19 Ekim 2010 Salı

Melo'nun Bulanık Geleceğinde Denver'ın Durumu


Denver'ın off-season dönemi çok enteresan geçti. Piyasaya hakim bir görüntü çizen ancak hamle konusunda sessiz kaldıktan sonra önemli bir hamle ile takımda eksiğini kapatan Nuggets bunun yanında aslında bir çok defa off-season gündemine oturdu. Nedeni ise Carmelo ve takımın geleceği hakkındaydı. Aslında Denver'ın sezon değerlendirmesini çok çok öncelerde de yazardım ama Melo'nun olası takasını bekledim ancak şu an sular durulmuş gibi.

Denver'da her zaman belirlenen yüksek hedefler ve oraya ulaşamama durumu olmuştur. 2 yıl önce Billups'un takıma katılması ile konferans finallerine kadar çıkan ve Batı'da ciddi bir tehlike olan Denver Nuggets bir önceki sezonki konferans finalinin üzerine koymak yerine daha ilk turda Utah'a elendi. Aslında eldeki çekirdek kadro da hiç fena değil ancak bir şekilde kimya olmuyor demek ki. Denver belki de artık bir şeyleri değiştirmek adına bu yaz bence önemli hamlelere imza attı. Öncelikle benchin artık sadece Jr Smith'ten ibaret olmaması gerekiyordu. 2006 yılında Hawks taradından 5.sırada seçilen ancak bir türlü beklenileni karşılayamayan Shelden Williams takıma eklendi. Uzun rotasyonuna Williams hamlesinin yanı sıra bu yaz Batı'da özellikle Dallas'ın da çok istediği Al Harrington'u kadrolarna kattılar. Kenyon'un sıkça sakatlanmasını artık dert etmeyecek Denver böylece ve pota altında Nene'nin yanında şutuyla öne çıkabilen birini yerleştirerek hücumda da çeşitlilik yaratabilecek.

Off-season hamlelerinden sonra yaz boyu gündemi meşgul eden Carmelo'ya gelelim. Öncelikle Heat'in LeBron&Wade&Bosh üçlüsünü bir araya getirmesinin ardından eli boş kalan ancak salary'sinde gerekli boşluk olan Knicks yönetimi Amare'nin yanına gelecek sene Melo'yu eklemenin planlarını yapıyor. Hatta sadece Melo ile değil Paul ile de ciddi ciddi ilgileniyor Knicks. Aslında burada Melo'ya biraz olsun hak veriyorum. Paul ve Amare ile beraber oynamak kulağa hem güzel geliyor hem de gerek kolej kariyeri gerekse Nba kariyeri boyunca karşılaştırıldığı James'in karşısında kurulacak olan yeni bir güç onu cezbediyor. Ancak kararını net olarak hala verebilmiş değil ki asıl sorun da burada. Öncelikle yaz başında Denver'ın kontrat uzatma teklifini reddetti Melo ve buradan da anlaşılıyor ki gelecek yaz serbest oyuncu piyasasında yer edecek. Bu kontrat teklifini reddettikten sonra adı bir çok takas dedikodusu ile yan yana geçti Melo'nun. Öyle ki takım arkadaşı Billups'ta Melo'nun takımdan ayrılmaması için Melo ile görüştü. Tüm bu keşmekeşin içinde Melo basın güünde Denver formasını üzerine geçirerek hiç bir yere gitmiyorum mesajını verdi. Peki bu gelecek yaz takımdan ayrılmasına engel olur mu ? Tabi ki hayır. Ancak görülen o ki son bir sezon daha kendisine güvenen takımını ve taraftarını memnun etmeye çalışarak bir yola çıkacak. Kim bilir belki de Denver onun bir sonraki yaz boş yere gitmesi yerine takas ile Melo'yu elden çıkartır.

Pg - C.Billups / A.Carter / Ty.Lawson
Sg - A.Aflalo / G.Forbes
Sf - C.Anthony / Jr Smith / R.Balkman
Pf - A.Harrington / K.Martin / S.Williams
C - N.Hilario / C.Andersen

Kadroya baktığımızda Denver'ın uzun rotasyonunun aslında hiç yabana atılmayacak cinsten olduğunu görüyoruz. Ama bunca sene Martin ve Nene'nin sakatlıkları ile uğraştılar ve istenilen seviyeye gelemediler. Bu yaz yapılan iki takviye ile daha sağlam, sert ve hareketli bir pota altı rotasyonuna sahip olan Denver Nuggets geçtiğimiz sezona göre daha tehlikeli. Aflalo'nun gelişimi ve skorer guard terimine tam anlamıyla uymaya başlaması ile beraber Denver beş pozisyonuda tehlikeli bir takım haline geldi. Bu yaz Amerika takımı ile kamp yapan ve altın madalya kazanan Billups'ta lige en hazır girecek olan oyunculardan. Bunun yanı sıra Denver'da belki de son sezonunu geçirecek olan Melo en iyi oyunlarından birini oynayacaktır bu sezon başarı adına.

Kısacası artık Denver adına iyi şeyler olmasının vakti geldi. Gerek guard gerekse uzun rotasyonu ile önemli bir kadroya sahipler ve başarının gelmemesi için hiç bir neden yok. Denver bu sezon en azından konferans finalini yeniden görmelidir. Bu sezon elde edecekleri sıralama takımın geleceği ve Melo'nun kararı açısından da oldukça etkili olacaktır çünkü...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...