21 Ekim 2010 Perşembe

Regal Fc Barcelona 80-66 Cibona Zagreb


Fenerbahçe Ülker'in grubunda yer alan son şampiyon Barcelona beklendiği gibi rahat bir oyun ve skorla Euroleague sezonunu açtı. Maçın başlamasından itibaren üstünlüğünü rakibe hissettiren Barcelona, zaman zaman hücumda sıkıntı yaşasa da Cibona'nın kadro kalitesi olarak düşük bir seviyede olması bunun maça yansımasına izin vermedi. Oyunun bitse de gitsek havasına dönmediği dakikalarda Bogdanovic dışında sorumluluğu üstlenecek bir ismin çıkmaması, pasa dayalı oynamayan Cibona'nın işini oldukça zorlaştırdı.

Hücum planlarını sadece içeriyi teke tekte zorlayarak ortaya koymuş olan Cibona, bu durumda hücumda oldukça sıkıntı yaşadı. Uzun süre sayı bulamadı. Hemen maçın başında 2 dakika içerisinde 6 sayı bulan Cibona, devamında 8 dakika içerisinde de 6 sayı buldu. Aynı şekilde ikinci periyodun ilk 8 dakikası sadece 3 sayı bulabilen Cibona, 2 dakika içinde bulduğu 5 sayıyla devreyi 20 sayıyla bitirebildi. Devre boyunca tek bir asisti olmayan Cibona takımı, üçlük isabeti de bulamadı.

İkinci devreye hücumda momentumu yakalayarak başlayan Barcelona, 51-26'lık bir üstünlük ile maçın zirve anını yaşadı ama maçı rolantiye alıp, bitse de gitsek havasına geçince skoru korumak kolay olmadı. Bu skordan sonra ki 14 dakikalık dilimin tabelaya yansımış şekli, 29-40 ile Cibona lehine. Üçüncü periyotta 2 asist yapan Cibona, 41 sayının 22'sini de Bogdanovic'den buldu. Maç içerisinde 25-24'ten sonra yakalanan antreman havası skoru diğerleri lehine doğru açtı. Bu hava takımın asist sayılarına ve üçlük isabetlerini de yansıdı. Son periyot Cibona'nın 7 asisti ve 4 üçlük isabeti var.

Gelecek hafta Cibona sahasında Fenerbahçe Ülker'i ağırlayacak ve ilk hafta oynanan oyunlara bakarsak Fenerbahçe Ülker'in rahat kazanmasını bekleyebiliriz. Hücumda kısıtlı opsiyona sahip Cibona'yı, çok çeşitli silahlarla Fb Ülker yenerek Barcelona deplasmanına 2'de 2 ile moralli gidecektir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...