4 Kasım 2010 Perşembe

Barcelona 61-69 Fenerbahçe Ülker


Şu maçın tarifi nasıl olur nasıl anlatılır bilemiyorum. Euroleague şampiyonu Barcelona'yı normal sezonda 19 maçtır yenilgi görmeyen Barcelona'yı hemde kendi sahasında 61 sayıda tutarak 8 sayı farkla yenmek muazzam cidden muazzam. Şu takım yolun en başında Final Four hedefi ile yola çıkıyoruz demişti artık hedef bu galibiyetle perçinlendi.

İlk devreyi izleyemedim ancak Barca'yı 28 sayıda tutmak yapılabilecek en iyi işlerden biridir. Savunmamız mükkemeldi ikinci devrenin başında biraz bocalasakta son bölümde yine bu yüreği yansıttık. Özellikle üçüncü çeyrek skor üretmekte dahi zorlandık ve rakibe kolay sayı şansı tanıdık. Tam ivmeyi Barca eline alıyordu ki maçın kaderini değiştiren Emir'in üçüncü çeyreğin sonunda gönderdiği üçlük oldu. O basket bana göre maçı kazandıran Fenerbahçe'yi kazanabileceğine inandıran basketti. Ukic'in performansına diyecek sözüm yok keza Greer'de çok çok önemli katkı verdi takıma. Ve Ömer Onan. Navarro'yu savunma görevini başarıyla tamamlayan Onan rakibin en iyi hücum silahını kilitlemeyi başarıyordu.

Fenerbahçe müthiş başladı Euroleague. İlk hafta gelen galibiyetin ardından Cibona karşısında biraz olsa zorlansakta Barca'yı deplasmanda devirerek 3te 3 yaptı ve Siena ile ilk sıraya oturdu. Haftaya İstanbul'da Siena konuk ve grupta bir diğer önemli rakibimize karşı oynayacağız. Deplasmanda Barca galibiyetinden gelen takım için Sinan Erdem doldurulmalı. Sıra şimdi Fenerbahçe taraftarında. Takım oynuyor ve bu oyunla final four yapacak kapasitesi de var. Seyircinin takıma olan inancını göstermesi e bu önemli galibiyet sonrası Fenerbahçeli oyuncuları alkışlamak için orada olmalılar. Sırada Siena var. Ondan da inşallah gelir bir galibiyet.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...