muhtemelen kariyerinde imzalayacağı en iyi kontrat bu. Geçen sene iyi bir çıkış yakaladı ve kontratını hak etti.


Kontratlar salary'ler derken Kings'te sanki çaktırmadan 2010 yazına hazırlanan takımlardan. Artest'in ve Bibby'nink ontratından kurtulduktan sonra takımdaki diğer iki veteran Miller'In ve Moore'nin kontratı 2010 yazında sonlanacak. Eh 2010'da piyasada bir çok yıldız olacak. Bakalım Kings'te payına birilerini düşürebilecek mi ?


Sacramento bu sezon tamamiyle Kings'e hakim olan oyuncu olacak. Son iki sezonda gösterdiği atılım ile bu takım için ne kadar önemli olduğu görülmüştü. Çevikliği ve hızlı oyunu sayesinde Kings'in bu sezonki en önemli hücum gücü olacak Martin. Bunun dışında yine Udrih ve Garcia'da takımın oyun planlarında önemli yer teşkil edecekler.


Takımın en önemli silahı geçen sezonda olduğu gibi dış atışlar olacak. Takımda üçlük menzili olan bir çok isim var ve bu konuda sıkıntı çekmeyeceklerdir ancak takımın en çok sorun yaşayacağı nokta Artest'in de gidişiyle daha da ortaya çıkacak olan savunma. Artest'in gidişi ile savunmadaki problemler iyiden iyiye göz önüne çıkacak takımda. Pota altında özellikle sıkıntı çekecektir Kings. Brad Miller'ın ilk beş başlayacağını sanmıyorum, geriye kalan alternatifler ise uzun ancak yapılı olmayan ve ikili mücadelelerden zayıf çıkan Moore ve Hawes olacak. Bunun dışında çaylak Thompson var ki onun da tecrübe eksikliğinden bahsetmeme gerek yok. Kısacası dış şutlarda oldukça verimli olsalar da Kings salın ortasından su almaya başlayacak. Pota altından..


Kings için söyleyeceklerim bu kadar ancak geçtiğimiz sezonki 38 galibiyet bu sene gelir mi şüpheliyim. Dediğim gibi açıkları daha da arttı ancak kumaşı olan genç oyunculardan kurulu bir ekip ve yavaş yavaş bir yerlere gelecekler. Bu sezon 30 galibiyet çıkarırlarsa onlar için iyi bir sezon olur bence.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...