29 Ekim 2010 Cuma

Jazz 94-110 Suns (Deplasmanda Önemli Galibiyet)


Preseason'da 8-0'lık müthiş bir dereceye imza atmasına karşın bir gece önce ligin ilk maçında Denver deplasmanında +18'lik bir maç sonunda sahadan yenik ayrılan Utah Jazz evinde Suns'u ağırladı. Suns ise ligin ilk maçında kötü bir basketbol sonunda beklemediği bir yenilgi almıştı. Lige kötü giren bu iki takımı karşılaştıran maçta özellikle ikici yarı güzel basketbol vardı. Suns maçın hemen başında skor üstünlüğünü ele geçirdi ve maç boyunca farkı sabit tuttu. Maçtan da 110-94 ile galip ayrılarak Jazz deplasmanında çok çok önemli bir galibiyete imza atıyorlardı.

Maça özellikle Hidayet ile müthiş giren Suns Hidayet'in 4 numarada olmasının avantajlarından faydalanıyordu. Maçın hemen başında boş iki üçlükten isabet bulan Hidayet, Phoenix'i skorda 6 sayı öne taşıyordu. O andan itibaren Suns maç sonuna kadar üstünlüğünü kayetmedi skorda. Hidayet işin hücum yönünde dış şutu olduğu için oldukça faydalı ancak 4 numarada oynadığı için size bakımındna kendisine göre sert ve iri oyunculara karşı mücadele ediyor. Utah maçında da zaman zaman Millsap zaman zaman Krilenko ile baş etmeye uğraşan Hidayet, Portland maçında olduğu gibi yine erken faul problemine girdi ve kısıtlı sürede maçı tamamladı.

Nash belki istatistik bakımından kaybedilen Blazers maçındaki gibi bir performans sergileyemedi ancak maçta kendisine iş düştüğü her anda sahneye çıktı. Özellikle son periyotta kritik basketlere imza attı ve Jazz'ın kıpırdanmaya başladığı dakikalarda rakibi durduran basketleri attı. Nash'in yanında Jason Richardson'da skor olarak düşük kalmış olsa da Suns'un bench desteği maçı kazandıran en önemli etmenlerden biriydi.

Bench katkısı deyince ilk akla gelecek isim Hakiim Warrick olmalı. Çok iyi bir maç çıkartan Warrick benchten gelerek önemli katkılar sağladı ve 18 sayı 11 ribauntu ile double-double'a imza attı. Özellikle Robin Lopez'in faul problemine girmesi ile zaten zayıf olan pota altı rotasyonu iyice darlan Suns'ta oyunda olan Warrick atletikliği ve çabuk ayakları ile Millsap ve Jefferson'a üstünlük sağladı ve kendisinden beklenilenin çok çok üstünde bir katkı verdi. Bunun dışında benchten gelen Frye'da yine dış şutları ile iyi katkı sağladı. Suns'un geçen sene özellikle bench konusunda Dragic ile başlayan genç ve atletik bir beşi vardı. Kadronun hafiften değişmesine ve bir çok yeni parça eklenmesine rağmen bu bench desteğini yine sağladılar gibi gözüküyor. Dragic-Dudley ve Frye'ın dışında takıma yeni gelen Childress ve Warrick'in uyumu ile Suns benchi ile oyunda olduğu zamanlarda dahi önemli işler yapacaktır.

Utah'a bakacak olursak şu maç öncesi en üstün oldukları pozisyon olarak pota altı rotasyonu gösterilirdi. Millsap-Jefferson gibi ikiliye karşı size bakımından oldukça zayıf bir rotasyonu bulunan Suns buna rağmen rakibine bu pozisyonda üstünlük sağladı. Bu iki önemli pota altı silahı ile üstünlük kurmasını beklediğim Jazz ne hücumda ne savunmada Suns'a karşı koyamadı. Geçtiğimiz senelerde Boozer'ın varlığı ile uzunlar arası paslarda oldukça başarılı işlere imza atan Jazz'da bu sene böyle bir organizasyonu çok nadir izledim. Jefferson'un belli başlı hücum varyasyonları olduğunu ve bunların dışına çıkmadığını düşünecek olursak iş genelde Millsap'a kalıyordu ki o da verebileceği maksimum katkıyı sağladı şu kaybettikleri maçta.

Kontrat sezonuna giren ve geleceğini düşünerek son 3 sezonki yattığı uykudan yavaş yavaş uyanmaya başlayan Krilenko bugün Utah'ın en skorerlerinden biriydi. Maça kötü başlamasına rağmen hücumda efektif olmaya çalışan Krilenko'nun yanında maça kötü başlayan bir diğer isim Deron Williams'tı. Ancak Williams üçüncü çeyrek kısa bir süreliğine ritmini bulsa da devamını getiremedi. Deron'un kötü gününde olması Jazz'ı da fazlasıyla etkiledi elbette.

Utah lige oldukça kötü bir başlangıç yaptı iki maçtada potasında 110 sayı gören Utah'ın işin savunma yönünde de yapılacak fazlasıyla işinin olduğunu gösterdi. Bu maçta alınan galibiyetle Phoenix'i de fazlasıyla iyi sayamayız. Onlarda yeni kadrosuyla bir dikiş tutturma çabasında ancak eksik yönleri fazlasıyla çok. Yinede Utah'ın kötü olduğu bir gecede doğrularu yapmaya çalışarak önemli bir galibiyete imza attılar ve zorlu Lakers maçı öncesi morallendiler.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...