17 Ekim 2010 Pazar

Bina Çöktü Enkazı Kaldı: Cavs


2010 Off-Season'un kaybedeni kim diye soracak olursanız size verilecek tek bir cevap vardır: Cleveland Cavaliers. Halbuki 7 yıl önce LeBron'un bu takıma gelmesiyle hem kulüp hem de Ohio halkı ne kadar da inanmıtı başarılı bir geleceğe, şampiyonluklara... Hatta bu yeni dönem için formalarını, saha parkelerini değiştirdiler, yeni bir başlangıç, yeni bir ekip gibi. Şimdi ellerinde ne kaldı peki? LeBron'dan sonra ellerinde bir kaç potansiyelli oyuncu ve Byron Scott. LeBron'un gidişini hazmedemeyen taım sahibi Dan Gilbert kendisini haksız duruma düşürdüğü mektubundan sonra olaylar yavaş yavaş durulmaya başlasa da Cavs'ın LeBron'lu hatıralarından sıyrılmak için yine parke ve forma değişikliğine gittiğini söyleyebiliriz.

Gidenlerin başında sadece LeBron James gelmiyordu takımın emektar pivotu Z'de ayrılmıştı Ohio ekibinden. Belki LeBron'un ayrılığından sonra koymadı ama bu takım paspas takımı halindeyken de şampiyonluk adayı ve ba Finali oynayan takım olduğunda da kadroda hep Ilgauskas vardı. 13 sene bu takımda oynadı ve sonuna kadar hakkını verdi formasının. O da kariyerinin sonunda belki de bir şampiyonluk için Cavs'tan ayrılmayı tercih etti.

Bir de takıma gelenlere bakacak olursak; serbest oyuncu olarak Joey Graham ekibe yeni katılan oyuncu olurken West ve Telfair'in takasıyla takıma Ryan Hollins ve Ramon Sessions katıldı. Hollins atletikliği ile ve Hickson ile beraber bu takımın pota altında olumlu işlere imza atabilirler. Sessions ise hücum yönü fazlasıyla iyi ama bunun yanında savunma yönü sıfır olan bir guard. Dış şutu olmadığından penetre etmeyi çok sever. Bakalım iki senedir Bucks ve Wolves'te tutunamadı Cavs'ta kendini bulabilecek mi?


Byron Scott'ta off-season'da Cleveland'a gelenlerden. Koç olarak Hornets'te miladını dolduran aslında Lakers'a gideceğini beklediğim Scott'un James'siz kadrosuyla Cavs'ı nerelere kadar götürebileceğini merak ediyorum. Aslında Scott ilk yılını geçirdiği takımlarına hep iyi basketbol oynatır ve pozitif bir ekip görünümünde olurlar. Bakalım James sonrası enkaz kaldırma senesinde Cavs'ı nerelere kadar götürecek ama ben yine de play-off yapmlarını beklemiyorum.

Pg - Mo Williams / R.Sessions
Sg - A.Parker / D.Gibson
Sf - J.Graham / J.Moon / J.Williams
Pf - A.Jamison / J.J Hickson / L.Powe
C - R.Hollins / A.Varejao

Kadro budur. LeBron'un gidişiye bu yan parça diye takıma alınan isimlerden şimdi bir beş kurulacak ve galibiyetler beklenecek. Belki takımın kazanma alışkanlığından dolayı işleri sandıklarından daha da kolay olabilir. Uzun rotasyonuna bakınca gayet iyi görünüyor ve hatta bu enkazın içinden Hickson patlama yapabilir. Bunun dışında takıma yüzük için gelen ve boynu bükük kalan Jamison'un neler yapacağı merak konusu. Ve Mo Williams.. James'in ayrılışından sonra resmen psikolojik bunalıma giren -resmen diyoruz çünkü bunu twitter'ında belirtti- Mo'nun basketboldan soğuduğu konuşuluyordu. Ama ben onun şu kadro içinde fazlasıyla parlayacağını düşünüyorum.

Yani sözün özü Cleveland'ın potansiyeli olan oyuncuları var ama belli bir hedefleri yok. Play-off'a katılmak ilk hedef olabilir ki katılırlarsa muazzam olur en azından belli şeylere oyunları ile cevap verirler. Ancak doğru düşünürsek Cavs'ın bu kadroyla işi çok zor. Dediğimiz gibi bu 13-15 isimin arasından 1-2 kişi istatistiksel olarak sıyrılacak ve kendine bir piyasa yapacak. Cavs'tan bu sene en azından gençlere yatırım ve güzel basketbol bekliyorum. Tekrar LeBron'un olduğu zamanlardaki günlerine dönebilmek adına.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...