21 Ekim 2010 Perşembe

Union Olimpija 95-90 Efes Pilsen


Geçen hafta Cumhurbaşkanlığı kupasında Fenerbahçe Ülker'i geçtikten sonra hafta sonu Antalya'ya karşı süpriz bir mağlubiyet alan Efes Pilsen için Euroleague sezonu da istediği gibi başlamadı. Kağıt üzerinde rahat bir şekilde rakibini geride bırakmasını beklediğimiz Efes Pilsen'in almış olduğu bu mağlubiyet moralleri ciddi anlamda bozdu.

Geceye kötü başlayan Efes Pilsen, rakibine pota altından ciddi sayı imkanı verdi. Bunu kullanmaktan kaçınmayan Union, hücumda yakaladığı akıcılık ile maçın başında üstünlüğü eline alarak bunu skora da yansıttı ve 16-8 öne geçti. Maçın başlangıcında savunmada istediği düzeni ortaya koyamayan Efes, aynı şekilde hücumda da pota altına top sokmaktan uzak ve sadece Rakocevic'in eline bakar bir şekilde 8 sayının 6'sını bu oyuncudan buldu. Periyot sonunda da atılan 16 sayının 8'i Rakocevic'den gelmişti. Bu anlarda ilk periyodun sonlarına doğru gelen tam saha baskı ve set oyununa karşı savunmanın sertleşmesi, maçın gidişatı adına umutlandırdı ki bu savunma değişkenliği guard değişimi sonrası Kerem Tunçeri'nin rol almasıyla öne çıktı. Ancak ikinci periyot dışında savunma pek ortada olmayınca Efes rahat kazanabileceği maçı sıkıntıya soktu.

İkinci periyodun başında sertleşen savunma ve bununla beraber kolay sayı imkanı vermeyen Efes Pilsen, ilk basketi 5.55 kala yedi. Burada oyunu tamamen kendi lehine çevirememesi hücumda yakalanamayan momentumdan kaynaklıydı. Bu süre zarfı içerisinde Efes'in maç içindeki ilk üçlük isabeti Kerem Tunçeri'den gelmesine rağmen, bir hücum iyi üç hücum kötü olunca yapılan savunma bir değer kazanmadı ki Gregory üst üste sayılarla farkı tekrar çift hanelere yaklaştırdı. Hücumda bireysel performansa kalan, pota altını kullanamayan Efes Pilsen için periyotta şans anı Rakocevic'in yakaladığı basket faul ile gelen sayılar oldu. Bunun peşine Nachbar'ın Efes Pilsen adına gelen ikinci üçlüğü periyot sonuna doğru farkı tekrar aşağılara çekti ve Efes öne geçme şansı yakaladı. Ancak Rakocevic'den gelen basit top kaybı, devrenin 30-29 Union lehine bitmesine ön ayak oldu.

İlk yarıda hücumda yakalanamayan üretkenlik, istatistiklere de 1 asist olarak yansıdı. Takım olarak sadece 1 asist yapan, savunmada bir periyot hiç bir hareketlilik göstermeyen Efes Pilsen'in sadece 1 sayıyla devreyi geride kapatması şans olarak değerlendirilebilir ki ikinci devre bunu kullanması için ciddi fırsatlar geldi. Ama Efes Pilsen'in maçı almaya niyeti pek yoktu, alamadılar da zaten.

Efes Pilsen adına maçın en üretken döneminin yaşandığı üçüncü periyot, istatistiklerde de 7 dakikada 5 asist daha yapılarak asist sayısının 6'ya çıkmasıyla kendini belli etti. Ancak bu sefer sorun olarak savunma gözüküyordu, ve iyi hücum yaparken verilen bu kolay sayı imkanları farkın bir türlü açılmasına izin vermiyordu. Maçın belli bölümü hariç, ikili oyunlarda çok kötü savunma yapan Efes Pilsen Union Olimpija oyuncularına ciddi şans verdi. Gregory 16, Pinkney 23 sayıyla maçı tamamladılar. İlk periyotta olduğu gibi, üçüncü periyotta da rakibe kolay sayı imkanı veren Efes Pilsen sırasıyla 22 ve 23 sayı yedi. İkinci periyotta bu rakam sadece 8, evet 8.

Kötü savunma son periyotta da devam edince, Union Olimpija taraftar desteğiyle bir ara momentumu kendi lehine çevirmek üzereydi ancak Efes Pilsen'in Union'ın top kaybıyla yakaladığı şans 6-7'lere çıkacak farkı 2'ye indirdi ve maç sonuna kadar bu şekilde giden maça dönüştü. Maç boyunca belki de iyi yaptığımız şeylerin başında gelen ribaunt konusunda maçın sonunda kaptırdığımız bir ribaunt, 3 sayılık farkı eritmeye neden oldu ve son top iyi kullanılmayınca 71-71 ile maç uzadı.

Uzunların beşlemesinden dolayı Dudley'in uzatmalarda süre bulmasını saymazsak 7 kişiyle oynayan Efes Pilsen'in Ender'e sadece 2 dakika vermesi ve Sinan Güler'in oyuna hiç dahil olmaması dikkat çekici.

Uzatma dakikalarında Nachbar ve Roberts'dan yararlanamayan Efes Pilsen, maç boyunca pek süre alamayan Dudley ile oynamak durumunda kaldı. Kerem Tunçeri'nin basketleriyle uzatmaya iyi başlanmasına rağmen bitirici darbe yine vurulamadı, maç ikinci uzatmaya gitti. Burada hücumda yapılan hatalar ile üstünlüğü kaptıran Efes Pilsen, rakibin serbest atışlarda isabet bulmasıyla da maçı 95-90 kaybetti.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...