8 Kasım 2010 Pazartesi

Nba'de Bugün - 7.11.2010


Nba'de Lakers fırtınası esmeye devam ediyor. Evinde Portland'ı ağırlayan Lakers rakibini 121-96 gibi farklı bir skorla mağlup ederek 7.maçından da galibiyetle ayrıldı. Lakers artık öyle bir takım olmuş ki her oyuncu birbirini tamamlayacak şekilde oynuyor. Takımın yıldız ismi Kobe Bryant'ın 3/11 isabetle kaldığı gecede dahi takım zorlu bir rakibe karşı maç kazanabiliyor. Tabi burada sezona müthiş giren ve yaptığı 20 sayı 14 ribaunt 10 asist'lik triple-double Gasol'un payı büyük. Bench katkısı da maksimum olan Lakers belli ki rahat sonuca gitmiş. Portland'da ise Roy'un neden bu kadar kötü bir maç çıkardığını anlamak gerek. Yine de Batum ve Miller ile direnmeye çalışmışlar. Roy'un yanında Aldridge'da Gasol'e karşı hakimiyeti kuramayınca son kaçınılmaz olmuş.

Gecenin önem arz eden bir diğer maçında Celtics, Thunder deplasmanındaydı. Semih Erden'in şu ana kadar Nba kariyerinin en iyi maçını çıkartırken 9 sayı 4 ribaunt ile mücadele etti. Celtics'in süper bücürü Rondo 10 sayı 10 asisti ile iyi bir performans sergilerken Allen'ın 19 sayısı galibiyeti getiren etmendi. Thunder'da Kevin Durant ve Westbrook'un performansları galibiyete yetmedi. Durant'ın 34 sayısı normalde bu sezon çıtasını biraz olsun yükselten, takımı ve kendisi adına olumlu bir grafik çizen Westbrook'un 16 sayı 10 asist 4 top çalmalık performansı oldukça iyi sayılır. Tabi bu rakamların yanında sırıtan 8 top kaybının daha az seviyede olması gerek.

Bobcats'i yenerek morallenen Pistons dün gece de konuk ettiği Warriors'u The Place'dan eli boş gönderdi. Stuckey sakatlıktan dönüşü ile ayağının tozu ile 21 sayı 9 asist'lik bir performans gösterdi. Sezona formsuz giren ve bir ara benche çekilen Hamilton ise Bobcats maçında kaldığı yerden devam etmişve 27 sayı bırakmış Warriors potasına. Villanuva'nın benchten gelerek yaptığı double-double'da dikkat çekici. Warriors cephesine baktığımızda S.Curry kötü bir maç çıkardı ve bütün yük Ellis'e kaldı. Ellis 24 sayı ile oynamasına rağmen galibiyeti getiremedi. Warriors her ne kadar kaybetmiş olsa da sınıf atladıkları bir gerçek. Miami'de oynadığı 6 sezonda en yüksek sayı ortalaması 7.9 olan Wright'ın oynanılan 6 maçtaki sayı ortalaması ise 18. Ribaunt ve asist rakamlarında da ortalamalarının üzerinde olduğundan bahsetmeme gerek yok sanırım. Yerini buldu Wright'ta.

Henüz galibiyet alamayan Houston ise ilk galibiyetini dün gece formsuz Wolves karşısında elde etti. Galibiyetle tanıştan Houston'da Scola 24 sayı 8 ribaunt ile en etkili isim oldu. Martin 21 sayı üretirken Houston'un guard pozisyonunda çaylak Ishmael Smith ilk beş çıktı. 41 dakika da süre alan Smith 7 sayı 4 ribaunt 6 asist yaparak Brooks'un sakatlığında kendine pay biçmiş oldu. Üst üste beşinci maçını kaybeden Wolves'da 16 sayı 16 ribaunt ile oynayan Love ve benchten gelerek 12 sayı 11 ribaunt ile double-double yapan Sırp Nikola Pekovic en dikkat çekici performanslar.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...