13 Kasım 2010 Cumartesi

Büyük Gelişim: Richard Jefferson

Sezon başında Spurs'un genel değerlendirmesini yaparken Richard Jefferson için 'Bu adamın Spurs sistemine oturması için basketbol tanrılarının işe el atması gerek' bu cümleyi kurmuştum. Jefferson Spurs'un yaşlanmaya yüz tutan kadrosuna taze bir kan olarak getirilmişti ve verimli katkılar yapması bekleniyordu. Ancak bir türlü Spurs'te istenilen düzeye ulaşamayan Jefferson çaylak sezonundan beri ilk kez maç başına 10'un altında şut kullanıyor ve bir önceki sezona göre yaklaşık 7 sayı da ortalaması düşüyordu. Spurs organizasyonu içinde iyice sırıtmaya başlayan Jefferson'un bu yaz serbest kalma opsiyonu vardı ancak Spurs yönetimi oyuncusunu bırakmadı ve yeniden oyuncu ile anlaşıldı. Peki takımda bu kadar sırıtırken ve istenilen basketbolu oynayamazken neden kontratını uzattılar Jefferson'un. İşte burada olaya basketbol tanrıları giriyor. Basketbol tanrısının ismi de kimseye yabancı değil:Greg Popovich...

Jefferson'un takımda kötü oynadığının farkına varan ancak oyuncuyu kazanmaya çalışan Popovich kontrat için bekleyen oyuncuyu yazın aramış. Kariyeri başarılı bir şekilde ilerleyen ancak son yılında Spurs formasıyla verimsiz kalan Jefferson'a Popovich telefonda basketboldan bi' haber olduğunu söylemiş. Senelik 15 milyonu cebine koyan Jefferson'a yeni kontratı için sana bu 15 milyonu 2 yılda vereceğiz, eskisine göre daha az kazanacaksın ama kadroda tutunabilmen için çok çalışman gerekiyor demiş Popovich oyuncusuna. Jefferson bu teklifi kabul etmiş ve yazın bir çaylak oyuncu gibi bir kolej oyuncusu gibi Popovich'in ekibi ile çalışmış ve bazı temel bilgileri öğrenmiş.

Jefferson'un bu yıl eski istatistiklerini yeniden tutturduğunun ve Spurs'un bu sezon en dikkat çeken ismi olduğuna söylememize gerek yok herhalde. Popovich'in sihirli dokunumu ve oyuncuyu kazanma projesi ile R.Jeff verimli performansları ile Spurs'u başarıya taşıyor. %58 şut isabeti ile kariyerinin en iyi seviyesine ulaşan Jefferson kariyeri boyunca %40 seviyesine ulaşmadığı üçlük çizgisinin gerisinden de %53 ile oynuyor. Köşe şutörü olarak fazlasıyla verimli oluyor Spurs'un hücum kısmında da... Jefferson'u hem Spurs'e hem de iyi basketboluna geri kazandıran Popovich'e bir kez daha hayran oluyoruz biz de tabi ki.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...