11 Kasım 2010 Perşembe

Nba'de Bugün - 10.11.2010


Utah Jazz fırtınası etmeye devam ediyor. Florida'dan iki maçta sıfır galibiyet ile dönmesini bekliyordum ancak önce Heat'e karşı müthiş bir geri dönüş ile önce maçı uzatmaya taşıyan ardından da galibiyet ile ayrılan Jazz, dün gece de Orlando karşısında geri düşmesine karşın karakter gösterisi ile mücadeleden galip ayrılmayı başardı. Bir gece önce Heat'e 46 sayı gönderen Millsap Magic'e karşı da 23 sayı ile oynadı. Utah'ta Deron Williams 30 sayı 14 asist 5 ribaunt ile galibiyeti getiren isim olurken Jefferson 21 sayı 8 ribaunt ile mücadele etti. Kontrat sezonunda olan Krilenko kötü şut yüzdesinde kalmasına karşın 12 sayı üretti. Bench desteği olmamasına karşın üstelik rakibine 18 hücum ribauntu vermesine karşın maçı kazanmayı başardı Utah Jazz. Magic'de ise Carter 20 sayı ile oynarken Howard 14 sayı 9 ribaunt ile mücadele etmiş. Nelson'un 19 sayı 7 asist 5 ribauntluk performansı da dikkat çekici performanslardandı.

Spurs ise sessiz sedasız galibiyetlerine devam ediyor. Clippers'ı evinde 107-95 ile geçen Spurs'ün rakibinden 15 fazla top kullanması dikkat çekici noktaydı. Parker 21 sayı 9 asisti ile dikkat çekerken Duncan 6 sayı 6 ribaunt ile son dönemde hatırladığım en kötü maçlarından birini çıkartmış. Ginobili 22 sayı ile oynarken Jefferson'un 22 sayısı ise farkı getiren nokta olmuş. Clippers'ta Kaman sakatlığından dolayı oynamazken D.Jordan ilk beş çıktı ama etkisiz kaldı. Griffin'in de ortalamalarını yakalayamadığı maçta Butler 18 sayısı ile dikkat çekmiş ancak galibiyeti getirememiş.

Ncaa'deki muazzam kariyerinden sonra gelişimini bir türlü gösteremeyen ve Heat'in bu yaz kadrosunda düşünmediği Beasley Wolves gibi silik bir takımda parlamayı sürdürüyor. Dün gece Kings'e karşı 42 sayı gönderen Beasley kariyer gecesini yaşarken takımına da uzun süre sonra galibiyet yaşattı. Kings ise üst üste 3.maçından da yenilgi ile ayrılırken evinde Wolves'e kaybetmesi hedef bir maçı kazanamadıkları anlamına geliyor. Lakers maçından önce gönderilmesi düşünülen Kurt Rambis'in Lakers'a karşı oynanılan başa baş oyundan sonra kredisinin arttığı söyleniyordu ki bu galibiyet bir süre daha onu takımın başında tutacaktır. Kings'de ise Udrih'in 16 sayı 7 ribaunt 9 asisti dikkat çekici bir performans sergiledi.

Galibiyet konusunda sıkıntı çeken iki takımın mücadelesinde ise gülen taraf Bobcats oldu. Raptors deplasmanında aldıkları galibiyet ile kötü gidişe dur diyen Bobcats'te G-Wall 19 sayı 14 ribaunt 5 asist ile dikkat çeken isim oldu. S.Jackson 20 sayı üretirken Felton'un gidişi ile süreleri artan ancak beklenen ilerlemeyi hala gösteremeyen Agustin ise 16 sayı 7 asist ile mücadele etti. Bu sezon aldığı kontratla sık sık gündemde olan ancak Raptors benchinde kısıtlı süreler ile oynamaya devam eden Amir Johnson ise biraz olsun kontratının hakkını verircesine oynamış dün gece 16 sayı 9 ribaunt 2 blok ile...


Nba'de Golden State Warrios devrimi devam ediyor. Nelson'un ayrılması ve takımın yeni koçu ile beraber savunma önceliğini de basketboluna yansıtması ile dikkat çeken ve Doğu Turnesinde deplasmanda aldıkları galibiyetler ile de dikkat çeken Warriors dün gece de Msg'de Knicks'i devirmeyi başardı. Warriors'da Curry ve Ellis ikilisinin uyumlu performanslarını her maç görmeye alışmalıyız böyle giderse. Curry 25 sayı 6 ribaunt 8 asisti ile öne çıkan isim olsa da Ellis 22 sayı kaydederek galibiyette baş rol oynamış. David Lee kariyerine başladığı Msg'de ayakta alkışlanırken 28 sayı 10 ribauntu ile eski taraftarlarına güzel bir basketbol sundu ama bu kez onları sevindiremedi. Knicks'de Amare'nin 33 sayı 10 ribaundu ve Chandler'ın 27 sayısına karşın galibiyet yüzü göremezken bu sefer dikkat çeken Warriors'un savunma zaafiyeti değil Knicks'in savunma zaafiyeti oldu.

