9 Kasım 2010 Salı

Nba'de Bugün - 8.11.2010

Nba'de 6 maçla normal sezona devam edildi. Doğu Konferansı için oldukça önem arz eden maçta Orlando Magi evinde Hawks'ı konuk etti ve rakibini 93-89 ile eli boş gönderdi. Hawks müthiş sezon başlangıcının ardından üst üste 2.mağlubiyetini alırken Magic ise son üç maçından galibiyetle ayrılmış oldu. Karşısında Jason Collins'i bulan Howard 27 sayı 11 ribaunt ile galibiyette başrol oynarken üç numara pozisyonunda halen istenilen verim elde edilemeyen Lewis ise sadece 4 sayıda kaldı. Küçük maçların büyük oyuncusu Carter ise bu maçta sahneye çıkması gerektiğinin farkında olacak ki çıkıp 19 sayı attı ve son hücumda sorumluluk alarak maçı bitiren isim oldu. Hawks'da bir önceki gece Suns'a karşı pota altında iyi bir gece geçiren Horford bu maçta da 16 sayıya imzasını attı ancak galibiyet gelmedi. Crawford iki maçtır kötü oyununu sürdürürken Joe Johnson bu maçta da elinden geleni yapmış ancak başarılı olamamış.

Henüz deplasmanda galibiyet alamayan ancak evinde oynadığı basketbolla olumlu sinyaller veren Golden State ilk deplasman galibiyetini Raptors önünde aldı. Bu galibiyet onlar adına sevindirici olabilir ancak Ellis'i sakatlığa kurban vermeleri üzücü olsa gerek. Ellis sakatlanana kadar 28 sayıya imza atarken ekürisi Curry ise 34 sayılık bir performans sergiliyordu. David Lee yine pota altında iyi bir performans sergilerken bir gece önce övdüğüm Dorrel Wright ise bu maç 1/5 şut isabetinde kalıp etkili olamadı. Golden State'in özellikle ribauntlarda büyük üstünlük sağladığını da belirtmek gerekiyor. Raptors cephesine bakacak olursak Jarrett Jack'in fazlasıyla olumlu performansı Toronto'yu maç içinde tuttu. 24 sayı 8 asisti ile etkili olan Jack'in bunun yanında sadece 1 top kaybı yapması da kendisi adına olumluydu. Kleiza'da 20 sayısıyla etkili olurken dikkatimi çeken nokta Calderon ve Barbosa'nın benchten gelmelerine rağmen etkili olamamaları. Takım bu kadar kötü giderken onların şu performansı daha çok dipte kalmalarına yardımcı olur sadece.

Gecenin çekişmeli geçen maçlarından biri Dallas'ta oynandı. Dallas ligin şampiyonluk adaylarından Celtics'i evinde Nowitzki'nin 25 sayı 7 ribauntluk performansı ile mağlup etmeyi başardı. Dirk'in yanında özellikle Chandler'ın 12 sayı 13 ribauntluk performansı galibiyette etkili olurken sayısı olmasa da Kidd ve benchten gelerek özellikle ikinci çeyrek başında sergilediği iyi performans ile Barea'da iyi oynayan oyuncular sınıfında yer aldı. Terry ve Barea'nın bench desteğini arkasına alan Dallas'a cevap olarak sadece Pierce ve Rondo sahne almaya kalkınca Celtics için yeterli olmadı bu. Garnett özellikle dış şutlarıyla etkili olurken 18 sayı 15 ribaunt ile mücadele etti. Semih Erden'de 2.çeyrek iyi bir performans ortaya koydu ve maçı 6 sayı ile tamamladı.


Bu sezon özellikle geçen yılki oyunlarınnı aratan Charlotte Bobcats evinde bir yenilgi de Spurs'e karşı aldı. Maçın başında bir ara üstün olan Bobcats ilerleyen bölümlerde oyun üstünlüğünü Bobcats'e kaptırdı ve yenilgi kaçınılmaz oldu. Spurs'ta Manu 26 sayı 5 ribaunt 3 asist 2 top çalma ile harika bir gece geçirirken Duncan 14 sayı 10 ribaunt ile double-double yaptı. Ligimizde de forma giyen Gary Neal ise attığı 5 üçlük ile benchten önemli bir katkı verdi. Bobcats'te guard Agustin 7 sayı 6 ribaunt 6 asist ile komple bir performans ortaya koyarken 3/15 ile kötü şut yüzdesi ile skor bakımından düşük bir gece geçirdi. Bobcats'te Diaw ve Jackson etkili bir performans sergilerken bir kötü performans daha sergileyen G.Wallace takımını galibiyete taşıyamadı.

Çok değil 5 gün önce müthiş bir maç sonuna sahne olan ve 2 uzatma sonunda mucizevi bir şekilde Memphis'e karşı kazanan Phoenix'in şansı bu gece yanında değildi. Memphis bu sefer evinde ağırladığı Suns'a karşı maç boyu üstünlük sağladı ve kazanan taraf oldu. Bu sene boyunca her Suns maçında bahsettiğimiz gibi yine Suns pota altındaki zaafiyetten dolayı bu sefer de Zach Randolph müthiş bir performans sergiledi. 23 sayı 20 ribaunt ile mücadele eden Randolph galibiyeti getirdi. Grizzlies cephesinde 6 isim çift haneli sayılara ulaşırken Gay 22 sayı ile oynarken Conley ve Mayo 16şar sayı kaydetti. Suns'ta temsilcimiz Hidayet yalnızca 8 sayıda kalırken benchten gleen Warrick 16 sayı ile etkili oldu. Hawks maçında kendini bulan Nash bu maçta 16 sayı 11 asist ile double double yapsa da galibibiyete yetmemiş performansı. Grant Hill de yaşına rağmen müthiş performanslar sergilemeye devam ediyor. 19 sayı 12 ribauntle geceyi tamamlamış.

Gecenin zevkli geçen bir diğer karşılaşması United Center'da oynandı. Bulls evinde zorlu bir mücadele sonunda Bulls'u 94-92 mağlup etmesini bildi. Boozer'ın yokluğunda Bulls gayet iyi gidiyor. Oturmuş bir kadrosu olmasına rağmen yan parçaların yeni eklenmesinden dolayı takımın birbirine alışması anca gerçekleşti. Dün gece Rose ve Noah kötü yüzdelerle oynamalarına karşın Bogans-Gibson ve Deng'den önemli katkılar geldi ve yan parçaların bu performansları takımı galibiyete götürdü. Noah şut bakımından kötü bir gece geçirse de 13 sayı 19 ribaunt ile takımın iyilerindendi. Benchten gelen Ömer Aşık'ta 3 sayı 3 ribaunt ile galibiyete katkıda bulundu. Denver cephesinde ise Melo 32 sayı 8 ribaunt ile müthiş bir performans sergilemesine rağmen galibiyet yüzü göremedi. Nene'nin 3 maç aradan sonra takıma dönüşü de etkili olamadı Denver adına. Guard rotasyonunda Afflalo ve Billups yine gerekli katkıyı vermiş ancak benchten özellikle Harrington ve Smith'ten beklenen destek gelmeyince mağlubiyet kaçınılmaz olmuş.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...