18 Ekim 2010 Pazartesi

Nba'de Yeni Kural


Nba'de genel de uygulanaak yeni kurallar ilk olarak hazırlık karşılaşmalarında denenir ve kuralla ilgili oyuncu ve koçlardan iyi yada kötü yorumlar gelir. Bu sene uygulamaya konulacak kurallardan biri de 'teknik faul' kuralı. Artık hakeme en fak bir itiraz teknik faul ile cezalandırılacak ve bu da oyuncuları fazlasıyla zorlayacak.

Geçtiğimiz gün oynanan Celtics-Raptors karşılaşmasında kural tam olarak denenmiş ve 4 teknik faul düdüğü çıkmış. Üstelik 'trash-talk'ları ile ünlü Kevin Garnett ise yeni kuralın ilk kurbanı olmuş. Yaptığı bir faul sonrası itirazına teknik faul çalınan Garnett itirazını sürdürünce oyundan atılmış. Maçta teknik faul alan isimlerden biri olan Jermaine O'Neal karşılaşma sonraı mikrofonlara 'Hala şaşkınlık içerisindeyim.' derken Billups ise yeni kuralı 'Biz duygusal bir oyun oynuyoruz, golf değil. İster istemez itiraz olacak.' diyerek yorumlamış.

Nba'in bu yeni kuraldan geri adım atıp atmayacağı merak konusu olurken teknik faule verilen para cezaları da göz korkutacak cinsten. Lig boyunca 15 teknik faul sonrası her faulde oyunculara 5 bin dolar ceza gelecek. Sheed olsaydı da bu günleri bi görseydi demek geldi içimden...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...