16 Ağustos 2008 Cumartesi

Yüzme Finalleri - Son Gün

Yüzme'de finallerde son güne gelindi. Phelps şu ana kadar 7 altın kazandı ve Alman Mark Spitz'in rekorunu egale etti. Bu sabah Amerika takımının son 4x100 yarışı var ve eğer Phelps katılırsa yarışmaya 8. altını alması zor olmayacak büyük ihtimalle.

2 gün önce 200 metre erkekler karışık yarışında Phelps'in en önemli rakibini Lochte olarak göstermiştim ancak Lochte benim beklentilerim karşılığında kötü bir yarış çıkarttı. Phelps Macar Cseh ile girdiği mücadeleyi kazandı ve 6. madalyasına ulaştı.

Bu sabah ise Phelps en zor kazandığı altınına ulaştı. 100 metre kelebek mücadelesine Phelps kötü başladı ancak son 1 metrede inanılmaz bir atak yaptı ve gitti denilen yarışı geri döndürdü kendi adına.Dünya rekorunu kıramasa da olimpiyat rekoru ile yarışı ilk sırada tamamladı. İkinci Cavic ile arasında yalnızca 0.01 saniyelik bir fark vardı.

Bayanlar 200 sırt üstü mücadelesi de Soni-Jones rekabetini ön plana çıkarttı. Soni 100 metre finalinde kaybettiği altını 200 metrede kazanarak Jones'e mesajı vermiş oldu.
Erkekler tarafındaysa beklediğim derecede bir yarış oldu. Lochte ve Piersol arasında geçti mücadele ve Amerika double yaparak iki madalya kazandı. Lochte 200 kelebeğin altın ismiydi.


Bu sabah ise elemelerini ve yarı-finallerini tam izleyemediğim ancak sonucunu açıkçası çok merak ettiğim erkekler 50 metre serbest yarışı vardı. 100 metrede müthiş bir çekişme içinde olan Bernard ve Sullıvan'ın yanı sıra yarı-finalin en iyi derecesine sahip Brezilyalı yüzücü Cıelo-Filho favoriler arasındaydı.
Yarış Bernard ve Cielo arasında gitti geldi müthiş bir tempoda geçti yarış. Cıelo son andaki atağı ile olimpiyat rekoru ile altını aldı Bernard ise ancak üçüncülkle yetindi. Sullıvan ise bende hayal kırıklığı yarattı ve kendine ancak 5. sırada yer bulabildi.


Son günün en çok merak edilen konusu bayanlar 50 metre serbest finali ve tabii ki Phelps'in 8. altınını alıp alamayacağı. Bu sabah 05.00'da son finaller yüzülecek. Bakalı tarihe tanık olacak mıyız bir kez daha ?

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...