16 Ağustos 2008 Cumartesi

Usain Bolt - 9.69 #2

Bu tarihi koşu ve tarihi an için bende birşeyler karalamak istedim. Usain Blot inanılmaz bir derece ile 6.69 ile 100 metre finalini koştu ve altına dünya rekoru ile ulaştı. Rekordan da önemli olan Bolt'un piknik yaparcasına finali kazanmasıydı. Son 30 metrede kasmadı bile hatta hızını azalttı ve kutlamalara başladı kendince Blot. Temposunu yitirmese 9.50'leri dahi görebilirdik.

Yarı-finallerin ilk ayağında Bolt etrafına bakarak koştu ve zorlanmadan finale çıktı. İkinci final ise ilginç oldu. Favorilerden Tyson Gay beklenileni veremedi ve 5. olarak elendi. Aslında yarışa iyi hazırlanmıştı ve belkide yapılan ilk hatalı çıkışın ardından konsantrasyonu bozulu yoksa ilk çıkışta çok konsantre idi ve öne fırlamıştı da.

Final öncesi tüm yarışmacıların yüzünde gerginlik havası vardı ancak Usain Bolt oldukça neşeliydi. Gülüyor kamerelar önünde kendince şakalar yapıyor ve altın benim mesajını adeta seyirciye veriyordu. Yarış başında hafif geride kalsa da inanılmaz bir tempo ile koştu ve 6.69 ile dünya rekorunu kırdı. Ve az öncede söylediğim gibi son 30 da çok rahattı ve temposunu düşürdü. Cidden insan değil bu Bolt.

Usain Bolt #1



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...