8 Kasım 2010 Pazartesi

Hawks 114-118 Suns (Bench Farkı)

Sezona müthiş bir giriş yaparak Doğu'da zirveye yerleşen Atlanta Hawks dün gece evinde Phoenix Suns'ı ağırladı. Baştan sona maçta üstün olan taraf Suns oldu. Hawks bir ara ard arda üçlüklerle rüzgarı arkasına alsa da Suns kadar hücumda ve oyun içinde etkin değildi ve maçı Phoenix 118-114 kazanarak üst üste 2.galibiyetini aldı. Hawks ise 7.maçında sezonun ilk mağlubiyetini evinde almış oldu.

Maçın ilk çeyreği öylesine hızlı bir basketbola sahne oldu ki maçın tamamının böyle geçeceğini tahmin etmemek elde değildi. Bol bol fast-break izlediğimiz ilk çeyreğin en dikkat çekici isimi şüphesiz Grant Hill'di. 7 sayı ve 4 ribaunt ile oldukça istekli bir görüntü çizen Hill, Hawks savunmasına zor anlar yaşatıyordu. Suns'un pota altındaki zaafiyetini değerlendiren takımlardan biri de Hawks'dı. Her ne kadar Collins'in hücum gücü neredeyse hiç olmasa da Horford ve Smith Hawks adına skoru domine eden isimler oluyordu. İlk çeyrek Suns %50 Hawks ise %54'lük şut isabetleriyle başarılı bir çeyrek geçiriyordu.

Hızlı hücum basketbolu ve tempolu oyun işin ucunda olunca Nba'de bu işi iyi yapan ekiplerden biri olan Phoenix Suns yavaş yavaş farkını ortaya koyuyordu. İkinci çeyrek özellikle Hidayet'in üst üste üçlükleriyle rüzgarı arkasına alan Suns ilk devreyi 11 sayı farkla önde kapatıyordu. Suns'ta Hidayet 11 sayısı ile devrenin Suns adına en skorer oyuncusu olurken Nash'in yine çok yönlü oyunu ve benchten gelen Dudley ve Childress'in katkısı farkın gelmesinde önemliydi. Hawks'ta ise Horford bolca yüzdeli orta mesfeli şut kullanarak 18 sayı üretirken Smith ve Johnson 11 sayıyla onu takip ediyordu. Hidayet'in 3 Suns'un ise 6 üçlük kaydettiği devrede Hawks cephesinde dış şut isabeti sıfırdı. Hawks'ta genelde bench desteği ile öne çıkan Jamaal Crawford ilk devrede saha içi isabeti bulamıyordu.

Üçüncü çeyrek Hawks hücumları ritim kazanıyordu. Özellikle Joe Johnson'un hücumda sorumluluk almasıyla beraber Suns'u zorlayan Hawks bir ara 18 sayıya kadar çıkan farkı ard arda gelen üçlüklerle indiriyor seyircisini de havaya sokuyordu bu geri dönüşle. Ancak Joe Johnson'un dışında kendine gelen bir isim daha vardı 3.çeyrekte: Steeve Nash. Hawks'ın üçlüklerine bir bir cevap veren Nash rakibin iyice havaya girmesini önlüyor ve susturucu basketlere imza atıyordu. Nash'e rağmen Hawks 18 sayı geriden gelerek son çeyreğe 2 sayı geride giriyordu. Son çeyreğin ilk bölümü skor açısından kısır geçti. Suns'ta son çeyreğin ilk 6 dakikası bench oyuncuları mücadele ederken Nash-Hedo ve Richardson son 5.30 da oyuna giriyordu. Daha dinç olarak oyuna giren bu isimler maçı kopartıyordu.


Suns şu maç için bana biraz olsun ışık verdi. Tamam yine rakibin pota altı oyuncusuna muazzam bir gece yaşattılar ama Nash'in sezonun geri kalan maçlarına bakınca bu maçta daha bir istekli oynadığını gördüm. Pota altı kısmında Lopez'in hamlığı Hedo'nun undersize kalması zaten yeterince başlarına iş açıyor ama Suns'un bence en olumlu gözüken yanı bench derinliği. İki takımda benchleriyle oynadığı zaman Suns'un bariz üstünlüğü vardı ve Hawks cephesi hemen bir iki ilk bşe oyuncusu ile oyundaki beşe müdahele yapıyordu. Suns'un bu sene bir çok maçında bunu gördük. Bench'in en önemli ismi şüphesiz Dragic. Hem Nash'e katkı sağlıyor dinlenmesine yardımcı oluyor hem de bu ikinci beşin beyni olarak oynuyor. Dragic'in dışında Childress ve Frye'ın dış şutları sayesinde avantaj yakalayan Suns'ta Warrick ve Dudley ile beş tamamlanıyor. Cidden şu bench meselesiyle belki de bir çok maçın içinde olacaklar ve kazanacaklar şüphesiz dün gece olduğu gibi. Özellikle maçın en kritik anlarında son çeyrek ilk altı buçuk dakika benchi ile oynayan Suns as isimlerini diri olarak oyuna aldı ve maçı kazandıran etmen buydu belki de. Hidayet'ten de bahsetmek gerekirse Memphis maçında kendini fazlasıyla bulmuştu. Bu maçta da ikinci çeyrek gönderdiği üçlüklerle farkın açılmasını sağladı. Attığı sayıların yanında ribaunt ve asiste de katkı yaparak kendi adına olumlu bir gece geçirdi.

Hawks cephesinde Suns'un pota altındaki zaafları dolayısıyla 30 sayı 10 ribaunt ve 5 asist ile müthiş bir performansa imza atan Horford'a da değinmeden geçmek olmaz. Tamam pota altı zayıf falan ama Horford2un özellikle dış şutunda gösterdiği gelişmeye fazlasıyla şahit olduk dün gece. Bu arada Suns benchinden bu kadar bahsetmişken Hawks'ın da bu konuda nasıl olduğuna bir bakmak gerekli bence. Geçtiğimiz yıl ligin 6.adamı seçilen Crawford üçüncü çeyrek dışında maçta etkisizdi ve skora etki edemedi. Yine Zaza'da 8 dakika oyunda kalmasına rağmen çok etkili olamadı. Zaten bench sayılarını karşılaştırdığımızda da ortaya büyük bir fark çıkıyor. Hawks'ta Joe Johnson üçüncü periyodu adeta tek başına domine etti ve 15 sayı kaydetti. Dün gece attığı 34 sayı çok çok iyi gözükebilir ama geri dönüşü başlatan isim olan Johnson'un maç sonu sahne almaması da ilginçti. Maç son çeyrekte başa baş giderken daha çok sorumluluk almasını beklerdim.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...