2 Kasım 2010 Salı

Bulls 110-98 Blazers (Ömer Oynadı, Deng Coştu)

Lige müthiş bir giriş yaparak 3 galibiyet alan Portland, Chicago deplasmanında istediği sonucu alamadı. Maçın başından itibaren özellikle Deng ile ağırlığını koyan Bulls maçı 110-98 kazanarak üst üste 2.galibiyetini aldı.

26 Mart 2007'de Bulls, Blazers ile karşılaşıyor ve çok iyi bi maç çıkartan Luol Deng 38 sayı ile kariyer rekorunu kırıyordu. Tarihler 1 Kasım 2010'u gösterdiğinde ise yine bir Bulls-Blazers karşılaşmasında skorboardda Deng'in yanında 40 yazıyor ve yeni kariyer rekorunu yine bir Portland maçında kırıyordu. Maçın ilk priyodunda 16 sayı bulan ve Portland'a karşı tek başına oldukça yüzdeli olarak baş eden Luol Deng 3.çeyrekte de 16 sayı üreterek Portland'a darbeyi vuruyordu.

Maça bakacak olursak 33 sayı 9 ribaunt ile oynayan LaMarcus Aldridge dışında kimse maça konsantre değildi Portland cephesinde. Portland beşine bakacak olursak aslında Aldridge ve Roy'dan sonra eline güvenebileceğiniz biri yok ne yazık ki. Bu maçta Roy'da çember dövünce iş sadece Aldridge'e kaldı ve maçta fazlasıyla mahkum gözüktü Portland. Aldridge dışında takım olarak berbat bir yüzde ile oynayan Portland'ın en dikkat çekici istatistiği şüphesiz ki üçlük çizgisinin gerisinden 14 şutta 0 isabetle oynamaları oldu. Benchten gelen Fernandez ve Matthews'den de bekledikleri katkıyı bulamayan Portland'da sürpriz bir şekilde sahneye çıkan çaylak Johnson olmasa fark daha da büyüyebilirdi.

Chicago'da ise Rose her zaman olduğu gibi harika bir performans sergiledi. İlk çeyrek Deng müthiş bir bireysel performans sergilerken bencillik göstermedi ve asistleriyle ona katkıda bulundu. Özellikle Blazers savunmasının açılmasında drive'ları ve doğru pas seçimleriyle önemli etken olan Rose maçı da 13 asist ile tamamladı. Rose hücumun yanında işin savunma kısmında da verimli olaya çalıştı ve Deng'den sonra galibiyette önemli rol oynadı.

Kyle Korver, Cj Watson, R.Brewer gibi bench olarakta önemli isimleri barındıran Bulls'ta bu maç Korver'ın katkısını beğendim. Zaten Korver hangi takımda olursa olsun benchten gelip iş yapacak skor katkısı verecek bir oyuncu ve Bulls'un benchinde böyle bir ismin bulunması büyük şans. Bench demişken Portland'a karşı Taj Gibson'un faul problemine girmesinden dolayı benchten gelen isimler arasında en çok süre alan isim Ömer Aşık oldu. 26 dakika sahada kalan Ömer serbest atış çizgisinde kötü bir gece geçirmesine rağmen blokları ribauntları ve sayı katkısı ile bu takımda yeri olduğunu gösterdi. Ancak geliştirmesi gereken yönleri olduğu gerçeğini göz ardı etmemek gerek. Çok ucuz fauller alan ve alacağı süreyi bu performansıyla daha da aza çeken Ömer'in bu konuda dikkatli olması gerek.

Chicago evinde iki maçtır kazanıyor. Boozer'ın dönüşü ile beraber daha bir takım görüntüsüne kavuşacaklar. Boozer'ın bu takıma yapacağı etkiyi merak edenler Utah'ın bu sezon kaybettiği maçları bir izlesin yeter. Boozer gelince belki Ömer'in süreleri kısılacak ama o gelene kadar şu bir aylık dönemde ne derece katkı verirse kredisini o derece yükseltir Ömer.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...