10 Ağustos 2008 Pazar

Usa 101-70 China


Amerika olimpiyatlardaki ilk maçını fazla zorlanmadan kazandı. Ancak yine de eksikler göze çarptı takımda. Yine de 31 sayılık bir galibiyetle nispeten iyi başladılar olimpiyat mücadelesine.

Amerika klasik bir maçını daha geride bıraktı. Oldukça hevesliydiler maç başından daha. Dış şut konusunda rakibe çok açık verdiler daha önceki maçlarda da gözlediğimiz gibi. Çin'de ilk yarı boyunca oldukça yüzdeli dış şut atarak skorda fazla geriye düşmedi. Ancak devrenin sonlarına doğru takımda bir panik havası başladı. O ana kadar giren şutlar çemberden sekmeye ve Usa hızlı hücumlarına dönüşmeye başladı. Kobe-Kidd ve James üçlüsünün rakibi top kayıplarına zorlaması ve kolay sayılar bulmaları Amerika'nın 12 sayılık avantajla devreye girmesini sağladı.

İkinci yarı Amerika daha rahattı ve fazla süre geçmeden maçı koparttılar. Wade takımda oldukça iyi gözüktü. Takımın tutuk başladığı ilk çeyrekte sonradan oyuna girerek takıma enerji kattı. James ile ikili oyunları gayet iyiydi maçta ve maçın en skorer ismi oldu. Melo bazı gereksiz şut tercihleri yaptı ki fazla sürede almadı bu maçta.Deron Williams ve Paul'un beraber oynadığı dakikalarda da Amerika kontrolü hep elinde tuttu. Bunun dışında Howard'ın da etkinliği göze çarptı maçta.

Çin adına söylenebilecek tek önemli nokta Sun Yue. Lakers'ın draft ettiği ve kontrat imzaladığı oyuncu takımda oldukça verimli gözüktü. Ayrıca Howard'a yaptığı blok hala gözümün önünde. Yi çok tutuktu pek bir etkkisi olmadı maça. Yao bu takımın en önemli gücü ancak hücumlarda bazen eline top bile gelmiyor. Az top kullandı bana göre bugünkü maçta. Yine de ilk yarı oldukça iyiydi ikinci yarı zaten ortada Çin takımı kalmadı.

Bu arada Arjantin - Litvanya maçı incelemesi için;
Litvanya vs Arjantin

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...