26 Ekim 2010 Salı

Tutuk Bir Yaz




Şannsız takım demişken Portland'ı es geçersek olmaz tabi. Geçen sezonun belkide en şanssız takımıydı onlar, 2007 draftının 1 numarası Oden tam lige ısınıyor derken çok ama çok talihsiz bir sakatlıkla sezonu kapattı ilk olarak. Sonrasında yedek pivot Joel Przybilla'yı kaybettiler. Sonrasında Kevin Pritchard 2.tur draft hakkı karşılığında Marcus Camby'i takas etmişti hatırlanıldığı üzere. Roy ve Aldrige ikilisinin takıma katıldıktan sonra Randolph ve Miles gibi sorunlu adamların gönderilmesiyle insanların hafızasına kazınan JailBlazers imajından kurtulmuşlardı hatta Oden'i draft ettikten sonra bir an da geleceğin takımı oluverdiler. Ama ne yazıkki Greg Oden'dan hiç bir zaman yararlanmadılar. Hatırlanacağı üzere draft edilirken Russel&Robinson ikilisine benzetilen bir oyuncuydu kendisi hatta hall of fame olur mu diye anketler yapılmıştı ne yazık ki şanssızlıklar Oden'in peşini hiç bir zaman bırakmadı. Zaten geçirdiği ameliyatlardan sonra hiç bir zaman eskisi gibi olmayacağı aşikar.


Portland bu yazın en hareketsiz takımlarından biri oldu şuphesiz, takımı karanlık günlerden bu zamanlara getiren adeta bu takımın mimarı olmuş olan Kevin Pritchard ile anlamsız bir şekilde yollarını ayırdılar. Pitchard'ın GM'lik dönemine bakıyorumda bana göre Andre Miller hamlesi dışında kötü denilebilecek bir hamlesi olmamıştı. Yazın en ciddi hamlesini geçtiğimiz sezon Utah'ın draft edilmemiş başarılı çaylağı Matthews oldu, takıma gelir gelmez McMillan'ın gözüne girmiş gibi gözüküyor enerjisiyle takıma katkı sağlayacağını düşünüyorum genç oynucunun. Gidenlere bakmak gerekirse, Bayless'i Hornets'a 2.tur draft hakkı karşılığı göndermeleri büyük bir saçmalık oldu bana göre. 2008'in en iyi combo guardları arasında gösterilen McMillan'ın gazabından kurtulamayan ve yeteneklerini bir türlü sahada gösteremeyen bir adamdı Bayless. Hornets'te biraz olsun kendini bulacaktır. Bir de Obertoyla anlaşıldı pivot pozisyonunda ve ertesi gün Jeff Pendergraph'ı serbest bıraktılar. Obertonun ciddi süreler alacağını düşünmüyorum sakatlık durumunda işe yarayabilir.




Miller/Mills/Johnson
Roy/Matthews/Fernandez/Williams
Batum/Babbitt
Aldrige/Camby
Camby/Oden/Oberto

Sağlam kaldığı sürece ve Oden'in bir an için 15-10 luk bir oyuncu olduğunu düşünelim. Bu takım Batıda finali göremez ama yarı final çok rahat yapabilir bana göre. Bir de Miller'in gelişiyle Roy'un hücumdaki etkinliği düştü bildiğimiz gibi Roy bu konudan huzursuz olduğunu açık açık belli etti ve topu elinde istediğini söyledi umarım bir karışıklık olmaz. Roy'un oyuna küsmesi Portland için facia olur. Gerçi ben hala şu takımdan Miller'i göndermeleri gerektiğini düşünüyorum neyse..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...