23 Ekim 2010 Cumartesi

Eski Kadroya Genç Takviyeler


San Antonio Spurs. 2000'li yılların en başarılı takımlarından biri olan Spurs kadrosunun yaşlılığı sakatlıklar derken şampiyon oldukları 2007 sezonundan bu yana bir düşüş içerisinde olan Spurs kadrosuna diri bir Jefferson'da katmış olsa da fayda etmedi. Ama gençlere önem veren ve bu takımın da artık gençlere ihtiyacı olduğunun farkında olan Greg Popovich geçtiğimiz sezon da olduğu gibi bu sezonda gençlere süre verecektir. Drafttan seçtikleri James Anderson'da sezon içerisinde muhakkak kendi sürelerini hak edip takımda kendine yer bulacaktır.

Öncelikle Spurs geçen yaz takıma kattığı Richard Jefferson'dan sezon içinde hiç iyi verim alamamıştı. Şampiyonluk kazanabilmek amacıyla takıma katılan Jefferson'un olumlu katkı sağlayamaması bir sonraki sezon için salry'de sıkıntı çeken ve 15 milyonu bu oyuncuya verecek Spurs organizasyonu adına kötü bir haberdi. Jefferson'un kontrat opsiyonunu kullanıp serbest kalması belki de en çok Spurs'u sevindirdi. Yeniden anlaşılabilirse bile daha az bir fiyata anlaşılabilirdi ki öyle de oldu. Ama biraz fazla abartılı bir kontrat verdi Spurs. Bu sezon 15 yerine 8 milyon verecek ama kontratı 4 yıl için 39 milyon dolar. Yani Spurs yönetimi bu işten kâr değil aksine zarar edebilir. Hani Jefferson'un Spurs sistemine uyması için basketbol tanrılarının bu işe el atması falan gerekebilir.

Uzun şutör her takımın ihtiyacı ve hücum varyasyonları açısından bir çok takımın da aradığı özellik. Spurs'un sisteminde de en az bir tane olması gereken bu profili yıllardır Matt Bonner dolduruyordu. Ancak Spurs yönetimi gerek draftlarda gerekse yaz kamplarında hep uzun şutör aramalarını sürdürüyordu ancak elden bir şey çıkmadı ve kontratı sonlanan Bonner'a 4 yıl 16 milyonu saydılar. Bonner elinden geldiğince savunma yapmaya çalışan ve ceza şutlarını da net olrak cezalandıran bir uzun ki bu takımın 4 yıldır da simgesi. Ama en azından Jefferson'a verdikleri kontrat kadar kaybedeceği bir şey olmaz Spurs'un çünkü Bonner 4 yıl sonra da bu özelliklerinden bir şey kaybedecek değil.


Bir kaç yıl önce 2-3 milyon doları vermemek adına bedavaya Scola'yı Rockets'e önderen ve gösterdiği performansın ardından buna pişman olan Spurs bu sefer Avrupa'dan Splitter'a yöneldi ve aynı cimriliği göstermeyip 3 yıl 11 milyonluk kontratı sundu. Aslında 3 yıllık bir sevdaydı onlarınki ve sonunda Splitter Spurs için forma giyecek. Geçtiğimiz sezonu oldukça başarılı gçeiren ve Mvp ödülleriyle duvarını süsleyen Splitter şimdi Nba'de rüştünü ispatlamak zorunda. Geçtiğimiz yıllarda Hill, Blair gibi isimlere önemli dakikalar veren ve yaşlanan bu kadroda gençlerin önemini bilen Popvich'in de uzun süredir Splitter'ı istediğini biliyorduk. Ayrıca San Antonio Pınar Karşıyaka'dan tanıdığımız Gary Neal ile de kontrat imzaladı.

Pg - T.Parker / G.Hill
Sg - M.Ginobili / G.Neal / J.Anderson
Sf - R.Jefferson / M.Bonner / B.Simmons
Pf - T.Duncan / A.McDyess
C - D.Blair / T.Splitter

Splitter'ın eklenmesi, Bonner'ın zaman zaman 4 numara oynaması ve Blair'in hazırlık maçlarında ilk beşe yerleştirilmesiyle uzun rotasyonu biraz rahatlayacak gibi. Özellikle Blair'in hazırlık maçlarındaki performansı sezon için fazlasıyla umut verici oldu Spurs adına. Ancak henüz hazırlık karşılaşmalarında Splitter'ı izleme fırsatımız olmadı ve bunu sezona bıraktık. Blair'in ve Splitter'ın dışında kadroda umut veren gençlerden biri de şüphesiz Geroge Hill olacak. Duncan'ın artık yavaşlayan ayakları ile savunma konusunda eskisi gibi sert bir takım olamasa da hücum açısından olumlu performans sergileyeceklerdir.

Spurs gelecek sezon ne yapar kısmına gelirsek, eskisi gibi sert ve sıkı oyunlarını sergileyemiyorlar ve hızlı oynayan takımlara karşı geçen sezon play-off'ta olsun normal sezonda olsun nasıl aciz kaldıklarını da gördük. İşte bu yüzden Spurs'un şampiyonluk adayı olacağını söylemiyorum ama play-off için yine iddialı bir kadrosu var.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...