27 Ekim 2010 Çarşamba

Efes Pilsen 79-63 Valencia


Geçtiğimiz hafta Union'a yenildikten sonra bu maçtan çıkacak sonucun Efes Pilsen galibiyetinden başka bir türlü sonuç olmaması gerekiyordu, aksi taktirde temsilcimiz henüz grup maçlarının başında umutlarını ciddi anlamda azaltacaktı. İlk yarıda meydana gelen Skytürk kaynaklı yayındaki gidip, gelmeler temsilcimiz Efes Pilsen'in de iyi başlamamasıyla, acaba yine bir mağlubiyet mi geliyor dedirtmedi değil ancak devamında gelen iyi savunma, takımı oyunun içine sokup rakibini geçmesini sağladı. Maçın sonunda oluşan 16 sayılık fark, Valencia'nın ikinci maçından da 16 fark ile sahadan mağlup ayrılmasını ifade ediyordu.

Savunmada oyun konsantrasyonundan uzak, hücumda bazı anlarda Roberts sayesinde dönen topları da kullanma şansı bulan ama istediği pozisyonları bulamayarak oyuna başlayan Efes Pilsen ilk periyodun yarısında 2-12 geriye düştü ancak bu dakikadan sonra sahaya çok farklı bir Efes Pilsen takımı yayıldı. Savunmada işi çok daha ciddiye alan, rakibi top kayıplarına zorlayıp kolay şut imkanı vermeyen. Hücumda daha rahat sayı imkanı bulan bir takım izledik. Öyle ki, ilk periyodun ilk 5 dakikası 2 sayı bulan takım geri kalan 5 dakikayı 12, diğer periyotları da sırasıyla 20-23 ve 22 sayıyla bitirdi.

Geçtiğimiz günlerde takıma katılan, henüz alışma döneminde olan tecrübeli Hırvat oyuncu Vujcic önümüzdeki maçlar adına ışık verdi. Pasör özelliğiyle tanınan Vujcic, bu maçta da bunlardan bir bölüm sundu. Uzun adam konusunda sıkıntısı olan Efes Pilsen için elbette ki Vujcic'in bu katkısı çok önemli olacak. Ama, pota altı savunmasında sıkıntılar hala sürüyor. Bu istatistiklerle de, Savanovic 15 - Lishchuk 12 - Javtokas 10 şeklinde açıklanabilir. Efes Pilsen'in zayıf noktası, Dudley yerinde savunma yönü ön planda olan bir isim olsa fena olmazdı.

Gecenin yıldızı Thornton'un maç içerisinde ribauntlara verdiği destek, sadece o da değil. Kerem Tunçeri'yi de buraya ekleyebiliriz. Thornton 10, Kerem Tunçeri 4 ribaunt ile kısa rotasyonundan ribauntlara önemli destek olarak gözüküyor. Bu 14 ribaunttun, 5'i de hücum ribauntu. Ofansta ön plana çıkan bu ikiliden Thornton 19 sayı atarken %87 iki sayılık, %50 üç sayılık oranlarıyla takımını sırtladı.

Bu maç Sinan Güler'in forma giymesi sevindirici, ama Ender Arslan'ın hala 4 numaralı yabancı guard Wisniewski'nin arkasında olup, ciddi süre alamaması üzücü bir durum. Wisnie henüz neden Ender'in önünde olduğunu gösteremedi.

Üçüncü periyottan itibaren kontrolü iyice eline alan Efes Pilsen, 8-0'lık seriyle Valencia'ya karşı skor avantajını yakaladı ve son periyotta da maçın genelinde kötü olan Rakocevic'in katkılarıyla maçın farklı bir şekilde bitmesini sağladılar. Grupta ilk galibiyetini alan Efes Pilsen, Panathinaikos ve Cska maçları öncesi haftaya içeride Milano'yu ağırlayacak.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...