27 Ekim 2010 Çarşamba

Gençler Yeni Göreve Hazır


Ligin belkide izlemesi en keyifli takımlarından biri olan Golden State Warriors'ta bu yaz sıkı bir değişim süreci başladı. Öncelikle takımın satılması ile geleceğe yönelik yatırımları açısından önemli olan Golden State tamamen kimlik değiştireceği yeni sezona koç değişikliği ile başlayacak. Curry, Ellis, D.Wright ve Biedrins gibi genç kumaşlarıyla da bu sezonu gelecek için hazırlık olarak görüyorlar.

Öncelikle yazıya ligin izlenmesi en keyifli takımlarından biri olan Golden State diye başlamamızın sebebi tamamiyle koç Don Nelson'du. Nelson'un savunmayı tamamen geri plna iten oyun tarzı ile bol skor üreten, çeşitli hücum varyasyonları ile zevkli maçlar izleten Warriors bunun yanında bolca miktarda sayıyı da potasında görüyordu. Don Nelson ile yolların ayrılmasından sonra yeni koç Keith Smart'ın takımda yeni düzenlemelere gideceği belliydi.

Yazın yapılan hamlelere bakacak olursak öncelikle takımda hücum dengelerini tamamiyle dağıtan ve yaşı gereği gençleştirilen kadroda artık sırıtmaya başlayan Maggette'nin takımdan gönderilmesi fazlasıyla olumlu gözüküyor. Karşılığında gelen Gadzuric ve Charlie Bell'den ne kadar katkı alacakları muamma ama Gadzuric'in kontrat senesinde olması en azından şimdilik iyi haber. Yaz boyu çok istedikleri David Lee'yi de kadrolarına kattılar. Üstelik Azubuike ve Turiaf gibi alternatifleri olan isimleri takasta kullanarak. Tabi bu geleceği çok potansiyelli olan Anthony Randolph'un takımdan ayrıldığı gerçeğini değiştirmez ama yeni bir kimlik ve sistem için belli şeylerden feragat etmek zorundasınız.

Yazı bu kadar olumlu hamleler ile geçiren ve belirli bir plan doğrultusunda işlerin sürdüğünü anlyabildiğimiz Warriors'ta draft seçiminin neden 4 numara olarak yapıldığını ise kimse anlayabilmiş değildir herhalde. Rotasyonda 4 numara olarak sıra bekleyen zaten bir çok oyuncu varken Udoh'u almak yerine pekala guard veya pivot pozisyonuna da isim aranabilirdi. Ki takdiri ilahi Udoh SummerLeague maçlarında sakatlanarak Ocak ayına kadar forma giyemeyecek.


Pg - S.Curry
Sg - M.Ellis / C.Bell
Sf - D.Wright / V.Radmanovic / R.Williams
Pf - D.Lee / B.Wright / R.Carney
C - A.Biedrins / D.Gadzuric

Golden State'in taktik açıdan değişikliğe gideceğinin en büyük kanıtı şu ilk beş olur belkide. Nelson hala şu takımın başında koç olarak görevini sürdürse eminim ki bir çok maça David Lee'yi 5 numarada çıkartır ve kısa beşli koş-koş sistemine devam ederdi. Ancak Keith Smart'ın getirdiği yeniliklerden biri de takımı iki uzunla oynamaya alıştırmak oldu. Preseason'un genelinde bu beşle sahaya çıkan Smart sistemini oturtmaya çalıştı.

Uzunların yanında genç ve yetenekli guard ikilisi ile de dikkatleri üzerine çeken Warriors'ta tek sıkıntı Curry'yi yedekleyecek iyi bir guardın bulunamayışı olacaktır ve sezon içinde de zaman zaman bu sıkıntıyı fazlasıyla çekeceklerdir topu karşı sahaya taşıma konusunda. Ancak şunu söyleyebilirim ki Warriors şu kadrosuyla belki bu sezon değil ama gelecek için fazlasıyla iddialı olacaktır. Ellerinde genç, potansiyeli olan çekirdek bir kadroları var ve ufak eklemeler ile sağlam bir kadro kurabilirler. Yalnızca biraz daha beklemeleri gerek...

Dipnot: 'Gs' olarak okunmasından dolayı hep önyargı ile yaklaştığım Golden State'in renklerini ve logosunu sarı lacivert olarak değiştirmesi daha bi sempatik bakmamı sağladı onlara.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...