Sabah biraz olsun bahsettim Wall'ın performansından ama yetmez. Daha kariyerinin 6.maçında triple-double yapan Wall takımını galibiyete taşıyan isim olmuş. Arenas'ın kötü bir maç çıkarttığı gece de Wall'ın bu performansı hem kariyeri hem de azalması beklenen süreleri açısından iyi bir cevap olmuş. Blatche'da 20 sayı 11 ribaunt ile double-double yaparak galibiyet önemli bir katkı sağlamış. Rockets'da ise kötü gidiş sürüyor. Dampier ile anlaşmaktan vazgeçen teksas ekibinde şimdi de Yao Ming sorunu yaşanıyor. Dünkü maçta sakatlanan Ming'in yokluğunda bakalım Rockets nasıl bir performans sergileyecek.

Geçtiğimiz sezon play-off'larda Lakers'a karşı sergilediği performans ve oyuncularının bir yıl daha tecrübelenmesi ile Batı Finali adayı olarak gösterilen Oklahoma City bir türlü o seviyede bir takım gibi bir performans sergileyemedi. Dün gece evinde Sixers'ı mağlup etmesine karşın sağlam bir pivotlarının olmayışı başlarına büyük dert açacak gibi. Sadece Durant ve Westbrook ile maçlar kazanan Thunder bunun eksikliğini ilerde fazlasıyla yaşayacaktır. Sixers'ta ise geçen sezon sonu ortaya çıkan sürpriz isim Jrue Holiday iyi performansını devam ettiriyor. Iguodala'nın yokluğunda bireysel olarak kimsenin öne çıkmadığı ve takım olarak iyi performans sergiledikleri maçta kaybetseler bile bu maçların kazanımları olacaktır.

Sezon başında istenilen süreleri bulamayan Ersan ise yavaş yavaş hem sürelerini arttırdı hem de performansını. Daha dün gece double double'ın kıyısından dönen Ersan bu sabah Hawks'ı deplasmanda yendikleri mücadelede 17 sayı 10 ribaunt ile dikkat çeken isim oldu ve artık iyiden iyiye Skiles'ın gözün girmiştir. Çünkü artık sürelerinin düşmesi kendi performansından değil tamamen Skiles'ın enteresan rotasyon denemelerinden kaynaklanır. Maggette ve Jennings'in de iyi performansları sürüyor Bucks'ta. Doğu'da yüksek sıraları hedefleyen Hawks ise daha o seviyede bir takım olmadığını kendi sahasında Bucks'a farklı mağlup olmaları ile bir kez daha gösterdi. Sadece bench desteği ile maça tutunan Hawks'ta ilk beşin kötü performansı dikkat çekiciydi.

İki gece önce iyi basketbol sonunda Celtics'i deviren Dallas iyi basketboluna ve galibiyetlere devam etti Memphis deplasmanında da. Nowitzki'nin kötü oyununa rağmen benchten gelerek skorda takımını sırtlayan Terry galibiyeti getiren isimdi. Memphis cephesinde ise Zach Randolph iyi oyununa devam ederken yeni kontrat imzalayan Conley ve Mayo'nun kötü performansları dikkat çeken noktalardandı. Geçtiğimiz sezonlarda iyi kötü süre bulan ve katkı yapan Haddadi'nin ise dört maçtır süre alamamasının nedeni nedir bilmiyorum ama kazanılması gereken birisi olduğu kesin Haddadi'nin.

Bir gece önce Nets deplasmanından galibiyetle dönen Cavaliers aynı başarıyı kendi salonunda gösteremedi ve Nets deplasmanda Cavs'ı mağlup ederek rövanşı aldı. Harris'in 31 sayı 9 asisti galibiyeti getirirken Humpries'in 13 sayı 18 ribauntluk performansı ise x-factor oldu. Cavaliers cephesinde ise Mo-Williams performans olarak yine döktürürken çoğu maç olduğu gibi yine bench ilk beş rotasyonundan daha verimli oldu.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...