10 Kasım 2010 Çarşamba

Heat 114-116 Jazz (Spoelstra Gururla Sunar)

Evinde şu ana kadar yenilgi görmeyen Heat çok rahat alabileceği bir maçı rezalet bir maç sonu oynayarak önce maçın uzatmaya gitmesine seyirci kaldı sonra da maçı Utah'a teslim etti. 114-116 ile deplasmandan galibiyetle dönen Jazz'da Millsap kariyer gecesini yaşadı.

Pota altı zaafiyeti olan Heat'in Al Jefferson ve Millsap gibi iki uzunla nasıl baş edeceğini merak ediyordum. Maçın hemen başında kısalarının avantajını kullanan Miami, Utah'ın düşük şut yüzdesi ve savunmasını birleştirerek maça çok iyi başladı. LeBron James'in bu ilk bölümde yıldızlaştığını söyleyebiliriz. Bir ara 7-7 ile berabere giden maçta Heat 15-0'lık seri yakalayarak 22-7'ye getiriyordu skoru. İlk çeyreğin sonlarına doğru toparlanıyordu Utah ama farkı sadece biraz aşağı çekebiliyorlardı. İlk çeyrek yalnızca 13 sayıda kalan Utah'ta Millsap 7 sayısı ile dikkat çekerken geri kalan beş ise kaçırdıkları ile dikkat çekiyordu zira Utah'ın ilk çeyrek ortalaması sadece %21! Heat'te James 4 sayı 6 ribaunt 3 asist 1 blok 1 topçalma ile 12 dakikada oyuna müthiş etki ediyor ve takımın serisini başlatan başrol oyuncusu oluyordu. Bosh'da ilk çeyrek dış şutlarıyla 7 sayıya ulaşıyordu.

İkinci çeyreğin ilk başlarında Utah biraz olsun bench katkısı ile ayakta durmaya çalışsa da James'in tekrar oyunun içine girmesi ve Wade'in saha içi isabetleri ile Heat tekrar farkı yakalyan taraf oluyordu. Özellikle James Jones'un benchten gelerek kaydettiği 9 sayı önemliyken bench olarak 16 sayı üreten Heat, Utah'a bu noktada büyük üstünlük sağlıyordu. Utah'ın tek çalışan bölgesi olan Millsap ilk devrede 13 sayı bırakıyordu Heat potasına. James ise ufaktan bir triple yoluna girmiş gibiydi daha maç başından ki devreyi de 6 sayı 6 ribaunt 7 asist ile tamamlıyordu.

Üçüncü çeyrek Utah'ın uyanış çeyreği oldu. İlk iki periyot 20 sayı barajını aşamayan Jazz bu kez 30 sayı bularak maçtan kopmadı ancak işin savunma yönününde eksikler olunca rakibi durduramadılar. Sadece çok atarak oyunun içinde kalan Jazz'da Millsap üçüncü çeyreği tek başına domine etti ve 18 sayı buldu. Toplamda 31 sayıya ulaşan Millsap'ın yanı sıra Deron Williams'ta sayı ve asistleri ile üçüncü çeyrek öne çıkan isim oldu. Son çeyreğe 12-2'lik bir seri ile giren Jazz farkı 3 sayıya indiriyordu ve maça ortak oluyordu. Bir ara öne dahi geçen Jazz'a karşılık veren Dwyane Wade oldu ve dört çeyrekte 29 sayı ile oynayan Wade buna rağmen maçı çeviremedi. Utah cephesinde son bir dakika basketbol melekleri işe karışırken Millsap'ın üst üste gelen üç üçlüğü ve ardından son saniyede yaptığı hücum ribauntu ve 2 sayısı maçı uzatmaya taşımaya yetiyordu. Uzatmada Heat adına rezil hücum ve savunma performansları vardı. Sadece Wade ile bir şeyler üretme çabasında olunca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

LeBron James, Heat kariyerinin ilk triple-double'ını yaptı. Maçın başından beri skor üretmeyi arkadaşlarına bırakan ve asistlere yoğunlaşan James gerektiği anda skorda da dümeni eline aldı ve dün gece takımı taşıyan isim oldu. Attığı basketten fazla asist yapan James ribauntlarda da takımının en iyisiydi. James'in bu dominant gecesinde Wade'in de skor gücüyle ona destek vermesi Heat'i rahat bir basketbol ile sonuca götürecel derken Millsap'ın muazzam performansı onları gölgeledi. James maçı 20 sayı 11 ribaunt 14 asist ile tamamlarken Wade'de uzatmada atılan sayıların tamamı da dahil olmak üzere 39 sayı kaydetti.

Utah'ta Millsap'ın muazzam bir performansı vardı. Zaten uzunları göze batacak kadar kötü olan iki takım var piyasada. Heat ve Suns. Bu takımları karşısına alan ekiplerin uzunları her maç kariyer gecesi yaşıyor. Millsap dün gece yapabileceği ne varsa yaptı. İçeri yüklendi, ikili oyun oynadı, dış şut attı hatta dahası var üç defa üçlük isabetini bile gördük Millsap'ın maçta. 46 sayı ile kariyer rekoru kırdı Millsap yanına da 9 ribaunt ekledi. Bereket Al Jefferson kötü bir günündeydi ki ikisinin birden iyi oynaması Heat pota altında büyük bir yıkıma yol açardı.

Deron Williams'ta üçüncü çeyrek Millsap'ın takımı hareketlendiren basketbolu ile kendine geldi. Son çeyrek kontrolü elin alan Deron faul sorunu nedeniyle oyun dışında kalana kadar Utah'ın tek lideriydi. Millsap ile ikili oyunları, rakibi zora sokan basketleri ve pasları ile Utah'ın geri dönüşünde Millsap ile beraber en çok çalışan isimdi ve maçı da 21 sayı 14 asist ile tamamladı. Krilenko kritik basketlere imza attı, savunmada James karşısında durmaya çalıştı ve ekstra işleri yapan isim oldu yine takımında. 16 sayı 9 ribaunt 7 asist ile istatistikleri de bunu gösteriyor.

Heat'te ise gündem yine bir şekilde Spoesltra'ya gelecektir bu maçtan sonra ciddi ciddi. Hayır Utah üçüncü çeyrek iyi oynamaya başlamış son bir gayret için anlarım ama sen oyuna tek bir müdahalede bile bulunmazsan bunda bir sorun var demektir. Saha kenarında seyirci gibi maçı izleyen ve tek bir hamle ile oyuna müdahale etmeyen Spoelstra bu mağlubiyetin tek sorumlusudur. Utah'ın bırakın kazanmayı maçı uzatmaya götürmesi için bile mucizelere ihtiyacı varken Millsap'ın elinden son bir dkaika kala üst üste üç üçlük yerken bir molada dahi buna önlem olacak bir şey söyleyemiyorsan bu takımın başında bir faciasın demektir. Maçı uzatmaya tek başına taşıdı Millsap üst üste gelen 11 sayısı ile ve Spoelstra sadece seyretti. Tamam rüzgar Utah'ın arkasına döndü bu basketle ama Miami açısından işler yine kötü değildi. Deron Williams 6.faulünü almış ve uzatmada Utah ondan yoksundu. Rakibin en önemli hücum gücü yokken sen bu beşinle hücum edemeyip üstüne maçı veriyorsan sorulacak sorgulanacak çok şey var demektir.

1 yorum:

Admin dedi ki...

güzel teşekkür ederim
sXe Wall Hack

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...