14 Ağustos 2008 Perşembe

Pekin 08 - Basketbol #2

Pekin-08'de erkrkler basketbol maçları bugün oynanıyor. Günün ilk maçında daha önce pekte iyi bahsetmediğim Almanya, İspanya'ya 59-72 yenildi. Tabi ben şu ana kadar oynanan hiç bir maçı izlemedim ancak Almanya'nın kötü bir turnuva geçirdiği açık. İki maçını izlemiştim Almanların hiç iyi görüntü vermemişlerdi. Nowitzki ve Kaman etkili olmaya çalışmış istatistiklere şöyle bir bakarsak ancak çokta yararlı oldukları söylenemez. İspanya dolu dizgin ilerliyor grupta yenilgi almadılar. Bakalım Amerika önünde ne yapacaklar ?

Bu grubun bir diğer maçında Çin Angola'yı rahat geçti ve ilk galibiyetini aldı. Dediğim gibi Çin çeyrek final istiyorsa kazanması gereken maç Almanya maçı ve benim gözümde favoriler. Almanya benim hiç beklediğim Almanya değil bu turnuvada.
Günün bir diğer önemli maçı Litvanya-Rusya arasındaydı. Yine buraya son Avrupa Şampiyonu olarak gelen Rusya beklenilenin çok altında kaldı. Litvanya 3. maçında 3. galibiyetini elde ederek çeyrek finali garantiledi. Rusya'nın önünde kritik maçlar olduğunu belirtmiştim artık kendi galibiyetleride yetmeyebilir. Arjantin-Hırvatistan maçı var 17.15'te. Çok yakından Rusya'yı ilgilendiren bir maç olacak. Hırvatistan çok formda bakalım neler izleyeceğiz bugün.

Yine bu grubun diğer maçında da Avustralya ilk galibiyetini aldı. Onlarda en azından çeyrek final görmekistiyorlar. Ancak rakipleri sert rakipler. Avustralya geri düştü mü herhangi bir maçta toparlaması oldukça zor oluyor..

Bugünün iki önemli maçı programın son iki ayağında. 15.00'da Amerika-Yunanistan maçı var. 2006'dan sonra bu iki takım ilk kez karşılaşacak ve savunma problemleri ile boğuşan Amerika bakalım ilk ciddi sınavında ne yapacak.
A Grubu'nun bir diğer önemli maçında Arjantin-Hırvatistan 17.15'te karşılaşıyor. Rusya ve Avustralya'yı oldukça yakından ilgilendiren bir maç olacak yine.
Bu maçlar hakkında yorum yapamayabilirim burada. Şimdiden kusura bakmayın..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...