2 Kasım 2010 Salı

Kings 111-108 Raptors (Kings Yine Geriden Geldi)


Deplasmanda oynadığı 3 maçta 2 galibiyet alan Sacramento bu sezon ilk kez kendi salonunda parkeye çıktı. Seyircisi önünde kazanmak isteyen Kings ilk yarısında kötü bir oyun sergilemesine rağmen ikinci çeyrek takım halinde iyi basketbol oynayarak Raptors'u geriden gelerek 111-108 mağlup etmeyi başardı.

Çok değil iki gece önce Cavs karşısında geriden gelerek kazanan Kings için bu maçta hemen hemen aynıydı. Cavs-Kings ve Raptors-Kings maçları sadece rakip takımların formalarının değiştiği kopya iki maç gibiydi. İlk yarıdan farkı açan rakip takım ve üçüncü çeyrekte rakibi yakalyan bir Kings. Ancak Cavs maçına göre iki fark vardı dün gece. Birincisi Raptors'un ilk devre sayı üstünlüğnü sağlaması Cavs gibi çok deli bir yüzdeyle şut atmasından değil Kings'in kötü savunmasından faydalanarak oldu. Bir diğer fark Kings tarafında. Sacramento Cavs karşısında geriden gelip farkı açmış ancak son anları kötü oynayarak maçı zora sokmuştu. Bu sefer Sacramento geriden geldi maç bir Raptors'a bir Kings'e gitti. Cavs maçında son anları oynayamama problemi olduğunu söyleyip eleştirdiğim Kings bu maç ise son anları çok bilinçli oynadı ve maçı kazanmayı hak etti.

Raptors daha maçın başında Bargnani ve DeRozan'ın sayıları ile üstünlüğü eline geçirdi. Kings'te Cousins'in faul problemine girmesi de buna eklenince ilk çeyrek kötü bir Sacramento izledik. Udrih ve Evans'ın skor katkıları farkın fazlaca açılmasını önledi. Cousins'in kenara gelmesi ile boyalı alanda üstünlük kuran Raptors sayılarını bu bölgeden bulmaya başladı. Boyalı alana yüklenerek bol bol faul alan ve serbest atışlarla kolay basket bulan Raptors ilk çeyreği 33-16 ile önde tamamlıyordu.

Kings ikinci çeyrekle beraer biraz olsun kendine geldi. Zaman zaman iyi direnç gösteren Sacramento tam farkı azaltıp maça ortak olacak gibi görünse ve taraftarlar havaya girse Raptors boş adamı bulup cezayı kesiyordu. Sacramento'nun bu maç geri koşmakta zorlandığını da görük. Hızlı hücumlardan bolca sayı gördüler potalarında. İkinci devreye 11 sayı geride giren ve üçncü çeyrete üst üste iki üçlük basketi ile 16 sayı geriye düşen Kings'te Tyreke Evans kenardan maçı takip ediyordu.

Evans'ın oyuna girmesi ile beraber Kings'te müthiş bir arzu oldu. İlk devre boyunca zaman zaman dozajını arttırdıkları savunma üst seviyelere çıkıyor ve Raptors'a kolay basket şansı tanınmıyordu. Üçüncü çeyrek sonuna doğru taraftarıyla da bütünleşen Kings farkı 5e kadar indiriyor ve maça ortak oluyordu. Son çeyrek istekli oyununa devam eden Kings'e karşı çeyrek başında Calderon'un çabaları vardı. Az önce belirttiğim gibi Cavs karşısında Kings'in son çeyrek perforamansını eleştirmiştim ve bu maçı da kazanabileceklerini düşünmüyordum. Ancak geriden gelen takım her zaman avantajlıdır ve Kings geriden gelerek psikolojik avantajı kendi tarafına aldı ve maçı kazanmayı başardı. Son çeyrek başa baş giderken gerek Evans'ın gerek Casspi'nin gerekse Cousins'in sorumluluk alması ve takımı son çeyrekte taşıması önemli bir olaydı. Özellikle Cousins faul problemine girmesine ve sadece 15 dakika oyunda kalmasına rağmen 16 sayı 4 ribaunt ile katkı veresi gerçekten etkileyici bir performans. Daha çaylaktı bu adam değil mi?

Raptors'ta geçen sene 'gabarage time' oyuncusu statüsünde bulunan ancak Bosh'un takımdan ayrılması ile pota altında süre bulmaya başlayan Reggie Evans lige muazzam bir giriş yaptı Dün gece Sacramento karşısında takımının ribaunt gücünü tamamen eline alan Evans 10u hücum 19 ribaunt alarak muazzam bir performansa imza attı. Ancak hücum gücünün kısıtlıdan ziyade fazlaca zayıf olması Raptors'un alternatiflerini azaltıyor. Evans yine de lige muazzam bir giriş yaptı. Üç maçta 2.7 sayı ortalaması tuttursa bile 16.3 ribauntla oynaması cidden muhteşem.

Raptors pota altından devam edelin. Evans'ın hücum gücünün sıfır olduğu gerçeğini kapatacak bir isim var orada Bargnani. Sezona iyi başlayan isimlerden biri de Bargnani ve şu kadroyu her karşılaşmada oyunun içinde tutan performansları sergiliyor. Bosh sonrası Raptors'un şu kadroyla bir şeyler başarması çok çok zor ancak takımda Bargnani-DeRozan ve Kleiza'nın performanslarını her zaman takip ediyorum. Calderon benchten gelerek önemli bir katkı sağladı bu akşam ama artık bu takımda miladını doldurduğu ve takas edilmesi gerektiği çok açık. Calderon'un eski istekli hırslı oyununu göremiyorum artık.

Kings evinde önemli bir galibiyete imza attı ve 2003-04 sezonundan bu yana ilk kez lige 3-1 ile başladı. Kings'in özellikle evinde oynadığı maçlarda tehlkeli bir takım olduğunu savunurum her zaman. Bir diğer istatistikte Kings'in üst üste 5.defa Arco Arena'daki sezon açılış maçından galibiyetle ayrılması.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...