10 Ağustos 2008 Pazar

Litvanya 79-75 Arjantin


Trt 3'ün ilk yayınıydı Litvanya-Arjantin maçı basketbolda.Bizde tabii izlemek için yerimizi aldık salonda ama sesleri duyunca şaşırmadım da değil hani,Ömer Üründül'ün futboldan sonra basketbol yorumculuğu da yapması şaşkınlıkla ilk dakikaları izlememe yol açıp Kaan Kural-Murat Kosova-Murat Murathanoğlu gibi isimleri düşünmeme yol açsada basketbol bunun önüne geçip maçı pür dikkat izledim.

İki takımda oyunun belli bölümlerinde savunmada üstünlükler kurdu,özellikle savunma basketbolunu seven bende bu oyun karşısında hoşnut oldum diyebilirim rahatlıkla.Tabii bu iki takımın oynadığı oyunda bir başka konuda,altın madalya için iki takımında yetersiz olduğuydu.Altın madalya için bu oyunun üstüne koymaları gereken çok şey var,mesela Litvanya oyunun belli bölümlerinde oyundan kopmalarını en aza indirgemeli,pota altında gösterdiği bu direnci oyunun tümüne yaymalı.Yapılan savunmayla zaten dış atışlarda aradıklarını bulacaklardır rahatlıkla,boş atış uzmanı elemanlarıyla da bunları değerlendirecektir. Arjantin ise biraz daha farklı,daha çok eksiği var gibi gözüktü.Emanuel Ginobili'ye çok bağımlılar.Bunun eksikliğide;Manu'yu kitledin mi işinin kolaylaşacağını göstermesi.Bir de Manu'nun sezonun son dönemlerinde ki sakatlığını düşünürsek,bir tereddüt var gibi bu konuda.Manu'ya bağımlılığının yanında,point-guard,pivot bölgeside yetersiz.Nocioni'nin istikrarsız oyununu düşünürsek small-forvet'i de eksikler arasına yazabiliriz.Bunları aşmak içinde bir takım gibi oynamak zorundalar eskiden gelen özellikleri gibi.Ama bunu ne kadar başaracaklar bunu tahmin etmek zor bu turnuva öncesi.Tabii faul problemine girmeleri halinde yaşayacakları sorunları da eklemek lazım.Açıkcası bir Arjantinsever olarak Altın'a çok uzak görüyorum mav-beyazları.
Maça dönecek olursak ise;

-Litvanya'nın yaptığı pota altı savunması çok iyiydi.Maçı kazanmalarında başlıca etkenlerden biri olarak gösterebiliriz.

-İlk yarı üçlük yüzdesinin alçak kalmasına rağmen,ikinci yarı bunu bir şekilde artırmaları. Sonuçta Litvanya gibi takımlar,iki periyot kötü atar bir periyot çıkar farkı açarlar.O üçlüklerin girmesi farkın açılmasında önemli bir etkendi.

-Kleiza'dan da bahsetmek gerekir,takımı müthiş rahatlattı sorumluluk gereken dakikalarda. Kleiza'dan bahsetmişken,oraya Javtokas'ı da eklemek lazım.Çok beğendim bu maç özellikle savunmada.

-Litvanya açısından son olarak,maçın erken bittiğini zannetmeleri çok büyük bir hataydı. Basketbol'da 4.30 dakika çok uzun bir dakikadır,gördükte zaten.

-Arjantin'de ise,Manu bildiğimiz Manu değildi.Hal böyle olunca Manu'ya bağımlı olan Arjantin'i sıkıntıya soktu oyunda.

-Litvanya'nın savunmasını bir türlü açamadılar,son anlarda kapadılar farkı ama bitirici darbeyi vuramadılar bu seferde.

-Nocioni çok zorlama yaptı,beğenmedim bu maçta onu.
-Pota altında yetersiz Arjantin.Özellikle Scola faul problemine girince çok daha net bir şekilde gözüktü bu.

Sonuç olarak;iki takımda bu oyunla bence altına uzaklar ama oyun içinde yaşadıkları kopuklukları aşarlarsa yukarıyı zorlarlar.

1 yorum:

D-WILL dedi ki...

İlk periyodun başlarında iki takımda boş pozisyonları değerlendiremedi ancak daha sonra Litvanya kontrolü eline aldı. İlk yarı Arjantin' den çok daha üstün oynamalarına rağmen sadece dört sayı önde soyunma odasına gittiler.

Son periyodun beş dakikasına kadar oyunun hakimi olan Litvanya daha sonra yanlış ve acele şut seçimleriyle maçı zora soktu ama Kleiza' nın bitime 2.1 saniye kala attığı üçlük ile kazanmayı başardı.

Arjantin' de skorun beraberliğe gelmesinde çok büyük payı olan Ginobili bitime 20 saniye falan kala bence çok hatalı bir şut kullandı. İki oyuncuyu üzerine çekmişti. İsmini hatırlamıyorum ama köşede boş bir oyuncu vardı ona çıkarsa çok daha müsaitti ama o kendi kullanmayı tercih etti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...