5 Ekim 2008 Pazar

Nba Preview - Orlando Magic


Gelenler:

Courtney Lee -G- (Draft),

Mickael Pietrus –F- (Golden State Warriors),

Anthony Johnson –G- (Atlanta Hawks),

Adonal Foyle –P- (Sözleşme yeniledi),

Mike Wilks -G- (Oklahoma City Thunders)
Jeremy Richardson -F- (San Antonio Spurs)
Dwyane Jones -P- (Cleveland Cavaliers)

Gidenler:

James Agustine –F- (Serbest),

Keyon Dooling –G- (Takas New Jersey),

Carlos Arroyo –G- (Maccabi Tel-Aviv),
Maurice Evans, -G- (Atlanta Hawks),

Pat Garrity -F- (Bıraktı)


Magic aslında geçtiğimiz sezon öncesinde tartışılan bir takımdı ancak sezonun başlaması ile çıkan seslere cevap verilmiş oldu. Kazanılan 52 maç ve Güneybatı'da ulaşılan liderliğin ardından play-off'larda Doğu Yarı Finali'ne kadar yükselmeyi başardılar ancak Pistons önünde tutunamadılar. Howard'ın pota altındaki dominantlığı ve Magic'in dış şut potansiyali birleşince oldukça iyi ibr tkaım çıktı ortaya ve bu takım oldukça profosyenel bir yıl geçirdi. Sadece Hidayet değil aslında tkaımın geneli büyük bir gelişme kadetti geçtiğimiz sezonda..

Bu takım Howard gibi bir potansiyale sahip. Geçen sezon 20 sayı barajını aşan Howard henüz 23 yaşında ve daha yolun başında. Ki şu günde gösterdiği performansla bile ligin iyi pivotları arasında österilebilir. Onun varlığı elbette büyük bir tehdit Orlando için oyunun iki alanında da ancak geçen sezon yaşanan en büyük sıkıntı uzun forvet bölgesindeydi.

Lewis'e verilen 122 milyon dolarlık kontratın ardından -ki hak ediyor mu hala muamma- gözler onun üzerindeydi ancak Lewis uzun rotasyonunda oynadığı zamanlarda verimli olamadı. Belki de Howard'ın varlığının da özgüveni ile dış atışlarda da tehdit oluşturdu ve geçen sezon 3 sayılık isabetini hatırı sayılır bir yüzde ile tamamladı.. İlerleyen zamanlarda Ariza takası ile takıma katılan Evans ve Cook ile beraber üçlük yüzdesi zaten iyi olan Orlando iyice üst sıralara çıktı bu istatistikte.

Ancak tabi üçlüğe dayalı oynamak problemleri de beraberinde getiriyor. Şimdi Orlando'da geçen sezon hemen hemen her hücaumda minimum 3 kişi üç sayı çizgisinin gerisinde top bekliyordu. Ee olası bir kaçan şutta topu alabilecek elini uzatarak pis işler yapabilecek bir ismi olmadı Orlando'nun. Tamam Howard gibi süper bir güç olabilir ama o da nereye kadar yetişecek.


Şimdi takımdaki en büyük sorunlardan biri bench katkısı. Her ne kadar benchten gelen isimlerin kaliteli bir kumaşı olsa da başarı için oynayan Magic kadrosunda kritik anlarda iş yapabilecek isimler değiller. Howard'ın arkasında durabilecek bir uzunu yok Magic'in. Howard yapısı gereği zaman zaman faul problemine girebilen bir oyuncu ancak ne Foyle ne de Gortat onun yokluğunda takımı rahatlatacak oyuncular değiller.


Bunun dışında diğer pozisyonlar için de alternatifler oldukça az ve Otis Smith'ten önemli hamleler geldi bu yaz yine. Geçtiğimiz yaz Lewis çok konuşulmuştu. Bu yaz da Magic bol keseden para saçtı bence. Pietrus'u takıma kattılar 4 yıl 25 milyon dolarlık bir kontrat ile. Otis Smith gerçekten çok cömert. Tamam takımda savaşan ve atletik bir forvete ihtiyaç her zaman vardır ancak Smith bu kadar cömert iken bakalım Hedo'ya nasıl bir kontrat önerecek. Yada onu pas mı geçecek ?


Bunun dışında Nelson gibi kazma - evet bu tabir uygun - bir pg ile Magic bir yerlere varılamayacağını anladı. Aslında piyasası da yok bu pozisyonun. Mike Wilks ile anlaştılar. Aroyyo'dan sonra benchte durmak için idealdir. Yine drafttan ihtiyaçlarına göre iyi sayılabilecek bir guard aldılar.


Bunun dışında Haeks'tan Johnson ile yıllık 2 milyona anlaştılar. Orlando gibi ibr takımın benchinde bulunması oldukça iyi olacak bir oyuncu. Tecrübesi ile takıma çok şey katar ve benchten de gelip zaman zaman iyi katkılar sağlayabilir. Daha önce bir çok takımda bu görevi yaptı ve Magic'te de yapacaktır.


Orlando geçen yıldan farklı bir sezon geçirmez. Biraz daha iyi olabilir ancak normal sezonda daha iyisi olmaz. Yine 50 galibiyet sınırını aşacaklarını üşünüyorum ben. Play-off'a da yine muhtemelen 4. sıradan giriş yapacaklardır. İki sezondur tecrübe kazandılar belli başlı noktalarda ve artık birşeyler başarma zamanı bu takımda..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...