6 Kasım 2010 Cumartesi

Nba'de Bugün - 5.11.2010


Suns-Grizzlies maçı müthiş bir mücadeleye ve maç sonuna sahne oldu. Son saniyelere 4 sayı geriden giren Suns, J-Rich'in bir üçlüğü ve 0.4 saniye kala attığı basket ile maçı uzatmaya taşıdı. Son saniyelerde maçı getiren adam olan J-Rich 38 sayı kaydetti Memphis'e karşı ve takımının kötü gidişini durdurdu. Suns'ta Nash 25 sayı 9 asist ve Hidayet 18 sayı ile mücadele etti. Memphis'te ise bir çok kez maçı kazanma fırsatını tepti. Ellerindeki maçı adeta teslim eden Memohis'te Gay ve Gasol 26 Mayo ise 23 sayı kaydetti.

Mo Williams'ın dönüşü ile hareketlenen Cavs deplasmanda Sixers'ı mağlup etmeyi başardı. Sixers 6.maçında 5.yenilgisini aldı ve sezona kötü bir başlangıç yapmış oldu. Cavs'ta Varejao 23 sayı 12 ribaunt ile double-double yaparken Sixers'ta guard Jrue Holiday'ın 29 sayı 8 asistlik katkısı galibiyete yetmedi. Sixers'ta büyük beklentilere bir türlü cevap veremeyen Turner'ın ne zaman sahne alacağı ise merak konusu.

Sezona aldığı beş yenilgiyle başlayan ve kötü gidişe dur demek isteyen Pistons evinde Bobcats'i konuk etti. Maçta T-Mac Sg pozisyonunda ilk beş çıktı. Sürpriz bir beşle çıkan Pistons'ın kumarı tuttu ve maç sonunda salondan mutlu ayrıldı. Gordon 20 ve benchten gelen Rip 16 sayıyla oynarken Bobcats'te S.Jackson 28 sayı kaydetti. Geçen sezon play-off yapma başarısı gösteren Bobcats ne zaman o eski kimliğine bürünecek merak ediyorum.

Doğu'nun orta sıra takımlarından Pacers evinde play-off hedefleyen Bucks'ı konuk etti. Ersan yine benchten gelmesine rağmen maçta 27 dakika süre aldı ve önemli anlarda sahadaydı maçı da 9 sayıyla tamamladı. Bucks zorlu deplasmanda 94-90 ile gülen taraf oldu. Salmons 22 sayı ile oynarken ilk beş çıkan Mbah a Moute 10 sayı 15 ribaunt ile oynadı. Pacers'ta bir önceki maç rezalet bir şut performansı sergileyen Granger bu maç 19 sayı üretti ancak galibiyete yetmedi.


Lakers ilk yenilgisini ne zaman alacak merak ediyorum. Gerçi kolay bir fikstürle başladılar ama rakiplerine karşı belirgin bir üstünlük kuruyorlar. Gasol yine mükemmel bir performans gösterdi Raptors karşısında. Sezona iyi giren Bargnani ise karşısında iyi uzunlar bulunca kötü bir gece geçirdi. Kobe 23 sayı 6 asist ile galibiyete katkı verirken Raptors cephesinde benchten gelen Calderon-Johnson ve Barbosa'nın ilk beşe nazaran daha iyi katkı vermesi dikkat çekti.

Knicks evinde Wizards'ı konuk etti dün gece. John Wall Msg'deki ilk maçında top kaybı rekoru kırdı. Arenas'ın dönüşüne de sahne olan maçta Knicks üstün olan taraftı ve galibiyeti aldı. Arenas benchten gelerek 18 sayıyla katkı verdi. Bir gece önce Bulls karşsında kariyer rekoru kıran Douglas 19 sayı 10 ribaunt ile double-double yaparak galibiyette önemli katkı sahibi oldu.

Doğu'da fırtına gibi esen Hawks evinde Wolves'i de geçerek 6. maçında 6. galibiyetini elde etti. Wolves'in ise Doğu turnesi hiç iç açıcı geçmiyor belli ki. Güneydoğu takımlarına karşı üçte sıfır çektiler. Hawks'ta her zamanki gibi takımın geneli katkı verirken öne çıkan isim 20 sayı 8 ribaunt 6 asist ile mücadele eden Josh Smith oldu. Wolves'de ise Beasley kısa süreli sakatlığından sonra tekrar forma giyerken 16 sayı kaydetti.


Evinde Nets'i konuk eden Magic bir farklı galibiyete daha imza attı ve Nets'i 105-90 ile geçti. Orlando'da Howard 30 sayı 16 ribaunt ile Nets pota altında adeta şov yaparken Nets'in etkili çaylağı Favors'ta Howard karşısında etkisiz kaldı. Carter ve Nelson'da önemli skor katkıları vererek galibiyete yardımcı oldu.

Büyük bir çekişmeye sahne olan bir diğer maçta ise Celtics-Bulls'u ağırladı. Üst üte ikinci maçını da uzatmada kazanan Celtics'te yorgunluk belirtileri bakalım ne zaman ortaya çıkacak. Ömer Aşık maçta 11 dakika süre alırken 2 sayı 1 ribaunt ve Celtics'te Semih 10 dakikada 2 sayı 3 ribaunt'a imza attı. Maçın bir diğer hikayesi şu anda Bulls koçluğunu yapan Thibodeau'nun eskiden Rivers'ın yardımcılığını yapmasıydı. Boynuz az kalsın kulağı geçecekti ama olmadı.

Clippers evinde Nuggets'i ağırlarken bir yenilgi daha aldı. Carmelo 30 sayı 5 ribaunt 6 asist ile Dallas karşısındaki iyi oyununu devam ettirerek bu maçta galibiyeti getirmiş. Griffin ise Clippers adına 26 sayı 10 ribaunta imza atmasına rağmen performansı galibiyete yetmemiş. Denver için daha önce yazmıştım çok iyi takım olmuşlar ve benchi çok kuvvetli diye. Bunun avantajını kullanırlarsa kolay kolay kaybetmezler.

Maç başına 110 küsür sayı yemesine alıştığımız Golden State yeni koçu ile yavaş yavaş savunma yapmaya başlamıştı. Utah karşısında ise bu savunma zirveye çıktı diyebiliriz. Jazz gibi skor potansiyeli yüksek bir takımı 80 sayının altında tutmak hele ki Golden State'in bunu yapması bu takımda bir çok şeyin değiştiğinin göstergesidir. Biedrins'in 8 sayı 20 ribauntluk performansına da dikkat. Gsw Oracle Arena'da 4te 4 yapmış oldu.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...