11 Ağustos 2008 Pazartesi

4x100 Metre: İnanılmaz !!





Yarışmalar 8 saat kadar önce tamamlandı ancak kendime yeni yeni gelebildim. Günün en önemli yarışmalarından biriydi hatta yarışmasıydı 4x100 metre serbest yarışı. NBC televizyonu sabahın körüne alınca yarışmaları bizede uyumadan önce izleyecek birşeyler çıkıyordu yüzmede. Ama bu anlatılacak bir olay değil ya resmen Amerika geldi Fransa'nın elindeki altını kaptı.

Yüzme yarışları yarıfinal mücadeleleri ile başladı. Erkrkler 200 metre serbest yarı-finali'nde Phelps kendini fazla yormadı. Final için yetecek süreyi aldı ve 3. oldu. Yarışmalardan önce bahsettiğim Park 2. oldu. Muhtemelen yarın -Bu sabah 05.00- finalde Phelps'in en büyük rakibi olacaktır. Bir diğer erkekler finalinde 100 metre kurbağlamada Japon Kitijima dünya rekoru kırarak altın madalyayı kazandı.

Merakle beklediğim bir diğer yarış 400 metre bayanlar serbest yarışıydı. Pellegrini'nin elemelerde kırdığı rekor ile rakiplerine adetamesaj vermesi onu bir adım öne çıkartmaktaydı yarıştan önce. Elemelerde kafa kafaya bitirdiği Adlington ise en büyük rakibi konumundaydı.
Yarışma sonunda ise sürpriz bir sıralama vardı. Yarışmanın en büyük madalya adaylarından Pellegrini yarışı 5. sırada tamamladı ve kürsüye çıkamadı. Adlington ise son metrelerde yaptığı atak ile Hoff'u geride bıraktı ve 0.07 salise farkla altın madalyayı aldı..

4x100 finaline geldi sıra. Kelimelerle nasıl tarif edeceğim bu yarışı bilemiyorum. Unutulmaz yarışlar arasnda şimdiden girdi benim için yüzmede. Fransız yüzücü Bernard finalden önce Amerika'ya meydan okumaktaydı. Daha final öncesinden heyecan başlamıştı neredeyse. Avustralya ilk 100 metrede yarışı önde bitiren takımdı. Daha 100 metrede sergilenen tempoya baktığımızda mücadelenin bir rekor getireceğini tahmin edebilirdik. Phelps'de ilk yüzücü olarak görevini yaptı ve takımın çok geride kalmasını önledi. 150-200. metrelerden sonra mücadele Amerika-Fransa çekişmesine döndü adeta.

Fransızlar son değişime geldiğinde Amerika'dan yarım saniye kadar öndeydi. Fransa'nın en güvendiği isim olan Bernard son sırada yarışacaktı ve o andan itibaren Fransa'nın altını alması bekleniyordu. Ancak Lezak öyle bir yüzdü ki özellikle son 25 metrede. Lezak geriden müthiş bir atak yaparak geldi ve 0.08 saniyelik farkla mücadeleyi takımına kazandırdı. Yarışmada müthiş bir tempo vardı. Son sıradaki Britanya dahil herkes dünya rekoru temposundaydı. Fransa ve Amerika son 50 metrede rekor çizgisi ile farkı 3 boya kadar çıkarmışlardı zaten ve 4 saniyelik bir farkla eski rekor geliştirildi. Amerika ekibinin yarış sonrasındaki sevinç ve mutluluk anlarıda izlenmeye değerdi. Yarışın ardından ekrana bakakaldığımı hatırlıyorum. İnanılmazdı cidden.. Phelps'de 8 madalya 8 rekor gibi esprili yaklaşımlara 2 madalya 2 rekor ile cevap verdi bakalım sabahki 200 metre serbest yarışında nasıl bir performans gösterecek ?

1 yorum:

D-WILL dedi ki...

Rüya gibi bir yarış. İnanılmazdı. Sonucunu bildiğim yarışın tekrarını izlerken bile kendimden geçtim. Lezak show yaptı:D O geriden gelip geçişi inanılmazdı. Herşeyiyle muhteşem bir yarış oldu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...