28 Ekim 2010 Perşembe

Thunder 106-95 Bulls (Durant&Westbrook A.Ş)

Dünkü Celtics-Heat maçından sonra bu maçı izlemek biraz olsun baş dönmesine yol açıyordu. Yaşlı kadrolardan bir anda gençlerin takımına geçiş yapınca böyle bir etkiye hazır olmak gerek. Bulls ve Thunder yüksek yüzdeli hücumlara imza attılar. Bulls cephesinde Rose'un maçın başında gösterdiği 8 sayı 3 asistlik performans dikkat çekerken nehrin öteki yakasında da Durant'in 8 sayısı vardı. Maçın ilk periyodunda iki takımda hücum basketbolunu ön plana çıkardı ve çeyrek 30-25 evsahibi Thunder üstünlüğü ile geçildi. Thunder'da Durant'ın 12 sayısının yanı sıra bence taıma ivme kazandıran isim benchten getirdiği katkı ile Ibaka oldu. Westbrook'un da her yöne katkı sağlayan istatistiksel performansını da es geçmemek gerek. İlk çeyrek 0 sayı 4 ribaunt 3 asist'e imza attı genç guard. Bulls'a baktığımızda 25 sayının 23'ü üç isim arasında paylaşılmış durumdaydı. Rose-Gibson ve Deng.

Maçın ikini çeyreği ile beraber temsilcimiz Ömer Aşık'ta ilk resmi Nba maçına çıkmış bulunuyordu. Chicago'da ikinci periyotta sahaya çıkan beşte Ömer Aşık vardı. Okc'nin bir iki hızlı hücumu ile farkı açma çabasına karşılık molayı hemen alan Bulls'ta Ömer bu bölümde sadece 2 dakika kalıp oyundan çıkıyordu ama mola dönüşü Bulls 4 sayı bularak farkın açılmasını önlüyordu. İkinci çeyrek Bulls cephesinde Noah'ın etkili oyunları vardı. Savunmada top çalalarıyla takımını hızlı hücuma kaldıran Noah, hücum bölgesinde de sorumluluk almaktan hiç çekinmedi. İki takımda ilk devrenin sonunda 60'a dayanıyordu. Okc devreye 59-54 üstünlükle giren taraftı.

İlk çeyrek gösterdi ki Boozer dönene kadar Bulls'ta yine eline bakılacak tek isim Rose oluyor. Rose'un penetreleri, Rose'un şutları, Rose'un insiyatifi altında Bulls rakibin üstesinden gelmeye çalışıyor. Rose'da ilk devrede Okc potasına 20 sayı göndererek görevini layıkıyla yerine getirdi. Bulls'ta skorun üç oyuncudan fazlasına dağılması da önemliydi devreye girilirken. Okc cephesinde ise en skorer isim 16 sayıyla Jeff Green. O da oldukça yüzdeli bir akşam geçiriyor. Bulls uzunlarına karşı dış bölgeden hücum etmeyi düşünmeside onun için artı puan.

Maçın ikinci yarısını izleme şansım olmadı sadece özetlere bakabilim. İkinci yarısında Bulls'ta Noah'ın muazzam bir performansı var maçı takımına getirmek adına. Bunun yanında Rose ikinci yarı şut kaçırmakla meşgul olunca Noah'ın yanına yardım performansı gelmemiş. Thunder cephesinde ise Durant gerektiği anlarda sahneye çıkarak işi bitiren isim olmuş. En beğendiğim guardlardan biri olan Westbrook ise müthiş bir başlangıç yaptı sezona. Müthiş deliciliği, skor potansiyeli ve patlayıcılığı ile dikkat eken Westbrook maçı 28 sayı 10 ribaunt 6 asist ile noktalamış.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...