24 Ekim 2010 Pazar

Clippers'ın Dönüş Planı: Gençler


Los Angeles şehrinde Lakers'ın varlığı nedeni ile her zaman bir B takımı olarak lanse edilmiştir Clippers. Lakers gibi Nba'de başarıların mimarı bir takımla aynı şehri paylaşmak Clippers adına makus bir talih olsa gerek ki bir kaç yıl önce basketbol ve sonuç olarak Lakers'tan üstün olsalar bile isimleri her daim Lakers'ın arkasındaydı. Onlara karşı gösterilen bu basketbol saygısı da düzelecek gibi değil ama onların düzeltebilecekleri bir şeyler var. Doğru basketbolu oynayıp üst sıraları hedefleyen Batı'nın ciddi takımlarından biri olmak.

Aslında geçen yıl draftın bir numarası Griffin'in sakatlığı nedeniyle forma giyememesi hedeflerini bir yıl daha erteledi. Griffin'in sakatlığı sonrası ondan acaba yeni Oden mı olacak diye tedirgin bir beklenti olsa da hazırlık maçlarında gösterdi ki Clippers adına bu sezon en çok işleyen sınıf atlayacak oyuncularından biri olacak ve takımına maçlar kazandıracak. Griffin'in takıdaki varlığı Clippers ve hedefleri adına oldukça önemli olacaktır.

Bu yaz bir kaç görev adamını da kadrosuna dahil etti Clippers. Bunlardan birisi de Ryan Gomes. Basketbol bakımından oldukça iyi bir seviyede olan skora katkı yapabilen saunmasıyla rakip hücumcuları sindirebilen Gomes kariyeri boyunca hedefi play-off olan hiç bir takımda oynamadı. Belki bu sezon da Clippers için aynı durum söz konusu ama 3 yıllık kontrat içinde Gomes'in bu kadroyla play-off yarışında olacağını düşünüyorum.

Clippers'ın guard rotasyonuna bakınca Baron Davis - Eric Gordon ve drafttan seçtikleri Bledsoe ve Warren'ı da sayarsak dört isim göze çarpıyor. Buna rağmen Clippers kadrosuna Randy Foye'u ekledi. Bu tercih neden ve niye yapıldı bilmek zor ama bu guardlara süre paylaşımı nasıl yapılacak merak konusu. En azından Gordon ve Foye gibi isimler 2 numarada da takıma katkı sağlayabilecek isimler. Ki hazırlık maçlarında Davis-Gordon ikilisi ilk bşe çıkarken Foye'da hatırı sayılı süreler alarak bu ikilinin dinlenmesini sağlıyordu.


Clippers'ın bu off-season'da yaptığı en olumlu hamle belki de koç değişikliğiydi. Takımda artık miladını doldurmuş bir Dunleavy vardı ve yeni bir kan gerekiyordu. Rose yardımıyla olsa da Bulls'ta rüştünü ispat etmiş ve genç bir kadroyu nasıl pişirmesi gerektiğini bilen bir koç olan Negro ile anlaşmaları iyi bir hamle olarak nitelendirilebilir.

Pg - B.Davis / E.Bledsoe
Sg - E.Gordon / R.Foye
Sf - R.Gomes / R.Butler / A.Aminu
Pf - B.Griffin / C.Smith / B.Cook
C - C.Kaman / D.Jordan / J.Collins

Clippers'ın kadrosu son eklemelerle oldukça yetenekli, potansiyeli olan hücum gücü yüksek bir takım görünümüne büründü.Ancak savunmada neler yapacakları muamma yada benchten gelen oyuncuların neler yapabilecekleri. Yine de ilk beşi ile Batı'da önemli işler yapabilecek bir beş. En azından geçen yıllardaki gibi ligin dibinde olmayacaklar ve keyif veren bir basketbol izletecekler. Bu sene için zor olabilir ama bir kaç ekleme ile önümüzdeki sezon iyiden iyiye play-off yarışına ortak bir takım olarak izleyebiliriz onları.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...