20 Ekim 2010 Çarşamba

Yatırım Yapıldı, Kâr Bekleniyor


Geçtiğimiz sezonu fazlasıyla sıkıntılı geçiren ve basketboldan çok saha dışı olaylar yaşayan Wizards için sezonun sonunda yaşanan tek olumlu gelişme draft piyangosunun kapılrını çalması oldu. LeBron James çılgınlığının tamamen dışında olsalarda James sayesinde Hinrich'e kavuştular. Chicago Hinrich ve kontratını James'i takıma katabilmek adına yok pahasına Wizards'a yollamıştı. Aynı olay Yi Jianlian takasında da karşılarına çıktı ve LeBron James çılgınlığında Miami'den sonra karlı çıkan ikinci takım olabilirler.

Draftta ilk sırayı aldıkları andan itibaren Wizards'ın John Wall'ı seçeceği belliydi. Sadece onu kamplarına davet ettiler. Filp Saunders'ın açıklamalarına göre bu sezon oyun tamamen John Wall'ın üzerinden kurulacak ve oyuncunun lige kolay alışması sağlanacak. Wizards'ta Wall'ın oyun kurucu pozisyonuna geçmesi ve topun tek sahibi olması takımda bir kişiyi fazlalık olarak gösteriyor aslında o da Gilbert Arenas. Wall'ın takımda olması onu ne kadar etkileyecek ve saf şutör guard konumunda işleri ne kadar idare edebilecek merak konusuyken bu gelişmeler içinde takım menajeri de Arenas'a sahip çıkan açıklamalar yapıyor. Yani görünen o k Arenas bu sezon yine Wizards'ta ancak Wall seçimi ile belli başlı hedeflere sahip olan ve adım adım bu yolda ilerleyecek olan Wizards takımında Arenas'ın çıkaracağı en küçük bir huzursuzluk takımdan uzaklaştırılmasına neden olabilir.

Wizards aslında ayağına gelen takas fırsatlarını hiç geri çevirmedi bu yaz. Hinrich ve Yi Jianlian takasları ile takıma yeni ve taze kan getirmiş oldular. Yi Jianlian, Nba çevresinde belki de kredisini tüketmiş biri, hala yaşı genç ancak bir türlü istenilen gelişmeyi gösterememiş olması ona karşı oluşan beklentilerin azalmasına neden oldu. Beklentilerin azalması onun oyunu adına olumlu yansıyacağını düşünüyorum ben.


Bir diğer takasa bakacak olursak Chicago'dan Hinrich'i alarak hem Wall'ı yedekleyecek hem de onun gelişiminde biraz olsun katkı sağlayacak birini takıma katmış oldular. Ama ilginçtir ki hazırlık maçlarında Wall-Arenas-Hinrich üçlüsü ilk beş çıktı. Zaman zaman Hinrich'in zaman zamansa Arenas'ın 3 numaraya çekildiği anları gördük. Aslında ilginç ve kısa bir beşle sahaya çıkan Wizards'ta bu taktik işe yaramış gibi gözüküyor. Üç defa ilk beş içinde bu üç oyuncusu olan Wizards bu üç maçtanda galip ayrıldı.

Pg - J.Wall / K.Hinrich / M.Collins
Sg - G.Arenas / N.Young
Sf - A.Thronton / J.Howard / C.Martin
Pf - A.Blatche / Y.Jianlian
C - J.McGee /H.Armstrong

Evet belki bu sezon değil ama bir kaç ekleme ile iş yapabilecek potansiyelli bir kadrosu var. Bu sene Wall'ın önderliğinde play-off yarışında iddialı takımlardan biri olacaklardır ancak daha fazlasını beklemek şu an için hayalcilik olur. Wizards gelecek bir iki sezon içinde kadrosunun daha da şekillenmesi ile üzerine ciddi ciddi konuşulacak bir takım haline gelecektir. Tabi Wall'ın performansıda burada önem teşkil ediyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...