10 Kasım 2010 Çarşamba

Nba'de Bugün - 9.11.2010

Nba'de Heat-Jazz maçı dışında 6 maç daha vardı dün gece...

Los Angeles Lakers galibiyet hanesine bir sayı daha ekledi eklemesine ama Minnesota karşısında takımın Kobe dışında isteksiz olması ve maçı zora sokmaları dikkat çekti. Ancak ne olursa olsun beklenen sonuç ortaya çıktı ve Lakers galibiyet serisine Wolves ise mağlubiyet serisine devam etti. Kobe Bryant 33 sayısı ile takımını galibiyete taşırken maç boyunca oyuna konsantre tek oyuncu olarak dikkat çekti. Sezona iyi başlayan ve çizgisini devam ettiren Gasol ortalamalarına göre düşük bir maç çıkartsa da double-double'a imza atmasını bildi. Artest ve Odom'un çift haneli skor katkılarının yanı sıra benchten gelen Barnes'ın çok yönlü oyunu galibiyeti getiren faktörlerdendi. Wolves'de ise takımın kötü gidişine inat her maç iyi performansını sürdüren Love bu maçta da 23 sayı 24 ribaundu ile dikkat çekenler arasındaydı. Ligin en kötü saç modellerinden biri ile dün gece sahne alan Beasley 17 sayı üretirken Telfair'in de etkili performansı vardı ancak bunlar galibiyeti getirmedi.

Doğunun arka sıralarındaki iki takımın mücadelesinde Nets evinde Cavaliers'ı ağırladı. James'in gidişi ile beraber sorumluluk almasını beklediğimiz Mo Williams 1/12'lik şut yüzdesiyle yenilgiye davetiye çıkartırken Cavs benchi ve Hickson pes etmeyen tarafta saf tutmuş. Özellikle bench katkısı ile Nets'e karşı üstünlük kuran Cavs'ın genç forveti Hickson18 sayı 10 ribauntu ile bu sezonki iyi oyununu sürdürmüş. Nets ise potansiyeli olan genç bir takım ancak bir türlü birlikte oynama becerisi gösteremiyor oyuncular. Her maç farklı bir isim sahneye çıkarken takımı toparlayacak birinin eksikliği dikkat çekiyor. Bu maçta da Outlaw'ın 27 sayısı var ancak ona eşlik etmesini beklediğimiz Morrow iyiden çok uzaktı.

Knicks sezona istenilen başlangıcı yapamadığı gibi toparlanma sürecine de bir türlü giremiyor. Dün gece Bucks deplasmanında daha 2.periyottan maçta teslim olan Knicks ne zaman düzlüğe çıkacak merak ediyorum. Dün geceki maçın bizler iin olumlu bir yanı varsa o da şüphesiz Ersan'ın 18 dakikada 12 sayı 9 ribaunt ile oynayıp galibiyete önemli bir katkıda bulunmasıydı. Gece Heat maçını takip ederken dikkat ettim ki Jennings komple bir oyun sergileyip galibiyeti getirirken '0' top kaybı ile oynaması günün dikkat çekici istatistiklerindendi. Bogut'un maç içinde Amar'e'ye yaptığı blok ve ardından gelen smacı da görülmeye değer hareketlerden olsa gerek. Amar'e 19 sayı üretmiş ancak sadece 4 ribaunt alabilmiş. Zaten Knicks'in ribauntlarda takım olarak Bucks'a karşı etkisizdi ve maçın bir numaralı kaybedilme sebeplerinden biriydi bu.

Dün gece Millsap'ın 28 saniyede attığı 11 sayı dışında konuşulan müthiş bir olaya daha tanık olduk. Denver Nuggets'in Bulls yenilgisinden sonra Pacers'a karşı üstün oynayarak galip geleceğini düşünüyordum. Ancak Pacers için dün gece fazlasıyla ekstra bir geceydi. Üçüncü periyot 54 sayı kaydeden Pacers Nba tarihine geçti. Sadece bir şutunun girmediği üçüncü çeyrekte maçı kopartan Pacers'ta Dunleavy 31 sayı ile takımının en skoreri oldu. Collinson 29 sayı 6 asist ile sezon başından beri en iyi oyunlarından birini ortaya koyarken özellikle benchten gelen Hansbrough'un 20 sayı 9 ribauntu fazlasıyla etkiliydi. Denver'da takımın geneli kötü performans sergilerken bundan az da olsa sivrilen isim Afflalo oldu 17 sayı kaydederek.

Lakers'ın enfes sezon başlangıcı bir yana Hornets'in 7-0'lık şu başlangıcı herkese örnek olacak türden bir başarı. Clippers karşısında da üstün bir basketbol oynayan Hornets'te ilk beş oyuncularının yanı sıra benchten gelen Bayless ve Green'in performansları galibiyette etkili olurken Paul rölantide bir maç çıkartmış anlaşılan. Hornets'te bir tek David West'in beklenilenin altında kalmasına rağmen Ariza her yöne yaptığı katkılar ile kritik bir rol üstlendi galibiyete. Clippers'ta ise Kaman'ın ilk çeyrek bileğinin burkulması onlara büyük bir darbe oldu. Kaman'ın yokluğunda ekürisi Griffin'de etkisiz kalırken benchten gelen çaylak Aminu'nun performansı Clippers adına dikkat çekici nokta.

Batı'da play-off kovalayan ekiplrden biri olan Portland evinde Pistons'u konuk etti ve rahat bir galibiyet aldı. Pistons'ta Hamilton ve Gordon'un etkisiz kaldığı Stuckey'in ise bir yerden sonra tıkandığı bir maçta Portland'a karşı son çeyreğe kadar ayakta kalmaları da başarıdır. Portland'da ise Aldridge'in 19 sayı 17 ribaunt'luk performansından çok Roy'un son maçlarda isteksiz görüntüsü konuşulmalıdır. Roy'u tanımasak performansı bu kadar diyeceğiz ancak öyle olmadığını herkes biliyor. Yine de kazanılması gereken bir maçı kazandı Portland.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...