30 Ekim 2010 Cumartesi

Heat 96-70 Magic (Mesaj Verildi)

Celtics gibi çok önemli bir maçı kaybeden ve Sixers karşısında da iyi oynamadan kazanan taraf olan Heat'te Magic maçı büyük önem taşıyordu. Gerek Heat'in şu an olana durumu gerekse Magic'in sezon öncesi Heat'e yönelik yaptığı açıklamalar ile maçın önem katsayısı artıyordu. Miami bu maçı kaybetse çatlak sesler yükselmeye başlayacak ve bir çok isim eleştrilecekti. Böyle bir baskı ortamında maça çıkan Miami müthiş bir basketbol ortaya koydu. Savunma ve hücum da çok iyi bir maç çıkartan Miami 3.çeyrek Orlando'yu forse etti ve maçı 96-70 kazanarak ikinci galibiyetini aldı.

Maça Dwyane Wade çok istekli başladı. Hücumda çok hareketli olan ve sürekli potaya drive etme çabasında olan Wade iyi bir maç çıkartacağının sinyalini veriyordu. Maçın hemen başında skorda 8-3 geriye düşen Heat savunmada dozajı arttırarak 15-2'lik bir seri ile skorda öne çıkıoyordu. İlk çeyrek karşılıklı basketlerle devam etti ve 24-24 tamamlandı. İlk çeyrek istekli oyunuyla dikkat çeken Wade ikinci çeyrek hücumda ipleri eline aldı ve Heat'i taşıyan isim oldu. Wade'in dışında James Jones'un kritik üçlükleri Heat'i oyunda tutan etmendi. Orlando'da ise Carter biraz kıpırdandı ancak başına aldığı darbe ile kenara gelen Carter çeyrek sonuna kadar oyuna dönmedi. Devreye Heat 6 sayı farkla 51-45 önde giriyordu.

Üçüncü çeyreğe muhteşem bir başlangıç yapan Miami 14-0'lık seri ile skorda bir anda patlama yapıyor ve farkı 20'ye çıkartıyordu. Wade ve James'ün ürettiği sayılar ile farkı açan Heat savunmasıyla da dikkat çekiyordu. Çeyreğin ortalarında Bosh ve James'in 4er faulle kenara gelmesiyle Wade hücumda takımını tek başına sırtladı ve Magic potasına 12 sayı bırakarak çeyreğin yıldızı oluyordu.

Nba'de çeyrek kıstası olarak genelde 25 sayı gösterilir. Bir çeyrekte rakibi 25'in altında tutuyorsan iyi savunma yapmışşsındır. Miami'nin ikinci devredeki savunmasına ne denir bilemiyorum ama Orlando 24 dakika boyunca sadece 25 sayı bulabildi. Üçüncü çeyrek hücumda yaşanan patlamanın başlangıcı aslında savunmaydı. Savunmada çok hareketli olan ve Howard'a top inmesini önleyen Heat hücumda da yüzdeli oynayınca maçı kazanmayı henüz 3.çeyrekten garantiliyordu.


Dwight Howard maça çok iyi bir başlangıç yaptı. Joel Anthony'ye karşı pota altında üstünlüğü sağlayan Howard hücumda aldığı toplarla verimli oldu. Skor bakımından Orlando'da başı çeken Howard ilk çeyrek dışında bu dominant performansını sergileyemedi. Miami'nin sıkıntılı pota altı rotasyonuna karşı Celtics uzunlarının neler yaptıklarını 3 gece önce görmüşken Howard'dan enfes bir maç çıkarmasını bekliyordum açıkçası ki ilk çeyrek performansı bunun geleceğini gösteriyor gibiydi. Ancak faul problemine girmesi -ki çoğu gereksiz yapılan faullerdi- ve takımını yalnız bırakması hem onun hem de takımının performansını etkiledi.

LeBron James'in ilk iki maçtaki top kayıpları çok eleştrildi. Bu akşam görüldü ki kendini toparlamış. Hücumda oyunu çoğu zaman James kurarken oyunu okuması boş adamı bulması bakımından başarılı bir maçı geride bıraktı. Bu maçta sayı atması gereken oyuncunun Wade olduğu anlaşıldığından itibaren James'in hücumda bir guard görevinde oynayıp asiste yönelmesi maçın içinde etkiliydi. Chris Bosh'a bakacak olursak karşısındaki Lewis her ne kadar kötü bir maç çıkartmış olsa da bu onun iyi basketbol oynadığını örtülemez. Ancak hücumda biraz Bosh'u unutuyormuşuz gibime geliyor.

Son söz olarak Miami benchinden bahsetmek istiyorum. James-Wade ve Bosh ilk olrak biraraya geldiklerinde herkesin ve benim de endişem benchin nasıl şekilleneceği ve nasıl katkı alınacağıydı. Ancak görülüyor ki bench bakımından da sağlam takım olmuş Heat. Haslem gibi hem skora hem de ribauntlara katkı veren bir uzunun yanı sıra dış şutu olan bir başka uzun Ilgauskas benchte bulunuyor. Bunun yanında savunmasının yanında hücumda da üçlük konusunda bolca ekmeğini yediğimiz bir James Jones var. Yine House kenardan gelerek skora önemli katkılar verirken buna bir de eklenen Stackhouse olacak. Arroyo'nun ilk beş başlamasıyla benchten gelmeye başlayan Chalmers dün gece istediği süreyi bulamadı ancak benchte onun gibi birinin olması da sevindirici Heat adına.

Miami oldukça önemli bir maçı daha 3.çeyrekten kazanarak müthiş bir mesaj verdi. İstendiğinde bu takımın nasıl oynayacağını neler yapabileceğini ulusal televizyonda bir çok insana gösterdiler. Orlando'da ise pek çok küçük maçta sahneye çıkan Lewis ve Carter'ın böylesine bir maçta yokları oynaması kimseye sürpriz olmamıştır herhalde...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...