2 Kasım 2010 Salı

Yeni Kontratlar


NBA'de kontrat uzatma süresi sona ererken son dakika kontratlarına şahit olduk dün gece. Kimi takımlar son bir performans için kontratları yaz aylarına bırakırken kimi takımlar ise işlerini sağlama almayı tercih etti. Spurs'un Parker'la anlaşması buna bir örnek oldu. Dün gece de 3 tane kontrat haberi aldık. Öncelikle bunlara bakalım.

Atlanta Hawks pivotu Al Horford'a 5 yıl için 60 milyon dolar gibi bir rakam verdiği ve anlaşıldığı söyleniyor. Geçtiğimiz sezon All-Star seçilerek kumaşını gösteren ve ligin geleceği açısından önemli bir oyuncu olarak gördüğüm Horford'un böyle bir kontrata sahip olmasına sevindim ki kontratını hak ettiğini geçtiğimiz yıllarda gösterdi. Hawks'ın Joe Johnson ve Al Horford üzerine bir yakın gelecek planladığı da kesinleşmiş oldu.

Memphis ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum. İlk beşlerine baktığımızda Conley'i önem sıralamasına göre son sıraya koyarım ben ki bu çoğu kesime göre öyledir. Chris Wallace bu konuda ne düşünüyordur bilemem ama Conley'e 5 yıl için 45 milyon dolar vermek bir kutu gofrete 500 dolar vermekle eş değer bana kalırsa. Peki bu yaz ne yapmışlardı Rudy Gay'e maksimum kontrat vermişlerdi. Bir sonraki yaz bu takımın geleceği olarak görülen Mayo ve Gasol'un nasıl bir kontrat alacağı ya da Grizzlies'in bu oyuncuları nasıl kandıracağı merak konusu. Bir de Zach Randolph'un da kontrat senesinde olduğunu hatırlatmak gerek. Conley ve Rudy'ye verilen bu kontratlar Memphis'i çöküşe, Nba'i lokavta, Conley'i emekliliğe götürecek cinsten bir kontrat. Hayırlısı olsun.

Son olarak Suns cephesinden sürpriz bir kontrat haberi geldi. Dudley ile 5 yıl 22.5 milyon dolar karşılığında anlaşmış Suns. Bakalım sonumuz hayırlı olur umarım. Lokavt'a beş kala...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...